čeká nás 1. IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10480
10.10.07 13:01

Já taky stimulovala Fostimonem a jezdila jsem na injekce do nemocnice, ale nedoplácí se a já na něj měla dobrou reakci, k tomu jsem si stříkala Synarel do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.07 13:14

Já jsem měla krátké protokoly, protože jsem špatně reagovala právě na synarel. A za fostimon se opravdu nedoplácí. 30 ampulí hradí pojišťovna, ale pokud bereš více než 30 ampulí, tak ten zbytek si doplatit musíš. Já jich celkem měla 35. Ale ten doplatek není takový jako u ostatních. P

• Citovat
  • Upravit
550
10.10.07 13:36

Golf, ten puregon je to dost podobný, na peru nastavíš na konci otočením počet jednotek vyměníš pidi jehličku a píchneš. Ale do pera se dávají takový bombičky, takže pero máš jen jedno na pořád a bombičky dokupuješ, u každé je dostatečný počet jehliček. Takže myslím že moc velký rozdíl v aplikaci není a asi ani v kvalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.10.07 13:40

Jituš, já bych kvůli špinění rozhodně neházela flintu do žita. Docela hodně holek špiní při zavrtávání . Přeju hodně štěstí a držím pěsti. Transférovaly ti bastocyty ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
10.10.07 13:57

Pusiku jojo, měli jsme prodlouženou kultivaci a transferovali 2 blastocysty, ještě máme nějaké u ledu (6 vajíček z prvního dne a snad 9 blastocyst). Snad to špinění nic neni, teď je to zase lepší, uvidim. Užívám Duphaston, nevíš jestli to může být z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.10.07 14:31

Pusiku,ty jsi psala,že si změnila CAR?Proč?
Já platila taky prodlouženou kultivaci,odebráno 10 oocytů,všechny oplodněny,z toho osm osmibuněčnejch a dve ctyřbuněčný.Punkci jsem měla v pondělí a transfer ve čtvrtek.Neni to moc brzo?
Teď už mam jen 6 mrazáčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.10.07 14:34

Pusiku,a ty jdeš taky na KET?
Jitko,držim palečky,to špinění vážně nemusí nic znamenat.Někdy se prý při zavrtávání poškodí malá céva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.10.07 15:38

Golf, já to měla při transféru to samé, PK jen tři dny, a to se všechny embrijka tabulkově vyvíjely. Ale car do kterého jsem chodila to tak dělal všem PK pro ně se rozumí 3 dny, prostě hned po punkci mi řekli kdy bude transfér a já blbec si to nechala líbit. To byl jeden z důvodů proč jsem utekla , pak taky když jsem, stimulovala napsali mě docela koňské dávky (200 Ui a kontrolu až 6 den) no a při kontrole se hned ukázalo že musí rychle udělat punkci , všechno se předběhlo. Prý opravdu komická reakce vaječníku. No bylo to ho hodně, samý výmluvy. V novým CAR mudr jen kroutila hlavou , nad tak vysokýma dávkama a kontrolou tak pozdě. Takže po punkci 16 vajíček jich nakonec šlo použít jen 6 všechny se oplodnily a 2 mě po 3 dench dali a ty 4 zmrazily- všechny do jedné pajety, tím mě taky naštvali, prostě bez zeptání je šoupli do kupy, takže při KET je všechny rozmrazily , no 2 mě dali ale bohužel se nepodařilo. Já bych snad ani neodcházela, ale oni po každém nezdařeném pokusu provádí audit, kdy ti lékař popíše co se stalo. Ty řeči mě dost popudily , tolik výmluv a hlavně nás začal tlačit do dárce a o to teda nestojím. Na mě to působilo docela jednoznačně, oni chtějí úspěch, chtějí co nejrychlej mít tu čárku do statistiky, je to jednoduchá já jsem zdravá manžel má oligospermii, když použijem dárce, jak to asi dopadne … Já budu mít dítě a oni zas lepší statistiku, ta přivede další klientky a ty opět zaplatí. V tom druhým Car, dělají vyšetření , docela pečlivě, v tom prvním jen řekli mužům se pomoct nedá a hotovo. Udělali spermiogram a to bylo všechno. Když jsme chtěli odeslat k urologovi a hledat příčiny, řekkli že je to zbytečný. Prostě mě pěkně štvali. Tak teď jsem ve státním na Obilňáku , všechno tam sice trvá, žádný luxus a káva zdarma, ale za to mám pocit, že nám chcou pomoci doopravdy a né z nás jen vyrazit peníze a ošidit přírodu dárcem. Po prvním neúspěchu hned ordinovat dárce mě teda příjde dost brzo, navíc doví jak asi byla připravená sliznice a jaký byli vajíčka když mě tak zkopali tu stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.10.07 15:47

