Čeho jste se museli se psem vzdát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42428
23.8.23 13:02
@ZuzaM píše:
Ty psa nemáš, viď? Psa můžeš nechat v bytě nebo v domě samotného asi tak na stejno. Na zahradě ho většinou samotného nenecháš (malého vůbec a velkého taky ne, může se mu cokoliv stát, může se dostat ze zahrady, může mu někdo něco hodit otráveného a velkého psa v kotci celý den taky nemůžeš nechat, protože se tam nevyvenčí). A kadit na zahradě ho taky v případě nemoci nenecháš, pokud nejsi čuně.

Mám psa na zahradě běžně. Stejně jako všichni sousedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.23 13:04

My máme taky psa na zahradě. Teď jsme tam skoro furt někdo s ním. Jak začne pracovní režim a chladno, tak zas bude chodit přes den i domů. Ale spí venku. On je naučený, že večeřet jde ven a už rovnou zůstává tam. Je tak naučený od mala a oběd vlastně taky. Nají se venku a jde si lehnout. Žádné skákání. Protože velcí trpí na torzo žaludku. Což je naše noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.23 13:08
@Kockazvysocan píše:
Mame barak ;)
A stejne by me to omezovalo, jsem jeste mlada na to, podrizovat se psum. I jsem preferovala partnera bez zvirat.Takze pro zakladatelku jeste jednou, me by omezoval ve vsem.
Pises:
@Kockazvysocan píše:
Pocita i rodina s hlidanim vaseho psa?
Me by pes omezoval ve venceni za kazdeho pocasi, v pripade nemoci atd.
Se psem bych nemohla vyletit, tak jak jsem zvykla a vlastne vubec zit spontane. S muzem jsme psa zavrhli, protoze na nej nemame cas a nechceme se omezovat.Podotykam, ze doma, u rodicu, jsme psa vzdycky meli.

A v techto vecech te pes na zahrade opravdu neomezuje nijak :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
23.8.23 13:20
@Kelsey píše:
My třeba máme psa, který budí celkem dost pozornost. On je veliký, mohutný, má krásné barvy. Napřed jsou lidi v pozoru, že spousta lidí se bojí velikých psů. Až zjistí, že klame tělem. Ale duší je to malé dítě, tak my jsme, kde přijdeme v obležení dětí i dospělých. Dotazy. Chtějí si hladit a mazlit. Nám to nevadí. Jemu to nevadí. Je společenská povaha. Ale někoho by to mohlo obtěžovat, kdo se nerad druží.
:srdce: jj, to se mi stávalo 13let s nádherným obr zlatým retrívrem, byl fakt mega, jako medvěd, takže budil rovněž pozornost, přitom by se rozdal a každému zlodějovi ukázal, co kde máme :mrgreen: nikdy neštěkal, leda na povel, a to ještě jako znuděně - BAF nikdy nevyjížděl NIKDY po jakýchkoliv cizích psech, miloval společnost, občas mi zdrhl do nějaké hospody v okolí a nechal se hladit a krmit, zmetek :mrgreen: už ho tam naštěstí znali a měl na krku mé číslo, tak volali, ale až se ho všichni nabažili :-) já jsem extrouš, tak mně ta pozornost nevadila, ale máš recht, že někoho by to „omezovat“ mohlo… útulkář je velikosti kokra/pudla a ten honí co jde a štěká a vyjíždí na cokoliv od kola po auto/kočku/ježka/sekačku :lol: v tomhle je magor, ale doma je zlatej, postelovej samozřejmě, proto je mám, na mazlení :srdce:

ovšem toho prvního - vždy ho budu milovat… :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
23.8.23 13:39

Psa bych si pořídila jedině bezdětná. Protože jak pes, tak děti jsou omezení, něco nejde vůbec, něco jde, ale hůř, a ta kombinace „tohle není pro děti, sem zase nemůže pes“, to už pak můžeš chodit jedině do lesa, ne? :D

Se psem bychom nemohli na hřiště na delší dobu (na chvíli možná, ale vídám ty psy privazane k plotu a ne každý to zvládá), na kolo (jsem ráda, že uhlidam děti, aby se nám tam ještě motal pes, to vůbec), do bazénu, na koupaliště, do knihovny, do muzea, na hrad, na lanovku v zoo, do různých dětských parků, do obchodu (když ho nehceš přivázat před krámem), na lyže, na vodu… Buď to nejde vůbec, nebo je to moc složité a já mám tři děti a někdy jich mám plný brejle i tak, jak jsou.

Ale až děti odrostou, umím si psa představit. Nebo když máš jedno hodné dítě a někoho, ochotneho aspoň někdy psa pohlídat. Nebo když žiješ na vesnici a nikam moc nechodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.8.23 13:46
@Lucie_Sx píše:
A v techto vecech te pes na zahrade opravdu neomezuje nijak :nevim:.

Omezuje, protoze nechci mit zasr… zahradu. A dovolenou, vikend mi barak neulehci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
23.8.23 13:48

Teď na jaře nám umřel retrívr. Máme zahradu, takže i když bydlel doma, neomezoval nás v ničem, kromě dovolených. Dceři jsem teď dala vybrat- buď další pes, nebo budeme cestovat a vzala ji na dovolenou. Vypadá to, že u toho zůstaneme a kočka nám na pár let postačí. Ale myslím, že se to rozhodne v zimě. To je člověk doma víc. Hledat hlídání mě stresuje i u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.23 13:49
@ZuzaM píše:
Ty psa nemáš, viď? Psa můžeš nechat v bytě nebo v domě samotného asi tak na stejno. Na zahradě ho většinou samotného nenecháš (malého vůbec a velkého taky ne, může se mu cokoliv stát, může se dostat ze zahrady, může mu někdo něco hodit otráveného a velkého psa v kotci celý den taky nemůžeš nechat, protože se tam nevyvenčí). A kadit na zahradě ho taky v případě nemoci nenecháš, pokud nejsi čuně.

Kdyz nejsem doma, pes je na zahrade a hlida.
V dobe nemoci na prochazku nejdu a cune teda fakt nejsem, hovinka na zahrade sbirame, to by bez toho fakt neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.23 13:52
@Kockazvysocan píše:
Omezuje, protoze nechci mit zasr… zahradu. A dovolenou, vikend mi barak neulehci :nevim:

No zasr… zahradu nemas, kdyz to sbiras.

Ja chapu, ze psa nechces, ale ty argumenty co pouzivas jsou fakt zcestne.

Tak rekni „nechci“ a je to, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.23 14:00

To je snad jasné, že se po psech sbírá. Že to člověk nepřekročí ani na vlastní zahradě. Náš pes je chytrý. On se sám naučil, že hovnit chodí na jednu stranu zahrady. Furt na stejné místo a na jiné místo chodí cvrkat. A zas furt na stejné místo. Jorkšíra se nám nepodařilo, aby chodil na jedno místo. Velký to dělá.
To si spíš někdo hledá argumenty, že ho pes obtěžuje. Proč ho nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.8.23 14:03
@Lucie_Sx píše:
No zasr… zahradu nemas, kdyz to sbiras.

Ja chapu, ze psa nechces, ale ty argumenty co pouzivas jsou fakt zcestne.

Tak rekni „nechci“ a je to, ne.

Samozrejme, ale pokud pojedu na vikend pryc, tak to asi moc sbirat nebudu, ze :nevim:. Ten pes ani nemuze byt sam, kdyz je zvyklej na spolecnost.

Nebudu rikat, ze nechci, na duchod si ho rada poridim, ale ted by me dost zasadne omezoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
23.8.23 14:31
@Kockazvysocan píše:
Omezuje, protoze nechci mit zasr… zahradu. A dovolenou, vikend mi barak neulehci :nevim:

Na zahradě sebereš a uklidíš hov.no úplně stejně jako kdekoliv při venčení ve městě, či vesnici. Byli jsme týden u moře a pes to v pohodě dal na zahradě sám. Jídlo a vodu mu dával soused. Jinak by mu to dalo asi 10 jiných dalších lidí :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.23 14:36
@Acinore píše:
Dovolených :lol: hlídání nemáme, psí hotely jsou drahé, je jich málo a ještě míň těch dobrých. A k moři si psa nevezmes no.. takže já jsem se psem doma :mrgreen:

Tak záleží zase, jak je kdo nastavený… psy k moři bereme, autem nebo hodně lidí jezdí obytňákem, ať už normálně Itálie, Chorvatsko nebo třeba k Baltu, pode toho, kdo to má jak daleko. Vzdálenější destinace děláme víc jako roadtrip. I moji rodiče jezdí se psem pravidelně k moři, a to jsou už téměř šedesátníci. Pro psy to žádné trápení není, samozřejmě teda nevybíráme termíny, kdy je v dané lokalitě 40 stupňů, ale třeba červen/září v pohodě. Spousta těch omezení, co tu lidi vypisují, že kvůli psovi mají, je za mě fiktivních :D Jasný, se psem asi fakt nepoletíš do Turecka nebo Egypta válet se na all in… my si v klídku na den-dva-tři zastavíme u jezera v Rakousku, užijeme si zelené Alpy, pak se posuneme na týden na jih k moři, hledáme si odlehlejší pláže, koupání a válení kombinujeme s nějakou vycházkou do přírody, normálně chodíme do restaurací, večer na drink, prostě co se nám chce. Dog friendly restaurací je všude milion, psi leží pod stolem, většinou dostanou vodu, no problem.

• Citovat
  • Upravit
22566
23.8.23 14:46
@Bytsamsebou píše:
Na zahradě sebereš a uklidíš hov.no úplně stejně jako kdekoliv při venčení ve městě, či vesnici. Byli jsme týden u moře a pes to v pohodě dal na zahradě sám. Jídlo a vodu mu dával soused. Jinak by mu to dalo asi 10 jiných dalších lidí :nevim:.

No vidis, a ja bych treba psa samotnyho nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106758
23.8.23 14:48
@Judy Hopkava píše:
Ahoj, velmi vážně uvažujeme o tom, že si pořídíme psa. Jednalo by se o středního pejska přátelské povahy, přizpůsobivého, bydlel by s námi v rodinném domě se zahradou, máme dvě děti mladšího školního věku, manžel je na HO. Je to ale obrovská zodpovědnost, to si my dospělí uvědomujeme. Museli bychom domluvit hlídání, když pojedeme v létě/v zimě na dovolenou, s tím počítáme v rámci rodiny. Ale co dál? Omezil vás pes výrazně? Třeba až tak, že jste si řekli, že jste si ho neměli pořizovat. Budu ráda za upřímnost, takže klidně anonymně. Abyste to pochopili, nejde o to, že hledám důvody, proč ho nemít, ale chci se předem připravit a příp. ještě pořízení pejska odložit, pokud by to mělo být pro něj nedobré. Jinak jsme rodina, která psy miluje, ale přímou osobní zkušenost jako chovatelé nemáme. Díky.

Nikdy mne nenapadlo, ze jsem si ho nemela porizovat, v necem te omezi, ake stokrat vynahradi jinak.
Mela jsem dva psy… Cca 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný