Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lucíku , dneska jsem si koupila hezky pomeranče a budu se ládovat vitamínkama a na pití budu dělat fuj, fuj
Odpol. ti dám vědět, jak jsem dopadla s injekcí. Dneska si jí nechám píchnout ještě od kolegyně a do zadečku a zítra už s tím budu bojovat sama
Jinak je moooc hezký, že byl manža takhle s tebou…
Musíš mít skvélého manžela. To by můj nezvládl. Opravdu má strach s injekcí. Ale to se nedá nic dělat. Je škoda, že to nejde přirozeně, ale můžeme být radí,že něco takového je, vid?
Lost ? A jak se daří tobě?
Ahoj holky, ja sem jeste zatim nepatrim, ale uz asi brzy budu protoze manzovi nevyselo dobre SPG tak me vsechno zajima a asi me teda pak taky bude zajimat IVF. Ja se teprve budu pristi tyden obednavat do CARu aby nam rekli co a jak. My sme si totos s manzou dali po tech vysledcich pauzu a chteli sme tak nejak se z toho vzpamatovat nez neco zacnem resit dal.
Rada bych byla kdybych se mohla delit s vama o zazitky tak se mejte ![]()
Ahojky Ilčo ,
moc rádi tě tady příjmeme.
A do jakého Caru budeš chodit? Já chodím do Gennetu na Letnou. Klidně se můžeš náš všech ptát na cokoliv.
A jak moc špatně mu dopadl SPG?
Ahoj Judy: rozhodli sme se pro Repromedu v Brne. No mel je pomale a malo jich a jak jsou vase polovicky na tom? No a ja jeste nevim jestli sem v poradku tak doufam ze jo at aspon neco klapne ![]()
Uz se vpodstate tesim az se konecene zacne neco dit. Ale i presto se nevzdavame nadeje na ditko nrmalni cestou ![]()
ahoj Judy,tak co?bolelo to?Jo manža je na tohle držák
u porodu byl taky přitom já ho ta nechtěla a pak jsem byla štastná bez něj bych to tam nezvládla!!!!ikdyž to byl pak císař,
ahoj Ilčo.Tak snad ty budeš v pořádku a neboj IVF mít nemusíš,když by ty si byla o.k.tak hlavu vzhůru ![]()
Judy to jo ještě,že jsou takové možnosti být to před 5lety tak my nemáme ani na vlastní mim šanci ještě,že ta medicína jde tak dopředu.Tak my jdem na plavání zatím pa pa
Lucko jak to myslis ze nemusim mit IVF? Ja totis ani netusim co me ceka. Jo muj manza mel jen 13% normalni morfologii a jak na tom byli ti vasi?
Dr nas chtela pri rikani vysledku uklidnit vetou, byt tak pred 15lety tak vam doporucime jineho darce
no to se ji moc nepovedlo ale ja verim ze se nam to treba povede i normalne a proto nezahalime ![]()
jak ste na tom holky vy jak to u vas probihalo? Kdo vsechno vi o tom ze se snazite nebo ste se snazili o mimco umele?
Tak zatim holky ![]()
Ahoj ,IVF je podle mě poslední možnost s umělý oplodnění je jic víc způsobů,ale to ti poví doktor u nás to ví všichni naši znamí,příbuzní všichni ,které máme rádi netajíme to,dneska už je to norlmální věc!!!!!!Můj muž vůbec neejakulje.A díky medicíně ,že je tak daleko máme krásnýho a zdravího chlapečka.Neboj oni Vám doktoři vše poví co Vás bude čekat ,každý to má jinak
a je dobře,že to zkoušíte
Ahoj holky.
Judy drzim palce tak uz to zacalo.Nam se dari ok nemame moc cas jeste si zvykame ale uz to pujde lip a lip.jsme radi ze malou mme i kdyz je to nekdy peknej zahul.Vzdyt taky uvidis pak za pevne doufam ze vam to klapne. ![]()
Ilco u nas vedely skoro vsichni ze jsme po Ivf+ICSI ja jsem to nejak netajila holt kdyz to nejde tak to nejde to se neda nic delat.Jinak u nas pritel v pohode ja mam 1vajecnik a asi se i poradne netvorily vajicka tak asi to byla pricina ale kdovi.Jinak se zadarilo napoprve takze urcite si dej taky IVF+ICSI.To je ze tou jehlou zavedou spermii primo do vajicka.Mozna jsme mely treba problem ze spermie se nedostala pres ten obal vajicka taky muze byt kdovi tak jsme resily situaci takhle.Drzim palecky a klidne se ptej kdyztak. ![]()
Lucko tobe popreji aspon at se vam dari s malym raubirem.
