Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nikdy jsem na krvácení z nosu netrpěla, ale teď v těhu mě to chytá pořád častěji. K doktorce jdu za týden, tak se jí zeptám, ale třeba s tím máte některá zkušenosti a poradíte mi. Četla jsem, že to může být horší srážlivostí krve, ale neovlivní to mimi?
Ahoj, při prvním jsem měla to samé, důvod - překrvené citlivé sliznice, každé zasmrkání byla u mně pohroma. Porodem to zmizelo. Doktorka mi pro případ, že by to bylo neúnosné nabízela něco nosu, ale už si bohužel nepamatuji co. Miminko to prý neovlivňuje.
K.
Můžu jen poradit, co na aktuální příhody - v lékárně lze koupit Belaspon, je to takovej tampon do nosu, ono to vsákne a zstaví. Je to větší kus, který se stříhá.
G
Já to měla taky, dostala jsem Ascorutin, nějakou dobu jsem ho brala, pak zkusila vy:,–(it a krev už netekla, tuším že jsem snědla necelou krabičku. Už ani nevím v kterém měsíci mě to potkalo, já měla tolik potíží, že tohle jsem moc neřešila. Ale ani dr.se nějak nedivila, prý se to v těhu stává. Kamarádka taky brala to samý a chodila k jinýmu dr. Přeji ať to brzy přejde.
Ahoj, nedes se hned spatnou srazlivosti krve…vsechny moje chytre knihy rikaji, ze je to normalni - jak uz bylo napsano, extremne prokrvene sliznice, nekdo spini a nekomu tece krev z nosu…Neboj, na mimi to vliv nema.
Díky všem, moc jste mě uklidnily. Jsem v 17tt a už jsem si pár problémů s mimi zažila, ale poslední měsíc už to bylo fajn, kromě této (snad) maličkosti ![]()
Evko,
mě to potkalo taky, asi ve třetím měsící, koukala jsem na to jako blázen, protože jsem nikdy na krvácení z nosu netrpěla. Trvalo to asi 4 dny při každém zasmrkání, pak se to srovnalo a byl pokoj až zase asi před měsícem, opět zhruba 4 dny a nic, přestalo to, taky jsem o tom četla, že je to normální, ale musím přiznat, z počátku jsem z toho byla taky vykulená ![]()
Nic si z toho nedělej. V 1. těhotenství se mi krev spouštěla tak obden a nyní to je tak 2×-3× do týdne. Doktor mi říkal, že to není nic neobvyklého, protože se překrvuje sliznice a mění se i tlak. Nejlepší je zaklonit hlavu, dát si studenou žínku za krk a mít stále při sobě papírové kapesníčky ![]()
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png
""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png
Ahoj Evko,
mně se to stalo již dvakrát. Poprvé jsem to i chápala, protože mi ředili záměrně krev (Fraxiparinem) kvůli problémům na počátku těhu, ale předevčírem se mi to stalo, zrovna jsem byla na nákupu a krve bylo dost, až jsem byla celá zadělaná, jak jsem to nečekala v obchodě. No a tak mi to vrtalo hlavou, čím to může být a pak jsem narazila ve starším časopise „maminka“, že od 4. měsíce se to může stávat v těhu velmi často, protože je u těhulek zvýšená srdeční frekvence a navíc sliznice jsou překrvené. Mně praskají i žilky (takové ty červené tečky). No a dnes jsem se ptala v poradně porodní asistentky a ta mě uklidnila, že to krvácení z nosu je v těhu normální, že se nemám děsit, že to je prostě věc spojená s těhu a v žádném případě to mimi neohrozí. Jinak předtím mi nikdy krev z nosu netekla, ale je fakt, že od počátku těhu se mi objevuje trocha krve při každém zasmrkání.
Takže se neboj. ![]()
Ahoj, obnovuji diskusi z důvodu zda nemáte někdo nějakou účinnou radu, jak se toho aspoň trochu zbavit. Od cca 11 tt mi po každém smrkání teče krev z nosu, není to tak, že bych musela stát nad umyvadlem a čekat až to odkape, ale prostě to špiní a musím to zastavovat. Už mě to otravuje, brala jsem ascorutin, byla jsem na zaleptání na nosním a prostě nic nezabralo. Už mě to fakt točí, bojím se kamkoliv jít abych to nemusela někde mezi lidma zastavovat. jo jinak jsem na konci 31 tt, tak asi si dokážete představit, jak otravné je zastavovat krev třeba 10× denně.
Děkuji za případné odpovědi.
Kup si v lekarne Ascorutin a brat 1-0-1. Muzou ho brat i tehotne, toto mam potvrzene od sve gynekolozky a u me krvaceni z nosu po 3 dnech uplne prestalo. Je volne dostupny v lekarne, cena kolem 60Kc za 50tbl.