Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, my jsme byli od 30.6. do 14.7. a bylo to senzační. Moře krásně teplé i počasí nám přálo. Kamarádka byla v září a prý dost foukalo a dříve se stmívalo. Bydleli jsme ve Villaggio A Mare, lido Altanea. A bylo to vážně senzační. ![]()
Podle mě záleží dost na štěstí s tím počasím. Takže za me je to jedno ![]()
Tak za mě teda spíš září, ale tak ten první týden. Moře je vyhřáté z léta, my měli krásně. Týden po nás už bylo pěkně hnusně. Ale tak třeba vloni, kdy i tady byla vedra od dubna, bude more vyhřáté už koncem června. Jinak bych se bála že to bude ještě studený.
@Tercovka To ti nikdo nerekne, jake bude pocasi, proprset ti muze i cervenec i srpen. Ale v zari tam bude mene lidi. V cervnu jsou lide zvykli brat deti ze skoly, v zari uz ne.
@Tercovka jela bych spis v zari.My byli loni prelom 6/7 a pak posledni tyden v srpnu a rozhodne bylo teplejsi more na konci toho srpna.Navic je tam i levneji na konci sezony nez na zacatku.
My byli také v Lido de Altanea, konkrétně tady https://www.azzurro.cz/…e-ai-ginepri. Byli jsme právě poslední týden v červnu a počasí tak půl na půl. V Caorle obecně vcelku dost prší, takže nám pršelo obden, a to tak že třeba i celý den a sluníčko vylezlo až k večeru. Jinak místo jako takové se mi líbilo, ale pláž jsme měli dál od ubytování a jezdili jsme vláčkem. Nyní upřednostňuji jižnější část Itálie právě kvůli jistotě počasí. A taky v té Altanee není pořádně kam jít, žádné městečko to není, je tam jedna nákupní galerie a pár atrakcí pro děti. Takže shrnu to, líbilo se nám, ubytování super, ale počasí horší a uvítala bych bližší pláž.
byla jsem tam kdysi v červnu (na konci) a bylo to OK… v září ale bude pro maličké děti moře teplejší, takže bych s takhle malými prďolkami volila září.. Naše holky jsou na základce, takže my tam letos míříme přesně v polovině prázdnin, to předpokládám pařák a pořádný šrumec ![]()
V červnu je vyšší pravděpodobnost hezkého počasí, ale je chladnější moře. V září je to naopak.