Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky,
Lost , ty chodíš do školy? A je všechno s malou v pořádku? Jinak je fajn, že se taky konečně dostaneš po tom šestinedělí dál. TO bude prima. Akorát to počasí není moc vstřícné
vid?
Já včera v noci dostala 24.DC MS, tak je to u mě docela zázrak. Ale jsem ráda. Tím si mi přiblížilo to čekání na další IVF. A hlavně to nebudu mít na té konzultaci 16.4. Ten čas tak letí, co? To je hrozné. ![]()
Zítra jdu konečně vyzvednou mě a manžovi vitamíny na poštu. v tomhle týdnu jsem to absolutně nezvládala. ![]()
Mám dneska manžu doma, tak mám radost a byli jsme spolu i včera, ale né celý den. Byla jsem v práci. ![]()
Holčinky přeju vám krásný zbytek neděle. Pa pa
Ahoj Judy tobě taky hezkou neděli.Mám dotaz,kdyžtak nemusíš odepisovat
Necháte si ted pomoc,kdyžtak,že zavedou sprmijku přímo do vajíčka? ted si nemůžu vzpomenout myslím Isci?Když to minule nevyšlo.Tak at vitamínky zaberou ![]()
Lost neboj ted už bude jen dobře.Teda aspon u mě bylo to 6nedělí šílený!!!!!!Já měla stavy no děs!!!!!A jek pominulo 6 nedělí tak pohoda klídek .Jou to hnusný stavy,ale hormony dělaj svý ![]()
ahoj holky!!!
doufám,že vám nebude vadit,když se k vám trošku vetřu do vašich odkazů?!?!budu teprve nováček.na konci dubna jsem odjednaná do CARu ve Zlíně.sama vůbec nevím,co mě tam v prvním pohovoru čeká,tak jsem z toho trochu (kecám) hodně nervozní
můžete mi prosím napsat vaše první dojmy s klinikami?díky moc a mějte se vy maminy, čekatelky a snažilky moc hezky.pa
Lucíku , ICSI už je teď naše jediná možnost. Říkal mi to ten ebryolog, že se tohle musí tedy příště udělat. Tak šetříme penízky. A kolik vajiček se ti z ICSI uchytilo? Všechny? Možná už si mi to psala,ale teď nevím. ![]()
Ahojky Míšo , vítám tě mězi námi.
A copak máte za problem? Je v tobě a nebo v manželovi či přítelovi?
ahoj judy.
no,mám zatím jenom přítele,ale už osm let jsme spolu,takže potom už to bude asi jenom taková fraška…
k mému (našemu) problému.ten bude ve mě.sperm.máme v pořádku,ale já jsem po vysazení HA (kterou jsem brala 11 let) nějaká divná.mám anovulační cykly,skoro žádnou MS a zvýšený prolaktin…
.co je mi víc mě doktor nezjistil - nebo možná nechtěl zjisit ![]()
tak mi doktor napsal výsledky vyšetření,teda těch pár co se mnou dělal,a posílá mě do CARu…asi proto,že chceme mimi
.díky že vám to neva,jsem ráda,že se dozvím něco nového,víš ![]()
Aha, tak to mi je líto, že si měla tak neochotného dr. Ale neboj v CARu je to fajn. Akorát tedy nevím, jaké CARy jsou ve Zlíně. Jsem původně z Prahy a do Prahy do CARu také dojíždím. Jinak v Caru vás vyslechnou, co a jak, kouknou na výsledky. Prohlídnou i tebe a pak zřejmě řeknou, zda bude stačit IUI což je Inseminace a nebo IVF, což je už umělé oplodnění. Já už byla na obojím. Tak se klidně ptej, co přesně tě bude zajímat. Ráda ti vše povím.
Ahoj Judy,Luciku a Miso a Ilco atd.
Holky diky moc jo vse je ok.A snad uz bude i lip.Dnes mela Eli koliku prdikovou takze jsme si tady uzily.Musely jsme nakonec pristoupit k rourkovy"operaci"coz delam nerada ale co se da delzt.no a pak se vykadila a uvidime jak natom bude vecer.Ach jo at uz ji to prejde chudinku.Pekne si zarvala.Uvidime.
Luciku kdy zacinaji mimina vnimat lidi kolem sebe?Jo jinak nosime plenky navic jednu kycel nemame spravne ale s tim si hlavu nelameme.Nemuzeme byt dokonaly ze?
Tak vam preji vsem hezkou nedeli a zase se ozvu.pa.
Jo Judy me vzaly 8vajicek 1ale bylo spatne takze mi zustalo7 a vsechny se ICSI nejak oplodnily co mi rikala embryolozka.Jinak zavadely 2 a cekaly jsme dvojcatka ale jedno ditko nam ze zacatku zaniklo.Tady jde hlavne o to aby se to uchytilo v deloze.A samozrejmne i o to oplodneni ale myslim ze ICSI je nato ok.Tak a 5vajicek mame jeste zamrazenych.
Vítám Míšu ![]()
Judy u nás tozáleželo na manželovi a oplodnili se jen 3 vajíčka z 6.Nechala jsem si zavést 2 a výsledek je Kuba chytilo se jen jedno.
Lost jooo prdíky to jepeklo!!!Když bylo nejhůř tak jsem dávala taky rurku a taky nerada ,ale to pak lítalo.A dáváte sabsimlex???to je malý zázrak a taky jsem mu masírovala bříško pupíkem a taky to pomáhalo.Kyčle my zase cvičíme
taky nejsou o.k. ale je to prý těma plenama,že nejsou tak tlustý (myslm pemprsky atd.)Jo a stím vnímáním tebe pozná pohlase a nám začal vnímat a tak v druhým měsíci,ale tebe už pozná!!!i po vůni
Neboj bude líp Ty prdíky to je hrozný jsem ráda,že už to nemá
i to jídlo jsem byla na sucharech a na čaji
to by člověk neřekl co vše nadýma vid?Lost Ty jsi z Prahy?
Jo Luciku jsem z Prahy.No teda asi 15min od Prahy ale v praze jsme porad ze?Sabsimplex taky ale zda se mi ze to nepomaha.Ja ji to davam do mlika nevim jestli by jsem ji to nemela davat treba na lzicku s mlikem.A pupik taky mame.A kdy to prestane?Ze pry ve 3mesicich. ![]()
já mu to dávala před každým kojením akdyž byl takhle malinký,jako je eliška tak jsem mu dávale dle Mudry 5 kapek,ale na lžičku.Bydlím na Chodově.Přesně,jako když utneš ve 3 měsících a ted nic!!!Nás učila n plavání takovou masážičku.Držím pěstičky,at to přejde jo a ty vlastě nekojíš vid a nějaký mlíčko specialní není proti nadýmaní???
jo a bez čeholkoliv on je trošku nasládlý já ho chutnala
takže jim chutná
holky,díky moc za uvítání!!!
judy,a pokud tam půjdeme na ten pohovor,můžu se potom ještě rozhodnout,jestli chci jít hned na IUI nebo něco jiného,nebo se se mnou o ničem jiném ani bavit nebudou?já bych chtěla vědět už konečně nějaký pořádný názor od doktorů a vědět na čem jsem.vím,že to tady máme težké všechny a nejhorsí na tom je,že nás je čím dál víc.pokud budu brát od nich předepsané hormony a nevím co ještě,je šance,že by mě nechali příjít k mimi normální cestou,nebo musím zrovna jít na „umělé“ a nikdo se se mnou o tom bavit nebude?nezlob se,že jsem se tak rozepsala.sama máš v hlavě asi hrůzu z toho co vůbec bude…ale všem NÁM se to POVEDE
![]()
a všem maminkám zdravé mimi ![]()
Míšo ,můžu se zeptat,jak dlouho jste se snažili?Podle mě jestli Tě tam poslal doktor tak si myslí,že potřebujete pomoct ne??Neboj se tam ti vše vysětlí a vždycky dávají na výběr a ne,že Ti něco řekonou a tak to musí být
Vždy všechno záleží na tobě. A to,že je nás víc to je pravda,ale už je tolik možnosti pomoca díky za ně!!!