Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Potkyš
Už sem si vyžehlila 3 tílka a zbalila krémy.
Snad mě nesežere žralok. ![]()
@Janča209 Klíííd v Řecku žraloci nejsou, ale pozor na hvězdice! Jedna mě tam napadla (usadila se mi na botě) a jak jsem si jí všimla, tak jsem se lekla a začala házet nohou (měla letecký den) a ječela jak hysterka… Nooo aspoň jsem pobavila celou pláž… ![]()
@Potkyš
Hvězdice snad nic nedělají ne?
Loni na Zakynthosu jsem si jednu hladila.
Já teď četla, že tam můžou být škorpióni a nějaký jiný jedovatý blivajzi, asi neodletím. ![]()
@Janča209 Jsou neškodný, ale mě chtěla sežrat!
Žádnou nebezpečnou havět jsme tam nepotkali a to jsme docela dost chodili pešky po ostrově. Ale jestli se bojíš, tak já se obětuju a pojedu místo tebe.
@Potkyš Koukám, že sem velkej posránek.
Já se všech těhle havětí hrozně bojím. Málem už si jela místo mně, včera manžel chytal doma pavouka a jakoby mi ho hodil za triko, já řvala jak hysterka, srdce mi bušilo, že sem měla málem infarkt a manžel ke mně potom přišla a povídá mi, já nevěděl, že se bojíš až tak moc.
![]()
@Janča209 Ráno nám lezl malý pavouček po zdi za postelí… Tak jsem ho chytla do ubrousku a učila plavat v záchodu. Jestli se tě chce manžel zbavit, tak to musíte jet do Egypta… ![]()
@Potkyš Plavat prej umí dobře, slyšela sem, že si udělají nějakou vzduchovou bublinu a pak zase vylezou.
Vypadá to, že mě chce vyměnit za mladší kus.
Ale do Egypta se mu moc nechce, asi se mě bojí. ![]()
@Janča209 Díky moc
Ano, na genetiku také půjdou. Právě u prvního IVF se podařilo 5 ze 6 oplodnit a všechny pak vydržely do 5.dne, ale pak přes genetiku byly jen 2 v pořádku. Takže se obávám, že když třeba zbyde jedno, tak je velká pravděpodobnost, že nebude OK.
@pecora Já jsem jen o jeden den napřed. Tak to tam ty naše embryjka teď leží vedle sebe a bojují. Já jsem přemýšlela, zda za to nemůžou ty vedra, ať už na kvalitu spermií, tak i vajíček…
@Potkyš Tak 8 jich nebude, ale když je to jen jednou ročně…Kolik to tak může stát?
Už takhle jen IVF vyjde na 60tis…
@middle V ceníku mají cena PGS 35 000-99 000 kč. Je to pálka. Mě 2IVF vyšlo na 60 000 kč a neměla jsem nic na transfér.
@Potkyš Jojo mně taky ještě bez transferu, celkově nás celé snažení za ty roky už vyšlo na 160 tisíc…to je hodně velké rozmezí za to PGS. Nejhorší je, že to nemá jistý výsledek. No asi bych zkusila ještě tu jednu mozaiku, co nám zůstala v RM a počkala na leden, ale zase už mi je 33… Četla jsem si teď, jak ti to dopadlo, je mi to moc líto..
.asi nezbývá než bojovat a nevzdávat se.
@middle Myslím si, že to cenové rozpětí je podle toho kolik jde embryí na PGS. 33 je krásný věk. Stává se, že vyšetřená hatchující blasta se neuchytí a nevyšetřený tří nebo čtyř denní embryo se uchytí. Třeba ta čekající mozaika se uchytí
Přesně musíme bojovat! Naštěstí jsou tady holky které pomohou, když už není energie do dalšího boje.
@middle A můžu se zeptat, na genetiku jdou, protože vám něco zjistili? A co znamená embryo s mozaikou? Jakože není úplně v pořádku?
Jinak mě tady zatím IVF vyšlo na 50 000, v Jihlavě na 17 000.
@pecora Tak co dneska? Jak je na tom prďolka? ![]()
@middle Dneska zprávy nebudou viď? Myslím na ně, ať se jim daří. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.