Časté zakoukání do prázdna - 10měsíční miminko

302
7.3.24 10:34

Časte zakoukání 10mesicni mimi

Ahoj, moje dcera se docela často zahledi do prázdná. Udělá to třeba i 5× do hodiny a pak zase dyl ne. Proste jak kdy.. ve 4 měsících jsme byli na EEG kvůli jinému problemu a tam vše vyšlo čisté. Dcera u toho EEG usnula a celé EEG prospala, což prý nevadí. Teď jsem četla, že by se u toho nemělo spát, tak nevím… chci se zeptat, zda vaše miminka také koukala často do blba a jestli má někdo zkušenosti s EEG při spánku, zda výsledky jsou použitelné. Čtu hodně o epilepsií, tak doufám, že to není. V rodine na to nikdo netrpí. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14745
7.3.24 10:42

Až se zakouká, tak jí tleskni před obličejem. Když se lekne, není to epilepsie. Když se ani nehne, objednej ji na neurologii. Držím palce.

PS: Naše 7letá dcera byla po úrazu hlavy, měla několik EEG kvůli různým potížím, ale všechna EEG v pořádku. A pak se začala zakoukávat. Prostě si hrála a najednou ztuhla a třeba 20 s hleděla do blba. Nebo někam šla, zastavila se a opět třeba 20 s hleděla do blba. Nereagovala na jakékoliv oslovení. Všimli si toho i cizí lidé. Když to zakoukávání trvalo cca 3 měsíce, zjistila jsem, že by to mohl být příznak epilepsie, tak jsem volala na neurologii. Doktor vzal dceru hned druhý den na další EEG. Také v pořádku. A poradil mi právě to tlesknutí. Ona se nezakoukávala tak často a většinou u toho nebyl nikdo dospělý. Takže test s tlesknutím neproběhl, i když jsem ostatní děti instruovala, že kdyby se zase „zasekla“, ať mi to hned přijdou říct. A po dalších cca 2 měsících zakoukávání přestalo. Závěr je, že to bylo součástí PTSD, kterou má dcera po tom úrazu a která se stále vyvíjí. Čili to asi bylo psychické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11915
7.3.24 11:37

Dcerka to dělala také. Jednou i při jízdě na odrážedle a napálila to do sloupu veřejného osvětlení.

Pokud si pamatuji dobře, tak se neuroložka ptala, jestli to nedělá u jídla. Pokud ne, tak je to v pořádku (to nám řekla po vyšetření u ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14745
7.3.24 11:49
@Evkad píše:
Dcerka to dělala také. Jednou i při jízdě na odrážedle a napálila to do sloupu veřejného osvětlení.Pokud si pamatuji dobře, tak se neuroložka ptala, jestli to nedělá u jídla. Pokud ne, tak je to v pořádku (to nám řekla po vyšetření u ní).

Chudinka 8o :,(

Me se neurolog na zakoukavani u jidla neptal. Ale jsem si jista, ze dcera se u jidla zakoukavala. Ale mozna je to v tom vyssim veku jine.

Jinak on tem epileptickym “zasekum” rikal “absence”. Jako ze to dite je v tu chvili v podstate v bezvedomi, i kdyz ma otevrene oci. Proto ten test s tlesnutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.3.24 15:49

@Janča6
Tak jsem ji zkusila tlesknout a hned mrkla, koukala dal do blba asi 2 vteřiny a u toho začala vlastně hned i trochu tleskat :D bylo to docela vtipný, každopádně přítomna vypadala být. Budu to zkoušet dal, zda se z toho dá vyrusit. Někde jsem četla, že by se to dělat nemělo (vyruseni), že si třídí myšlenky, ale pro klid to ještě parkrat zkusím. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
7.3.24 15:51
@Evkad píše:
Dcerka to dělala také. Jednou i při jízdě na odrážedle a napálila to do sloupu veřejného osvětlení.Pokud si pamatuji dobře, tak se neuroložka ptala, jestli to nedělá u jídla. Pokud ne, tak je to v pořádku (to nám řekla po vyšetření u ní).

U jídla to nedělá, tedy myslím. Ona u jídla děla hrozny povyk, takže tam zpomalena nikdy není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14745
7.3.24 17:23
@Michaeladr1 píše:
@Janča6
Tak jsem ji zkusila tlesknout a hned mrkla, koukala dal do blba asi 2 vteřiny a u toho začala vlastně hned i trochu tleskat :D bylo to docela vtipný, každopádně přítomna vypadala být. Budu to zkoušet dal, zda se z toho dá vyrusit. Někde jsem četla, že by se to dělat nemělo (vyruseni), že si třídí myšlenky, ale pro klid to ještě parkrat zkusím. Díky

Tak ji nevyrusuj. Ono to koukani do blba delaji i dospeli. A taky je u toho nikdo nerusi :mrgreen: Ja ti vzdy brala tak, Ze si potrebuji odpocinout, na chvili vypnout. Ted sis overila, ze to nebyla epilepticka absence. Tak super :) Kdybys nekdy casem byla zase v nejistote, tak to muzes zkusit. Ale ted bud v klidu a nech ji koukat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.3.24 10:04

Tak jsem ji zkoušela ještě parkrat tlesknout a sice mrkne, ale hledí dal tak 3 vteřiny. Na osloveni nereaguje. Mate s tím nekdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
11.3.24 10:18
@Michaeladr1 píše:
Tak jsem ji zkoušela ještě parkrat tlesknout a sice mrkne, ale hledí dal tak 3 vteřiny. Na osloveni nereaguje. Mate s tím nekdo zkušenosti?

natočila bych to zahledění na mobil a ukázala pediatrovi. Ať řekne jestli je to na neurologa nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14745
11.3.24 10:28
@ivašot. píše:
natočila bych to zahledění na mobil a ukázala pediatrovi. Ať řekne jestli je to na neurologa nebo ne.

To je pravda. O natočení na mobil neurolog taky mluvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.3.24 10:32

Já myslela, že zakoukání je takové jasne. Proste kouká na jedno místo. Co na tom natáčet :), ale je fakt, že já nevím plno věci, co vidí ten neurolog. Nase pediatricka je k prdu. S tím spíše rovnou na tu neurologii. Neporadite prosím kdo je dobrý? EEG už jsme jednou měli a dobrý, ale pochybuju, že teď ji udrzim v klidu. Předtim usnula, ale to byla malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14745
11.3.24 10:42
@Michaeladr1 píše:
Já myslela, že zakoukání je takové jasne. Proste kouká na jedno místo. Co na tom natáčet :), ale je fakt, že já nevím plno věci, co vidí ten neurolog. Nase pediatricka je k prdu. S tím spíše rovnou na tu neurologii. Neporadite prosím kdo je dobrý? EEG už jsme jednou měli a dobrý, ale pochybuju, že teď ji udrzim v klidu. Předtim usnula, ale to byla malinka.

To natočení má určitě smysl. Ideálně i s tím tlesknutím, ale to bys asi potřebovala něčí asistenci. Dceřin neurolog teda chce žádanku, nevím, jak bys u něj pochodila bez ní. Ale nemusela být od pediatra, prostě na zprávě z urgentu v Motole bylo kromě popisu, jak dcera zkolabovala, jaká jí provedli vyšetření atd., napsáno: „… kontrolní vyšetření dětským neurologem v místě bydliště (viz stránky detskaneurologie.cz) - k doplnění EEG a zobrazení MRI mozku.“

Pokud jste už na neurologii byly, zkusila bych tam zavolat, třeba vás vezmou bez žádanky, když popíšeš ty záseky. Nebo jsi tam nebyla spokojená? Dcera tam teda chodila od necelých 7 let, takže všechno zvládala bez problémů. Ale byla tam i uplakaná miminka nebo cca 2leté vystrašené děti. A taky jim to EEG nějak natočili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.3.24 10:46

@Janča6
Já spíše chtěla do Prahy. Byla jsem v Pelhřimově a nebylo to špatný. Možná tam zkusím zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14745
11.3.24 10:49
@Michaeladr1 píše:
@Janča6
Já spíše chtěla do Prahy. Byla jsem v Pelhřimově a nebylo to špatný. Možná tam zkusím zavolat.

Tak jestli jsi tam byla spokojená, tak tam zavolej. Je vyšší pravděpodobnost, že vás tam vezmou, když už jste tam byly. Dcera při dalších potížích už žádanku mít nemusela. Chápu, že se ti nechce jezdit daleko, ale snad to bude jednorázová návštěva. Nebo tam nebudete muset jezdit častěji. S pražskými neurologiemi nemám zkušenost, kromě té ve FN Motol, takže neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20544
22.3.24 08:57

My chodíme na neurologii MuDr Smolová Praha 5 Kartouzká a jsme spokojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie