Častá bolest břicha u dívky 15 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
585
6.1.22 11:37

častá bolest břicha u dívky 15 let

Prosím neřešily jste některé u svých dcer nespecifické bolesti břicha v době puberty? Dcera si skoro denně stěžuje na bolest břicha, byla vyšetřena třemi lékaři, podrobné sono, vše v pořádku. Prý možná psychosomatické. Budu ráda za každou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2426
6.1.22 12:17

Nemůže to být počátek MS? Zácpa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
6.1.22 13:30

Menzes má pravidelně přes dva roky, zácpou netrpí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 13:33

V jejím věku jsem si taky stěžovala na bolest břicha, když jsem nechtěla do školy kvůli šikaně. Nemá ve škole nějaké problémy?

• Citovat
  • Upravit
339
6.1.22 21:15
@Anonymní píše:
V jejím věku jsem si taky stěžovala na bolest břicha, když jsem nechtěla do školy kvůli šikaně. Nemá ve škole nějaké problémy?

Také jsem to tak měla. Nebylo to ani o tom, že bych chtěla lhát, jen už jsem nevěděla co dělat. Časem jsem si tu bolest tak vsugerovala, že jsem ji vážně cítila :nevim: :nevim:. Změna nastala při přestupu na jinou střední, kde jsem poznala fajn kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
6.1.22 23:40

To asi opravdu nebudete mít fyzickou příčinu, ale bude to ta psychosomatika. Nicméně pokud u ní psychika vyvolává bolení břicha, tak někde něco není v pořádku. Zkrátka ji něco trápí, stresuje… A bylo by potřeba přijít na to, co. Ona to nemusí být jen šikana. Dospívající se občas trápí věcmi, kterým bychom my jako dospělé nevěnovaly víc než letmou myšlenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
7.1.22 06:05

Už jsem jí domluvila sezení u psycholožky, též mě to napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
7.1.22 19:22

Gynekologie (vaječníky), alergologie (odběry na skryté intolerance a alergie včetně histaminove), gastro vyšetření s odběry a případně kolonoskopie.

Tato vyšetření jsou jako důležita, aby se mohla vyloučit fyzická příčina bolení bricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
8.1.22 21:08
@jejjej píše:
Gynekologie (vaječníky), alergologie (odběry na skryté intolerance a alergie včetně histaminove), gastro vyšetření s odběry a případně kolonoskopie.Tato vyšetření jsou jako důležita, aby se mohla vyloučit fyzická příčina bolení bricha.

Diky za radu, ma sono vajecniku i delohy, na alergologii dochazime, ma alergii na zvireci sliny, zkusim objednat na detske gastro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.22 06:22

Ahoj, mě několik měsíců bolelo břicho. Taky jsem létala od jednoho doktora k druhému - nikde nic nebylo. Pak už jsem si myslela, že jsem blázen a doufala, že to jednou přejde. Sono břicha - v pořádku, odběry krve - v pořádku. Až jsem se jeden den vzbudila s šílenou horečkou, při každém pokusu vstát jsem omdlela a bolest byla již nesnesitelná. Hodinu po tom co jsem došla do nemocnice jsem měla akutní operaci, kde mi vybrali skoro celý spodek a část střev kvůli těžkému zánětu pobřišnice. Výsledkem je, že přirozené nikdy nemůžu mít děti a Dr. se vyjádřil že jsem přišla za 5 minut 12.

Tím tě nechci strašit, ale ty znáš svou dceru nejlépe a pokud je „normální“, nevím proč by měla za potřebí navštěvovat ve svém věku doktory jen tak. Doufám, že to nebude váš případ.

• Citovat
  • Upravit
100
4.10.23 08:09

Dobrý den prosím, můžu se zeptat jak to dopadlo čím ty bolesti břicha jsou? Řeším teď to samé ale s 13 letou. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí