Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jeasi Dekuji.A doufam ze je vse ok..K dr budu volat v pondělí..Citim se netehotne, zadny příznaky nemam,..Je mi fajn.
Obcas me jen zapali zaha, zada me boli, zapesti na rukách, asi jsem nejaka namozena i když nevim proc, necvicim!!!A zaha me dost pali v tomto tydnu asi 4× me palila a to několikrát denne, a hlava me tri dny bolela od nedele do stredy. Uvidime no..
@Jaja87 Hlavně, že nemáš žádné příznaky.
Myslím, že na nějaké extra příznaky je ještě brzy. Mě vždycky na začátku bolel hlavně pravý bok, někdy levý potom celá kostrč a mezi lopatkami. Cítila jsem větší únavu a musela jsem se častěji protahovat. Taky mě občas trošku pobolívalo břicho a cítila jsem takový tlak v něm.
Ale to má každý úplně jinak, hlavně nestresuj. Píšeš, že má dálnice a čárky neslábnou, takže nemáš důvod k obavám. ![]()
Já mám teď akorát hrozně nafouklé břicho, asi po tom utrogestanu? Navíc nevím, zda ho mám brát perorálně nebo vaginálně. To mi jaksi zapomněli říct a tady to každý píše jinak. ![]()
@Jeasi Ja utrose beru jedine vaginalne…V tehu by se mel používat jen vaginalne..Pisou to i v letaku..
Jinak to je na tobe, ale beru 3 tablety vaginalne. Predtim jsem brala 2.
Ne ja nestresuji, jsem v pohode, ale bojim se no, kazde kontroly se budu bat, nejak si tehu ještě nepripoustim, radsi..Ale verim zé je vse v poradku, a doufam v to.
No prave me vadi ze nemam zadne příznaky. Krom teda tech zad, taky me boli mezi lopatkama a u zeber, a podbřišek sem tam, a zaha zapali občas no.
@Jeasi A ty jsi tedy tehotna??Utrose beres uz, nebo budes zacinat???
@Jeasi Zjistili mi neprůchodné vejcovody, proto jsme se vlastně snažili přirozeně zbytečně, vyřešilo to IVF
Ale u Tebe to nebude tato příčina, protože to by se Ti nepodařilo přirozeně otěhotnět. Utrogestan je lepší brát vaginálně, je účinnější. Já si zaváděla v prvním trimestru 3×2 tablety.
@Jaja87 Jj, leták jasem četla, ale pak jsem koukala tady na různé diskuze a každý to píše jinak. Každý doktor, jiný názor a potom si vyber. ![]()
No nevím, mi přijde, že to co popisuješ, příznaky jsou. Navíc ten nejlepší příznak je pozitivní těhotenský test. ![]()
@Jeasi Asi mas pravdu, když ja nejak si to nepripoustim no, abych nebyla zklamana, pak moc..
Uvidim tedy az co pak dr.Az tam pujdu.Ja vim no každý ma jiny názor, ale vaginalne je to lepsi bych rekla.
@uraya Ty jsi brala 3× denne 2 tablety??Takze za den 6 tablet??
Ja beru 3 tablety naraz vaginalne.Dr mi rekla ze po ovulaci mam brat dve, a pokud vyjde tehu test pozitiv.tak mam brat tri a ctyri tablety, ale beru 3 teda.
Já zatím beru 2×1 tabletky. Mám ho předepsaný teprve od včerejška, ale mám pocit, že ho beru zbytečně, že se mimi stejně neudrží. Pořád ještě špiním, ale 100% budu chytřejší po úterní kontrole.
@Jeasi Tak dej pak vedet po kontrole. Nejlepsi je to brat nez jdes spat.Tak to tedy beru ja.
@Jaja87 Zítra asi zkusím těhu test, co mi ukáže on a myslím, že budu chytřejší. Pokud ještě více zeslábne, tak to už asi něco znamená.
Utroš už mám připraven na večer, taky mi to přijde lepší.
@Jeasi Jojo ono je to lepsi davat když jdes spat protože clovek je v klidu.
Taky to tak delam no.
Tak uvidíš co testik ukaze.
@Jaja87 Jojo, brala jsem 3×2 tabl., tedy 6 tabl. denně. Teď už jen 2 tabl. před spaním. Ale u každého ta dávka samozřejmě může být jiná, já čekám dvojčata po IVF, takže tato zvýšená dávka zřejmě proto.
Tak přikládám foto testíků. Čárka do 16.8 ukázkově sílila a u dalšího testu je čárka už slabší a slábne dál…
Tak nevím, zda ten utrogestan nevysadit, ať se to akorát neprodlužuje? ![]()
@Jeasi
to je mi líto, tak to vydrž brát do pondělí a zavolej k dr.