Jitule, to vypadá vážně moc nadějně. U blastocit je veliká šance na úspěch. U tebe to vypadá na samý krásný embrijka . Tolik mražáčků, neboj, do by mělo vyjít. Co se týče toho dup… , tak myslím že z něj by jsi špinit neměla. Předpokládám , že je to něco jako utrogestan, nebo agolutin. To jsou léky který podporují růst sliznice, aby měla embrijka pěkněj pelíšek. Agolutin mrchu zablokuje úplně nedostaneš ji i když se nepodaří, až teprve několi dní po vysazení, utrogestan ji brzdí , takže pokud je den dup… podobnej, myslím že i když se nezadaří mrchu dostaneš pozděj nebo až po vysazení. Nejspíš se do tebe ti drobci zakusují :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.07 15:48

Pusiku, můžu se zeptat z jakého Caru jste odešli??

• Citovat
  • Upravit
550
10.10.07 15:59

Z Unici, sestřičky tam byli výborný , prostředí hezký, ale politika CAR mě byla proti srsti. Vše spraví IVF+ICSI oblíbené řeči . Co by jste řekla tomu, kdyby jste byla ( řekne datum ) těhotná. No na to se chytne každá. Doporučí jít do toho na poprvé s plnou parádou. No první pohovor je docela dlouhej, odcházíš natěšená div né s termínem porodu. Ale pak už je to jiný. Vždycky rychle na kozu honem dolu, ven sestra si vás vezme. Až sestra ti odpovídá na dotazy který jsi se nestihla vyptat doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.10.07 16:04

No my jezdíme do Fertimedu-Olomouc, četla jsem že jsou skvělí. Je pravda, příjemné prostředí, kafe zdarma, příjemné sestřičky i doktoři. Ale tak nějak mám stejné pocity jako ty. Hup na kozu, hup dolů, doktor mluví strašně rychle a předpokládá, že vše víš a ve všem se vyznáš, a když se na něco zapomenu zeptat, sestřička mi odpověď nedá, se slovy, na to jste se měla zeptat pana doktora.
Jenže my jsme z Ostravy a tak nevím kam jinam jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.10.07 16:06

Máme za sebou 2× IVF, poprvé se uchytilo, ale potratila jsem, podruhé nic. U toho potratu mi taky nikdo nic neřekl. Proč se to stalo. Na mé otázky jen kroutili hlavou a říkali, to se prostě stává.
Je to prostě obrovský byznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.10.07 16:07

byznys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.10.07 16:12

Jájinko, vím že spousta holek si moc chválí fakultní nemocnici Olomouc, právě kvůli tomu přístupu. Navíc tam teď mají grant, takže stimulace puregonem, puregon zdarma a celé IVF+ICSI tě víjde na 13 000Kč. Bohužel je to státní, takže tak jako na Obilňáku čekáš docela dlouho, ale zas vše dělají pečlivě, dokonce vyšetřují u kuřáků i volné radikály a dokud se lékama nesrovnají tak tě do IVF nepustí, To mě přijde jako přístup. A né to Hop na krávu,… a ono nakonec tele není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí