Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janča209 no už jsem tak nějak přešla
. @Potkyš ještě nijak, dnes jsem se objednala sem, takže kartu teprve budu řešit, ale řekla jsem, že to budou poslední peníze, co jim dám a kartu chci celou, tak uvidíme.
@Potkyš až na listopad. Tak mám celý říjen na odpočinek. A co ty, kdy jdete na další kolo? Já nad tím ani nemůžu moc přemýšlet, protože jen si představím, že mě to všechno čeká znovu
. No ale doufám, že to někdy dotáhnu do zdárného konce.
@solat Ten měsíc rychle uteče. Já začínám příští úterý dlouhým protokolem. A jsem ve fázi kdy mě to nedochází, že zase budu píchat. ![]()
Ahoj holky, mám dotaz. Vzhledem k tomu, že některé z vás již majízkušenosti, prosím o radu. Moje MUDr. mě poslala do Reprogenesis k MUDr. Štelclovi, ale ten má obsazeno na neurčito. Mám čekat? Nebo mi že zkušeností poradíte i někoho jiného. Vůbec nemám představu co mě čeká, můžete poradit i průběh alespoň začátku.
Moc děkuji za nasměrování sem. Nikdy jsem se žádné diskuze doposud nezúčastnila.
Anonymní vítám tě.
Najeď si na stránku č.7, tam popisuji první návštěvu v RG. Chodím k dr. Koukalovi. Pokud budeš mít otázky, tak se ptej.
Ahoj, děkuji za odpověď. Znamená to tedy, že nám prvně udělají vyšetření. A o to mi jde, prý se to v každém tom centru liší, alespoň podle mé doktorky. A tak vlastně nevím co čekat. My zatím nic moc nevíme. Zkoušeli jsme to sami a bohužel bez výsledku. Manžel měl asi před 3 lety spermie horší a mě dle laparo našli endometriozu 1.stupne s tím, že přirozeně by to mohli jít. Jenže nejde. Tak teď buď toto nebo zřejmě nic. Ale dost se toho bojím.
Vezmou vám krev a partnerovi navíc udělají spermiogram. Tobě udělají ultrazvuk. Mrknou jak na tom jste a můžete nejdřív zkusit IUI (umělou inseminaci). Pojišťovna na to přispívá 6× ročně a je to nejlevnější a nejpřirozenější. Pokud bude nějaký zdravotní problém, tak se rovnou přistoupí na IVF. Výhoda této kliniky je, že je malá a tím pádem se ti věnuje pouze jeden lékař.
Za konzultaci nic nedáš. Je zdarma a můžeš se po ní rozhodnout jestli ti lékař vyhovuje nebo chceš jít jinam. Jen počítej, že čekačka je 5-6 týdnů. Ale třeba budeš mít štěstí a dostaneš dřívější termín.
Anonymní, také chodím k Mudr. Koukalovi a jsem spokojená. Do ničeho nenutí, snaží se pomoct, zodpoví všechny mé dotazy. Určitě za zkoušku nic nedáš.
Janca209 Ahoj a děkuji za tvůj názor. Ve kterém momentě jsi něco platila? Čtu tady že někteří lékaři posílají na vyšetření na genetiku a imunologie a někteří ne, jak jsi to měla ty? Možná moc čtu, nevím co je fakt důležité ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.