Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MKplusMK ahoj. Pan doktor Alexander. A kolikaty den cyklu ti ho delali a jak to probíhalo? Ja byla dneska a jen jsem přišla strikli to tam a hned ze mam zas jit. A jsem 11 DC
@peta1003 Chodim na Archu, prave. Na ten adenom beru leky ted od pondeli. Navic nepruchodne vejcovody, pokud je tam zanet, tak i IVF bude k nicemu.
@Saja13 Nene, na Archu. Abych rekla pravdu, tak mi to tam vic sedi nez Letna. Tam jsem byla na pruchodnosti.
@kveta112 vubec nic si z toho nedelej…doktori si te vezmou do parady a uvidis, jak se to vsechno hezky vyresi a vy budete mit miminko
![]()
@mis.13 já na IUI byla cca před 2 lety, takže si to už moc nepamatuji, ale myslím že okolo 17 dc. Ale mě strašně pomalu rostou folikuly a mám dlouhe cykly i pri IVF jsem šla na odběr hrozně pozdě. U mě to probíhalo stejně. Ležela jsem na koze po stříknutí asi 5 min a šup dolů. Já chodím k Dr. Šulcovi a moje sestra chodila k dr. Polákové a po IVF má krásnou holčičku. U dr. Alexandra už jsem byla taky.
@kveta112 já taky byla na průchodnosti protože prej sem měla tekutinu na vejcovodu tak se šla na průchodnost a prej dobrý i sem to viděla ale celý víkend sem probrecela protože sem myslela že už nebudu mít žádný a nakonec ses ukázalo tohle tak sem za to ráda, jak mtozr víc sedí? Proč jste Presly vůbec?
@MKplusMK a máš něco na to že ti rostou pomaleji? Mě právě taky 🙄 ale nic na to nemám ani nevím jestli se něco dává
@Saja13 na to se nic nedává. Akorát vyšší dávky hormonů. Jinak mi doporučili fertipronu a trochu zhubnout, ale to se doporučuje asi všem co mají problémy s plodností.
@MKplusMK Jo, tak zhubnutí jsem vyzkoušela taky a nezabralo to. Nicméně já jsem nějak velké problémy s nadváhou neměla, spíše jsem na sebe začala kašlat po porodu a nabírat. Sundala jsem skoro 10 kilo - celkem to není moc, ale já už o moc víc ani nemůžu - a stejně nic. Ale cítím se lépe, to ano. Za léto jsem tedy zase trochu nabrala, tak se teď do toho musím opřít znovu.
Berete něco na podporu? Nás teď čeká asi poslední cyklus doma, protože začátkem listopadu jdu už na konzultaci a přemýšlím, jak ještě zvýšit šance. Ale moc tomu nedávám.
@MKplusMK já hubnout nepotřebuju, fertipronu mám ale objednala sem si nosifol ten je prý lepší tak uvidíme, já dotoho teď marodim tak se nám to protáhne přes vánoce ![]()
Já sice chodím už do CARu, ale problém je ještě jinde. Mám mikroadenom a problémy se štítnou žlázou, je to všechno dost na dlouho, ale snad to bude stát za to. Zatím vám alespoň budu držet palce při těhotenství, až odrodíte, tak se možná přidám se stimulací na první IVF. Je to vše tak moc zdlouhavé, být po mém, tak stimuluju ihned. Už nejsem nejmladší.
Ahoj holky, jak postupujete s těhotněním? Já zatím nijak, ale snad se to brzy trochu pohne…
Hezký den, chci se zeptat, zda někdo byl na hysteroskopii a eventuelně jak to probíhalo?
Nějak to tu utichlo. Jak pokračujete v bojích?
Já jdu zítra na ultrazvuk do caru. Nakonec jsme se dohodli na dlouhém protokolu a celém velkém ivf. Před dvěma týdny jsem dostala injekci dipherelinu, menstruace proběhla, tak zítra kontrola a pokud bude vše v pořádku, dostanu už injekce a stimulační protokol a půjde se na to. Doufám, že letošní Vánoce si nadělíme ten největší dárek.
Zakladatelka
Zdravím, mně teprve v úterý čeká 1.konzultace v CAR, jdu tam poprvé, máme syna, 5 let, podařil se nám na 1.dobrou a teď už skoro rok a půl a jen jeden spont. potrat,…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.