Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky tak to víš,že jsme moc štastný
ne,ne odběr vajíček nebolí máš lehkou narkozu a za dvě hod.jdeš domů ani potom jsem nic necítila. a kdy jdeš?držím palečky
Luci, moc děkuji za podporu, budu doufat, že se na nás štěstí obrátí. Mohla bys mi napsat tvůj mail, jako soukromou zprávu, ráda bych s Tebou byla v kontaktu, děkuji a měj se hezky. PS: co vlastně máte, holčičku nebo chlapečka ?? Pa
Ahoj kočky,
my už máme po IVf - nepovedlo se bohužel , za 14 dní snad půjdem ne KEt,,, držím všem palečky ![]()
zaslala jsem ti SZ většinou bývají chlapečci a i my máme chlapečka zrovna dneska jsem s jdnou známou na tohle téma mluvili,že známe jen jednu holku co má holčičku
ale já tajně doufala,aby to kluk byl,ikdyž je to ve finále jedno
a to,že jich známe hodně přijde my,že to začína být normální chodit na uměl.opldnění bohužel ![]()
Nobady jednou to vyjít musí taky Vá držím palečky
Lucko? A jak si snášela všechny ty hormony? A byla si hned na rizikovým? Jinak já teprve čekám na schválení a pak nevim, co mě přesně čeká? A hodně si doplácela na vše?
Jo Judynecko jestli mas nejake otazky klidne se ptej.Kam budes chodit?Ja chodila do Pronatalu v Praze.
ahojky Judynecko,já je moc nesnáela měla jsem návaly a ty hormony moje tělo moc nepříjmalo bránilo se jim.Na rizikovým jsem byla hned jsem kadeřnice,ale ptali se nás ,kdo co dělá a všem nedávali neschopenky.My chodili taky do Pronatálu je o tam super vybavený,ale je fakt,že se hodně doplácí,ale dávaj Ti tam to nej,aby se zvýšila šance nás to celkově stálo36 tisíc,ale manžel měl operaci za 16 a to byla nejvyšší částka,kterou jsme museli dát na jednou.jinak pak to šlo postupně .Tak mi písni co Ti tam říkali a kam budeš chodit?
Jééé, já jsem taky kadeřnice
. Jinak chodím do Gennetu na Letnou v Praze a je to tam taky super. I doktorka je hrozně fajn a co se mi nejvíc lítí je asi to, že když jsem byla na IUI, tak se to snažila dělat, co nejvíce bez hormonů. Tak to bylo fajn.
A to si doplácela na jedno IVF 20 000 kč? To je šílený. Já myslela, že první 3 cykly platí pojišťovna. Vůbec nevím, kde na to vezmeme. Máme totiž hypotéku a úvěr a ještě dojíždíme do Prahy a to je taky dost drahý. Do toho ještě rekonstrujueme byteček, tak jsem rádi, že vycházíme s penízkama. No, děsím se toho doplácení.
A copak bylo s manželem? ![]()
Ještě musím čekat 14 dni na to abych si tam zavolala zda mi schválila pojištovna cyklus. A pak se uvidí.
pojištovna cyklus?tomu nerozumím?no tak sama víš,jak to je.To ,že pojištovna hradí 3cyklus to je k smíchu ne,ne my doplácely léky inekce,pak jsem měla málo vajíček a pokud nemáš víc,jak 8 tak to nehradí pojištovna to ted nevím kolik stálo snad 8,pak ty čípky zmražení nebudu tě stresovat uvidíš sama třeba ty budeš mít více vajíček ,já to snašela blbě to je fajn,že do tebe nedává moc hormonů já mám problémy ještě do ted,jak jsem celá rozházená,ale stálo to za to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Taky máme hyp.a to jsme ještě dodělávali chajdu,ale vždycky se to nějak uděláte uvidíš .Taky kadeřnice
tak to tě daj na neschop.ale upřímně já jsem workoholik a doma jsem vydržela jen měsíc,jak jsem zjistila,že jsem těhotná a bylo my dobře tak sem šla do práce na půl.úvazku byla jsem domluvená,kdyby něco odkládám nůžky a jdu domů.Bylo my fajn a dělala jsem až do 8měsíce uvidíš,jak Ti bude ![]()
Ahojky Lucíku , nezlob se, že píšu až teď, ale neměla jsem vůbec časík
.Vím, že se doporučuje být hned po IVF doma, ale co když budeš 14 dni doma a pak zjistíš, že se to nepovedlo? Jinak mě taky moje práce baví a hlavně budeme potřebovat peníze, když máme hypo, tak to taky vidím, že se pak budu muset vrátit alespoň na poloviční úvazek. ![]()
Ty sumy jsou tedy síla. Fakt se toho hrozně bojím. A trošku nerozumím tomu s těma vajčkama. To, jako když jich máš míň, jak 8, tak pak musím platit víc penízků?
