Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ilčo, už došly a poslouchám…moc děkuju. Jen mě zdržela jedna holčina, které jsem něco psala. Je to hezký ty písničky. Moc hezké. A 25let mi je a i manžovi. Jsme spolu přes 7 let. Vdaná jsem rok a půl. Vdávala jsem se 22.9.2006. V Roztokách u Prahy. A ty jsi vdaná?
JOJO me je taky 25 a manzovi uz bude zachvilku 32 no a vdana sem uz vic jak 2 roky (8.10.2005) a jinak s manzem sme uz skoro 10 let ![]()
A ja sem se vdavala v kostele v Řeznovicích to je na jižní moravě blízko Ivančic jestli ti to neco říká jinak je to blízko BRna ![]()
Jak je to dlouho co se snazite o mimco a kdy ste se rozhodli jit do nejaky Caru teda jestli mas naladu se otomhle bavit jinak se muzem bavit ocemkoli jinym ![]()
Ilčo, snažíma se dva roky. A jelikož mi zjistili před dvěmi lety endometriozu, tak jsem byla do CARu poslaná už asi po 9 měsících snažení. A v tuhle chvíli se ráda bavím o čemkoliv. Pomáhá mi to. Znáš zpěváka Linela Richie? Ten má dvě moc krásné smutné písničky. Můžu ti je klidně poslat.
No jasne ze ho mam loni sem od tatky od nej dostala originalku 2cd. Kterou myslis ja mam moc rada Desteni = osud
ale i ostatni ta kdyby to slo tam mi hraje celou cestu na dovcu ale manza by se z toho asi zblaznil a asi by sme se vybourali tak sem to neriskovala ![]()
ale klidne mi je posli protoze ja je ted tady nemam mam je doma na CD. ja mam jeste rada Enrigue Inglesiase
a co ty mas rada ![]()
jo a taky mam desne rada jidlo taky podle toho tak vypadam ![]()
No to mi se o mimco snazime necelej rok ale diky tomu ze manza mel kdysi havarku na motorce a nezdalo se nam to tak nas do Caru poslali uz po 6 mesicich no a tam zjistili ze manza ma malo a pomale spermijky
no tak sme to zacali resit tim ze bere vitaminky a vyhyba se alkoholu. No a ja sem zatim v zadnym Caru na vysetreni nebyla jen u svyho dr no a ten mi zase zjistil zanet no na to desne trpim a asi uz sem prisla proc, protoze muj manza se hodne a to rikam hodne a vsude mydli obyc mydlem tak sem mu dala na ty jeho partie moje a ja se snad vylecim a bude to uz v poho no a pak uz se chci konecne obednat do Repromedy v Brne aby se zacalo neco dit ale porad nam do toho neco leze. Nechci tam jit ted se zanetem kdyz me zatim leci muj DR.
jo tak mi posli ty pisnicky ![]()
Nějak se mi nechce odeslat ta druhá mp3. http://www.sirmi.ic.cz/smajl/5.gif /> To je dobře, že máš ráda jídlo. Alespoň je vidět, že se maš dobře. Pročpak se omezovat? A copak máš nejraději? Já miluju svíčkovou od mamky, když dělá. Občas mi udělá i domu. http://www.sirmi.ic.cz/smajl/35.gif /> Držím palce, aby ti zánět, co nejdříve zmizel. Můj manža už je naštěstí taky naučenej na gel na intim. partie. Tak paráda.
no to ja ani nevedela ze mydlo muze udelat tolik neplechy ale pak sem to nekde cetla a asi je to pravda, protoze kdyz sme meli malou pauzicku tak me nic nebylo teda aspon si myslim.(teda ja mam tady v tomhle problem protoze mam normal vytok a + sezeni v praci v ryflich tak k tomu pridu raz dva.) Manza je ochotnej udelat cokoli takze taky super, je to moje zlaticko a strasne sem si ten tyden na dovci zvykla ze sem porad snim a ted musime byt v praci
no co se da delat aspon si budem vzacnejsi ![]()
jo ja mam rada cokoli ale taky mam moc rada svyckovou a celkove omacky a strasne rada varim a manza zatim chvali ![]()
a ty si kadernice jak sem pochopila?
A hodne casto si menis uces nebo ne? Ja strasne rada se chodim nechat strihat jen kdyby me to rychleji rostlo ![]()
jo a ta endometrioza je co za nemoc neco mi to rika ale ted si nemuzu vybavit o co de ?
Tak ahojky Judy a drz se nic neni ztraceno jeste je pokusu a pokusu dokud se nezadari takze hlavu vzhuru a ahoj zitra
Ještě jsem ti nezodpověděla nějaké otázky. Endometrioza jsou vlastně takové různé flíčky, které můžeš mít na různých částech vnitřku. Na děloze, vaječníkách apod. A to zpusobuje bolest…i při milování
Ale každý to má jinak. Já měla tři různa ložiska.
Jinak bych taky nikdy neřekla, že může být problem s obyčejným mýdlem
. Ale hlavně, že je manža hodný a změní to. Tak snad už še bude v pořádku. ![]()
A učes měním tak si každé čtyři měsíce. To záleží. Akorát už nevím, co si na té hlavě vymyšlet. ![]()
A to, že je kolem tebe samá těhotná, tak to taky jsou kolem mě a je to hrůza. To my to umělko před nikým netajíme. Všichni vědí, že se snažíme a pak je vše jednodušší. A všichni mě podporují, ale né tak, jako vy tady
judy ja take myslela ze jste mely ICSI.Tak to se stat muze.ja jsem nechtela ponechat nic nahode a rozhodla jsem se hned pro ICSI>Treba se spermijka nedostane pres ten obal vajicka a proto se nedari.tak to priste zkuste i kdyz to stoji penize stoji to zato to mi ver.Drzim pesti a odpocin si abys mela silu.Pa.
ahoj Judy tak jak je už lépe?
lost my jsme taky raději nechtěli nic riskovat a radši to zaplatili,
Co manžel šel na to pivko nebo přijel domů za tebou?
Ahoj Judy, tak jak je dneska?
NO tak to ja si menim uces asi taky tak nejak casto, ale mam problem stim ze mam moc jemny vlasy tak je nemuzu moc zesvetlovat jinak me upadnou
takze se u me meni jen intenzita hnedych a cervenych a pak delky ![]()
JO o te nemoci a to jako si nekde chytla nebo je to nejaky dedicny nebo jak?
a jak to myslis jako ze to boli pri styku?
No manza zatim moc nechce abych to rikala nikde proste se neciti ale mam pocit ze ti nejblizsisi tussi protoze prestal skoro uplne pit. No mi to totis vime o tom ze to neni ok teprve od konce unora takze je to vpodstate zatim dost cerstvy.Me ti tak stve ze mam ten zanet a ze sem to jeste dostala minimalne budu muset jeste 4 dny pockat, nechce se mi to brat kdyz to mam a jeste sem to nezacala brat takze v tom problem neni. Jen uz chci byt zdrava a uz se chi obednat do toho CARu at uz se neco deje.
Tak zatim du zase pracovat
Hezké slunečné poledne holky http://www.sirmi.ic.cz/slunce/13.gif /> Dneska jsem vstala s celkem dobrou náladou. Ani nevím, kde se bere, ale prostě jdu do boje dál. Včera to byl pro mě kritický den, ale život tím nekončí a pořád je tu další šance. http://www.sirmi.ic.cz/smajl/26.gif a my holky přece nic vevzdáváme ne?
My ICSI neměli doporučené, protože spermíky byly v pořádku. A při podpisu reversu jsme podepisovali všechny techniky vč. AH. Prostě vše,co bylo nehrazené, že stejně embryolog udělá, co bude třeba. KDyž k nám přišel pak na pokojík, říkal, jak se věci mají, že by vše mělo být ok, ale že by popřípadě musel použít ICSI a proč to nevyužil prostě NECHAPU. Možná jen hrajou o čas a chtějí vydělat víc peněz. Sám mi říkal, že vše bylo ok, ale prostě nejspíš udělal velkou chybu.
Težko říct. Příště už udělá ICSI a budou mimíscí. HUrááááááááááááááá http://www.sirmi.ic.cz/smajl/48.gif /> Lost , a jak to doma zvládáš? Už je líp? Co Eliška?
Lucíku, a co tvoje rodinka? Určitě vše fajn, vid? Na pivko manža včera byl. Nebyl na pivku minimálně přes půl roku. MOžná i déle. TeĎ nikam nechodí a já mu v tom nechtěla bránit. Akorát mi pak volal o půlnoci, jestli bych pro něho nepřijela do Prahy, že to trošku nevychytal a ujel mu posl. bus. Vlastně i kvůli tomu odvozu jsme se všera dost pohádali. Ale nakonec jsem jela. Moc jsme spolu nemluvili, ale je to asi taky tím, že jsem oba z toho byli smutný a prostě o tom mluvit nechtěli. Dneska to vše probereme a hezky se udobříme ![]()
Ilčo, a co zkusit trvalou? Ta by ti pomohla alespoň na objem!? A ta nemoc je ještě pořádně neprobádaná. Dr. moc nic o tom nevědí. Jen ví, že pomáhá na to otěhotnět. A pak to kolikrát uplně vymyzí. A při styku to bolí. Musíme být při milování hodné opatrný. Někdy to bolí víc a někdy mín, ale většinou se to dá vydržet. A dědičný to asi není. To opravdu nevím, vše co mi dr. řekli, jsem už vypustila z hlavičky. Vím, hlavně, že oni prostě o tomhle moc nevědí. Ale dá se taky léčit hormonama. Ale to pak rok neotěhotníš a to nechci. Tak sázím na to těhotenství zkrz umělko. A dr. vlastně taky. ![]()
Lost a Lucíku? Jak dlouho vás bolelo po tom odběru břícho? ![]()
Judy tak to jsem mooooc ráda,že ti je lípa ja říkáš mimískové budou
Judy,mě břicho nebolelo vůbec,já mám nízkej prah citlivosti nebo jsem měla šetrnější věci,jak jsem psssal my chodili na soukromou a tam je trošku jiná péče a chování bohužel
třeba ti to neudělali,že to neměli zaplacený ,alee s manžou jsme se o tom bavili a taky si myslíme jestli o neudělali kvlůi tomu,aby natáhli zase léčbu atd.jak píšeš kvůli penězůmTo je normální manža,když se to dozvědělže nemáme spermijky tak byla moje doktorka neschpná k…,a td.Ono jim to trvá dýl než se stím smíří,jak to je a taky nechtěl,aby to někdo věděl a postupem času zjistil,že už je to norlmální věc.
Jinak u nás ted bojujem se spaním od neděle mi nechce spát v noci pudí se už v půl čtvrtý a tak do půl osmí je vzhůru a ted chrní a já bohužel ,jak je světlo neusnu,ale když jsem byla těhu .tak mi nedělalo problé usnout kdekoliv v jakékoliv poloze
![]()
Judy taky sem moc rada ze uz mas ohodne lepsi naladu
jo miminka budou a budeme je mit vsechny tomu ja verim a basta.
no trochu me mrzi ze muj manza nechce aby okoli vedelo ze mame takovej problemek ale chapu ho a tak tomu nechvam volnej prubeh ale stejne ja chci byt co nejvic doma aby bylo vse ok a taky u nas de nase firma do h… no proste se ji nijak moc nedari takze proste se tesim kdyz odejdu driv nez uplne zanikne ![]()
Ted tu byla u nas v praci kolegyne co byla na umelim v Brne v Heliosu a uz je 23tydnu a budou mit pavlika ![]()