Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím neřešily jste některé u svých dcer nespecifické bolesti břicha v době puberty? Dcera si skoro denně stěžuje na bolest břicha, byla vyšetřena třemi lékaři, podrobné sono, vše v pořádku. Prý možná psychosomatické. Budu ráda za každou zkušenost…
V jejím věku jsem si taky stěžovala na bolest břicha, když jsem nechtěla do školy kvůli šikaně. Nemá ve škole nějaké problémy?
@Anonymní píše:
V jejím věku jsem si taky stěžovala na bolest břicha, když jsem nechtěla do školy kvůli šikaně. Nemá ve škole nějaké problémy?
Také jsem to tak měla. Nebylo to ani o tom, že bych chtěla lhát, jen už jsem nevěděla co dělat. Časem jsem si tu bolest tak vsugerovala, že jsem ji vážně cítila
. Změna nastala při přestupu na jinou střední, kde jsem poznala fajn kolektiv.
To asi opravdu nebudete mít fyzickou příčinu, ale bude to ta psychosomatika. Nicméně pokud u ní psychika vyvolává bolení břicha, tak někde něco není v pořádku. Zkrátka ji něco trápí, stresuje… A bylo by potřeba přijít na to, co. Ona to nemusí být jen šikana. Dospívající se občas trápí věcmi, kterým bychom my jako dospělé nevěnovaly víc než letmou myšlenku…
Gynekologie (vaječníky), alergologie (odběry na skryté intolerance a alergie včetně histaminove), gastro vyšetření s odběry a případně kolonoskopie.
Tato vyšetření jsou jako důležita, aby se mohla vyloučit fyzická příčina bolení bricha.
@jejjej píše:
Gynekologie (vaječníky), alergologie (odběry na skryté intolerance a alergie včetně histaminove), gastro vyšetření s odběry a případně kolonoskopie.Tato vyšetření jsou jako důležita, aby se mohla vyloučit fyzická příčina bolení bricha.
Diky za radu, ma sono vajecniku i delohy, na alergologii dochazime, ma alergii na zvireci sliny, zkusim objednat na detske gastro
Ahoj, mě několik měsíců bolelo břicho. Taky jsem létala od jednoho doktora k druhému - nikde nic nebylo. Pak už jsem si myslela, že jsem blázen a doufala, že to jednou přejde. Sono břicha - v pořádku, odběry krve - v pořádku. Až jsem se jeden den vzbudila s šílenou horečkou, při každém pokusu vstát jsem omdlela a bolest byla již nesnesitelná. Hodinu po tom co jsem došla do nemocnice jsem měla akutní operaci, kde mi vybrali skoro celý spodek a část střev kvůli těžkému zánětu pobřišnice. Výsledkem je, že přirozené nikdy nemůžu mít děti a Dr. se vyjádřil že jsem přišla za 5 minut 12.
Tím tě nechci strašit, ale ty znáš svou dceru nejlépe a pokud je „normální“, nevím proč by měla za potřebí navštěvovat ve svém věku doktory jen tak. Doufám, že to nebude váš případ.
Dobrý den prosím, můžu se zeptat jak to dopadlo čím ty bolesti břicha jsou? Řeším teď to samé ale s 13 letou. Děkuji