Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym1262018 Paráda
Mě sice v RG nevyšel pokus, ale díky přístupu celého týmu jsem pořád s nimi spokojená a nemám potřebu měnit CAR. A to je důležité věřit svému lékaři.
@Potkyš Naprosto souhlasím, i kdyby to nevyšlo, tak jsem tam spokojená, doktor se snažil mi vždycky pomoct a vyhovět. ![]()
@Janča209 A to něco znamená, když hysterce vyjde doktor vstříc… ![]()
@Janča209
My jsme domů odjížděli s naprostou lehkostí. Byla to po dlouhé době jiná cesta domů. Pan Štelcl pořád povídal a povídal, zhodnotil, že stanovit AMH je zbytečné a radši máme 500 projíst
, protože není na to lék a jen to ty ženy vyděsí. No mnoho věcí mě zaskočilo, ale dodal nám opravdu naději. I manžel byl spokojený a cítil z něj jiný pocit než „zase z vás vytáhneme teď hned finance“. Řekli jsme, že našetřeno máme, můžeme to rozjet hned, v tom není problém, ale opět sdělil, že je lepší počkat si na výsledky manželovi léčby a na genetiku, než se do všeho cpát po hlavě. Samozřejmě nám dal na výběr více variant, ale má pravdu. Přemýšlí u toho ![]()
@Potkyš To je mi líto, že to nevyšlo
Bohužel to není tak, že si tam zajdeme, zaplatíme a hned máme miminko (takové verze už poslouchám). Ale snad udělají vše pro to, abychom se našich pokladů dočkali.
@Anonym1262018 Přesně, v tomhle centru konečně má pacient (klient) pocit, že doktora zajímá a nejde jen o to udělat stojku a otřást se jako oslíček. A je super, že nikam nespěchají. Nejdřív udělají vyšetření a až pak udělají IVF nebo šoupnou prcka k mamce.
@Anonym1262018 Ahojka, omlouvam se, ze rusim ale chtela jsem se zeptat - pises ze jses rada, ze si utekla z Unica - nelibilo se nebo tam byl jiny problem..Dekuji
Jinak ze Stelcla jsem taky hotova ![]()
@Anonym1262018 Přesně tak, taky sem odsud tehdy odjížděla s dobrým pocitem. Hrozně moc mě u pana doktora Štelcla potešilo, že mě měl jen na záskok, takže sem čekala, že o mně nebude nic vědět. Šla jsem tam na poslední utz před OPU a pan doktor mi povídal kolik našel folikulů a že to je docela dost a že budu mít OHSS a já mu na to tehdy řekla, že jsem to tak chtěla a on mě hned zarazil a povídá, já vím, vy máte špatné zkušenosti z minula.
Prostě o mně věděl jak tragický to bylo jinde. A to je přesně to co potřebuju, musím mít pocit, že má ten doktor opravdu zájem, že nejsem jen kus co dává peníze. ![]()
@Potkyš Přesně, větší hysterku než já tam neměli. ![]()
@Potkyš přesně udělají testy, atd. Nám vzali jen krev na neco
hele já vyjdu z ordinace a nevím. Docházíme k andrologovi, takže budeme mít všechny testy od nej. Cítila jsem se jako že mě opravdu poslouchá. Probíral se mnou různé věci a ne jen jméno, příjmení, finance, plat, mzda, nasporeno a nazdar.
@Reaskiller poslala jsem zprávu ![]()
@Janča209 on nás pacientky asi studuje po nocích. Já mu poslala rozsáhlý email, byl dlouhý jak 3 neděle před výplatou a on to četl a odpověděl, z čehož jsem byla unesena. Mohu se zeptat, proč jsi chtěla Ohss? Může se na to umrit, tak docela hazardujes, ale sklanim klobouk před tebou ![]()
@Anonym1262018 To mě vždycky dostane jak je doktor nachystaný před každou konzultací. Zná všechny výsledky a nemusí nic nikde hledat a vzpomínat co jsme řešili minule. To jsem v předchozím CARu nezažila. ![]()
@Anonym1262018 Já jsem chtěla víc folikulů i za cenu OHSS, to sem i doktorovi řekla, samozřejmě že v tomhle by mi nevyhověl, ale chápal, že ze 3 folikulů a problémem v genetice díru do světa neuděláme. Pan doktor Štelcl mi tehdy řekl, že budu mít určitě OHSS, tak sem se s ním „dohadovala“, že ne.
A musím uznat, že měl pravdu. ![]()
@Janča209
Aha, tak už chápu,proč jsi OHSS chtěla ![]()
Je to prostě šílené. Bojujeme tu o každé vajíčko, i za cenu,že nám bude zle a můžeme umřít.
Pan Štelcl je pro mě borec. ![]()
@Anonym1262018 A že mi docela zle bylo, ale vydržela sem to.
Já měla problém hlavně s žaludkem, to bylo šílený, přes tu bolest sem ani necítila, že mě bolí podbřišek a vaječníky, ty sem začala vnímat až když mě přestal bolet ten žaludek.
Ale tak zatím můžu říct, že to za to stálo, máme 3 zamražená embrya. ![]()
Nestalo se vám, že 2.menstruace po IVF byla zpožděná? Já jsem první menstruaci dostala naprosto přesně, ale tentokrát jsem to měla dostat včera a nic. Navíc mám od včerejška zvýšenou teplotu 37, jsem hrozně unavená. Včera jsem měla pocit, že na mě něco leze, pořád jsem smrkala, ale dneska rýma zmizela. A v noci mě hrozně bolely záda, ale do rána to úplně přešlo. Stejně tak bolest hlavy. Nemůžu být z toho IVF nějak hormonálně rozhozená? Že třeba to moje tělo se s tím snaží nějak srovnat?
@middle 2 ms po IVF byla teď u mně tragédie. 6 dní špinění, pak se ms rozjela, ale hrozně slabě a jen necelý 2 dny. Pak den vůbec nic a pak jednorázové zakrvácení a zase nic.
A hlava mě teď taky bolí furt. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.