No, ještě 14 dní čekání na schválení cyklu a pak hurá na nějaké řešení.
A jak se jinách cítíš?
Judynečko ,tak já vím,že kdyby se to nepovedlo tak tam bylo napsáno,že jdeš na kontrolu ke gynekologovi,ale pak nevím naštěstí jsem tam nemusela,ale asi ti to pak ukončí a zase znova.jo,jo přesně tak
jak jich máš mín platíš nebo se aspon platilo před dvěma roky to je kravina co ???my taky tenkrát koukali,jak blázni!uvidíš,jak se budeš cíti,hlavně fakt lež nic nedělej ono se to doma nezblázní a neboj se stěma penízkama my chodili do soukromýho tak možná proto jsme platili tolik (špatná zkušenost se státním zdravotnictvím)jee to na tebe budu myslet hlavně pak písni,jak ti to dopadlo a neboj vůbec nic nebolí!
Děkuju za podporu, moc mi to psaní s tebou pomohlo.
Určitě ti moc ráda dám vědět jen, co se něco dozvím.
A jak se ti daří s prckem? Rodila si přirozeně a nebo císařem?
tak to jsem ráda,že aspon takhle ti můžu pomoct
Nám se daří dobře poznáš sama uvidíš,Rodila jsem císařem přenášela jsem 7dnů.Já měla těhot.krásný,ale porod jsem si užila,ale stálo to zato!!bolesti jsem měla 3dny,ale pak to šlo rychle
Jo a taky jsem si říkala,že jsem si to těhoten.vsugerovala
jak to do mě dali tak jsemříkala,že jsem těhotná až se příbuzný bali,kdyby to nevyšlo tak,abych to rozdejcxhalal,ale já si to nepřipouštěla psychika dělá moc tak to taky můžeš zkusit
a kolik jste se rozhodli do tebe dát embriek?dvě?
Císařem jo?
To bych asi nechtěla. Musí to být hrozný.
I když ono asi ani není nic moc rodit normálně, vid?
Jinak když jsem měla ty dvě IUI, tak jsem se taky snažila si to vsugerovat, ale je pravda, že jsem si furt říkala, že je to stejně jen 10% uspěšnosti, tak, že nemůžu mít takové štěstí
. Ale až budu mít to IVF,tak si ho taky budu vsugerovávat a určitě to výjde. Na to IVF moc věřím. To určitě výjde.
A ani nevím pro kolik embriek se pak rozhodneme. Určitě pro 2. Po pravdě bych se nezlobila za dvojčátka. Určitě bych totiž chtěla 2 děti a kdyby se povedli hned, bylo by to super. Pak už bych třeba zase musela podstoupit IVF a to by se mi nechtělo. I když vím, že mít dvojčátka není tak jednoduchý, jak si člověk představuje. Ale naštěstí by mi hodně pomohla mamka a sourozenci. Tak se toho ani moc nebojím. Jde jen o ten těžký začátek. A kolik jste dali vy embriek? 2? ![]()
ahojky císař není hrozný
myslím,že spíš je horší to normální pro mně to pak bylo už vysvobození už jsem neměla sílu aprosila o nějaký opiaty,ale měla jsem pak blbou krev tak to bylo potom rychlí
No my si dali dvě,taky jsem chtěla dvoujčátka u přímně ted smekám před maminkami prvorodičkami,které mají dvojčátka nevím jestli bych to zvládla
mají můj velký obdiv
Neboj se my měli jen jedno procento na úspěch to zvládneš a když ne tak to jednou vyjít musí uvidíš
at ti daj nějaký vitamíny na podporu pohl.orgánu mě předepsala kys.listovou brala jsem jí asi měsíc předtím ještě.Ty jo moc,moc na tebe budu toho 11.3.myslet!!vidíš to i nastupuji do práce od září jsem byla doma a už se mi stýskaá tak na jeden den
No my už asi nic podstupovat nebudem měli jsme jen jeden pokus na vl.mimi.ale díky za něj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale kdyby jsme ještě mohli taky nevím jestli znova ten kolotoč podstupovat ani o ty kačky nejde,jako o tu psychiku,je to náročný.Si vždycky říkam,jak je to nespravedlivý fetačky,šlápoty házej mimi do popelnic a člověk,kterej je moc,moc chce se o to musí tak rvát! ![]()