Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky ![]()
vím, že je tu spousta diskuzí na tohle téma, ale ráda bych našla někoho kdo je na tom podobně.
Máme za sebou 3 IUI neúspěšné a teď nás čeká 1. IVF. Manžel má spermiogram v pořádku a u mě také zatím nic nenašli. Imunologie nás teprve čeká, takže nevím jestli nebude nějaká chybička tam.
Já čekám MS 21.10. a začnu stimulovat. Jedeme do CARu 12.10. pro léky a dozvíme se všechny podrobnosti.
Mám z toho všeho strach, ale strašně chci věřit tomu, že se to povede!
Budu ráda když si budu moct napsat s někým kdo je na tom stejně nebo o něco před námi. Mám spoustu otázek!
Ahoj já jsem 14 dní po IVF a zrovna teď jsem na nervy protože 3 testíky slabá čárka a dneska jsem byla na krvi a řekli mi že mám přijít na další odběr ještě ve čt. Bojim, bojim ![]()
Ty se ničeho neboj a ptej se. Budeš si píchat injekce a baštit prášky. Bude tě bolet břicho, ale vše se dá vydržet. Ahoj a brzy M. ![]()
Ahoj Méďo,
budu ti zítra držet palečky. Uvidíš, že to dobře dopadne. Nezapoměň napsat.
K těm injekcím, píchala sis je sama? A byla jsi na neschopence? Já se dneska domlouvala s Dr., že bych zůstala doma už od stimulace (špatně snáším léky), ale zase bych byla neradana doma zbytečně.
Zatím ![]()
Ahoj tak je to v p..... HCG klesá a dostala jsem to
Já jsem si injekce nechala píchat, abych ušetřila protože to jinak stojí kolem 3 000,– Ničeho se neboj dá se to vydržet
Hlavně na to nesmíš myslet podívej jak jsem dopadla já takže doma bych nezůstávala
Až půjdu na druhý pokus tak zústanu doma pouze těch 5 dní po transferu a pak jdu do práce moc jsem na to myslela až moc
Dělala jsem si testy byla jsem jak posedlá takže dost!!!!!
Končím a vypouštím to!!!!!!!!!!!
Opatruj se a brzy napiš ahoj ![]()
ahoj Méďo,
to mě moc mrzí.vím o čem mluvíš.já se už naučila nedělat si testy dříve.Pregnyl,který se při IVF dává,totiž obsahuje hormon HCG,který pak ještě nějakou dobu může ovlivnit testy.I já měla testíky slabě pozitivní i 12dní po pregnylu a pak už ne.Mám za sebou 2 IUI, 1 IVF+ICSI + 1 KET a vše neúspěšně.Na další KET se chystám za měsíc,tak věřím,že to vyjde.Taky bych šla nejraději za 5 dní do práce,ale raději to nebudu riskovat,dělám těžší práci,tak bych si to vyčítala.Tak ať se brzy zadaří!!půjdeš taky na KET?
Méďo, to mě moc mrzí
Držela jsem palečky. A kdy půjdeš na další pokus?
Jak to, že ty injekce jsou pak dražší? A kolikrát denně se píchají? Já doufám, že to pak vydržím a testovat nebudu. Právě kvůli zklamání.
Teď mě navíc sklátila chřipajzna
tak odpočívám a polehávám!
Měj se hezky
Já si píchala asi od 2. do 11. dne Gonal 1krát deně do břicha,bylo to jako inzulínové pero,jen jsem nastavila jednotky a píchla.a pak asi od 10.dne navíc injekci orgolutranu,která prý zabrání,abych předčasně neodovulovala a folíky vydržely až do punkce.ta štípala,ale jehlička je na ní malinká,takže se to dalo.Ty pera jsem si musela koupit 2,potřebovala jsem větší dávku hormonů a na jedno jsem doplácele asi myslim 2tisíce.taky jsem nevěděla,že to jde levněji.....
ahoj Golf,
a to pero stačí jedno na všechny dny? Takže to není jen na jedno použití? To si asi připlatím a taky si ho koupím radši v klidu doma než abych musela běhat na píchnutí jinam. Ukázal ti někdo jak se používá? ![]()
Ahoj holčiny
Já už mám 1 IFV+ICSI a jeden KET za sebou , bohužel obojí neúspěšně. Změnila jse, CAR a brzo začnu stimulovat na 2pokus.
Já stimulovala puregonem , tam je pen do kterého se kupují takové náboje, takže ti pero stačí jen jedno na pořád a dokupuješ jen kapsle s látkou. Navíc je dělají v několika velikostech, takže ti potom nezbudou zbytečné zbytky které se musí rychle spotřebovat. Držím pěsti, a pokud Vám nevadí ,že už mám to první IVF za sebou ráda sem k Vám budu nakukovat. Člověk je moc rák když se může o tu svou bolest s někým podělit. Snad se tu jednou budem dělit i o štěstí ![]()
Ahojky ![]()
tak to jsem ráda, že stačí jen jedno.
Budu ráda když si budu moct z někým podělit o to všechno utrpení. Já chci strašně moc věřit že to na poprvý povede (nenašli u nás příčinu proč to nejde) ale kamarádka je teď taky po 1. IVF a taky se nepovedlo a přitom u nich taky nezjistili příčinu. Takže už mám i obavy. Ale naděje přece umírá poslední. Snad si tu brzy budeme psát o tom jak nám rostou bříška.
Ahoj Maufko,
teď jsem četla na jiné diskuzi o gonalu , puregonu a fostimonu. Gonal je prý nejdražší, ale většina holek hlásí těhu po puregonu, ale ona je to možná spíš otázka štěsí a počtu pokusů. Fostimon se píchá do svalu , ale zrovna tak na něho někdo reaguje líp , je plně hrazený pojišťnou, ale ty injekce do svalu ? Nevím. Já po transféru musela píchat agolutin , naučily to manžu, takže jsem nikam nechodila, ale docela bych se bez toho každodenního stresu , jestli se manža trefí mě do zadnice, nebo sobě do ruky a jestli nestrefí krevní řečiště obešla. Takže já pokud bude Dr souhlasit jdu na druhý pokus opět s puregonem. Tak snad se zadaří. Už se těším až tuhle naši diskuzi přesunem do jiného pokojíčku ![]()
Ahoj.
Tak to mě štve,že je gonal nejdražší.Je v něm celkem asi 800j nebo nějak tak a jednotky jsem měla na každý den rozepsané.jen jsem je na peru nastavila,nandala malou jehličku na jedno použití a píchla do břicha.Všechno mi ukázali,nebylo to těžké.Chystám se za měsíc na další KET.Už se bojim teď,že to zase nevyjde.
Ahoj holky, můžu se přidat? Máme za sebou 3 neúspěšné IUI a teď jsem 6 dní po 1. IVF + ICSI, ale včera jsem začala trochu špinit tak ztrácim naději že se zadařilo
Ahoj holky, jestli se můžu přidat, tak mi říkali v CARu, že třeba Fostimon je hrazen pojišťovnou, je sice do svalu, ale bolí to jen malinko, dá se to vydržet, a je spíše určen ženám které nemají dobrou odezvu vaječníků na stimulaci. To znamená, že netvoří moc vajíček. Já mám 2× IVF za sebou v obou případech jsme měla fostimon a potřetí ho určitě vezmu taky. Měla jsem 3 ampule ráno a 3 ampule večer. Takže jsem jezdila na gyndu ať mi to píchají. Je to sice zdržení, ostatní se dají píchat v klidu domova perem, ale je to finančně méně náročné. Další rozdíl je v tom, že Fostimon je přípravek z moč žen po klimakteriu, kdežto ty ostatní jsou syntetické.
Uf, někdy si myslím, že jsem toho okolo IVF nastudovala až příliž.
Jo a taky záleží na lékaři co vám doporučí, myslím, že je to hodně individuální.
Petra
Jo a píchá se do svalu do zadečku, takže jsem pak měla zadek jako jehelníček. Ale co pro mimi člověk neudělá, že. P.