Lost
Čauky holky,
tak jak se daří takhle při neděli?
Lost, věřím, že je to záhul…
stačilo mi to vidět u sestry, ale stojí to za to, vid? Jinak ti moc děkuju za podporu.
Ilčo, o mém umělém oplodnění vědí všichni…včetně zákazníků. Vůbec se tím netajím. Myslím, že v téhle době už to začíná být opravdu už normální běžná metoda.
JInak mému manžovi nedopadl moc dobře ten 1 SPG. Měl je málo pohyblivé a divné tvary, ale na:,–(ili jsme vitamíny a SPG se hned vylepšil do normálu. Pak dr. nám vysvětloval, že je to dobou a zimou. Že v zime vždy spermíci jsou horší než, když je teplo. A byla to pravda.
Tak nezoufej. Chce to na:,–(it vitamínky a určitě se to zlepší.
Lucko , tak injekce od kolegyně v pátek do zadečku bolela. A ještě to bylo dost stresový. Musela jsem odběhnou od zákaznice mezi stříháním a foukáním
A pak mě bolela prdelka. Ale už vím, čím to je. Včera jsem si píchala do boku inj. už sama a hrozně pomalounku a pak mě to bolelo opravdu minimálně. Jedna sestřička mi říkala ať to děláme pomalounku. A paráda. Tak se sice dneska zase toho obávám, ale zvládnu to. ![]()
Ahojky Lost děkuji tobě přeji at se s prckem co nejdřív zžijete pak je to ž jen paráda ![]()
Judy já t měla jinak já si ty injekce nebo teda manža mi píchal jen do pod bříšku a pak ,jak jsem měla jít na odběr tak to mi píchali na pohotovosti má to být přesně do nějakého svalu a přesná hodina a to bylo do zadku(já totiž svou kotelnu zadečkem nazvat fakt nemůžu
),ale asi je to u každejch těch hormonu jinak,jak píšu mi si je hradili tak jestli nebyli nějaký šetrnější tak hodně síly přeju at to zvládneš,ale stojí to za to uvidíš ![]()
Ahoj Luci, no a co ten tvuj manza je ze si troufl ti pichat injekce?Ja sem to rikala svymu manzovy a ten rikal ze by to asi nezvlad
ja mam svagrovou sestricku takze az pride na vec tak pudu za ni snad to dopadne dobre
tak zatim mejte se hezky
no je kuchař
Tak víš jak já bych si je nepíchla
a věděli jsme ,že musíme.Tak se toho ujal
já si sama bolest neudělám.tak to máš výhodu,že máte v rodině sestřičku!!
No to doufam ze to bude vyhoda a bude mit tak nejak dobre sluzby a nebo sem si rikala ze bych jeste chodila za kamaradkou co byla sestricka (sice na psychyne )ale injekci by mohla zvladnout.
Jo a to pritom pichani ste doma na nemocensky nebo se chodi do prace? A jak zhruba dlouho a casto se ty hormony pichaji? priblizne chapu ze kazda to ma jinak ![]()
tak ahojky a diky za odpovedi
já byla na neschopence až ,po zavedení embriek přitom píchání na neschopence být nemusíš ani při odběru vajíček to jsem si vzala dvou denní dovolenou
já si je píchala 13dní,ale většinou to bývá tak týden ,ale moje tělo špatně příjmalo ty hormony.a většinou se píchají jednou za den
Ahojky holky,
tak jsem dneska začala píchat i injekce do bříška a dobrý. Nějak to zvládám
Akorát si připadám trošku už jak feťák
. Dneska jsem totiž byla na předoperačním vyšetření a brali mi krev. Takže další pícháníčko do tělíčka
Zitra jdu na UTZ, tak jsem zvědavá, co mi dr. řekne. Doufám, že dobré zprávy. Tak dám hned vědět.
Zatím papa a mějte se hezky.