Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jáji manžel má jen 1 mil a k tomu progresivní pohyb 0, takže téměř katastrofa.
Maufko v mém car to bylo na kusy na 8 vajíček 9 000Kč a pak za každé další 1 000Kč + PK 4 000Kč +AH 4000Kč+mražení 4 000Kč na 4 embija a za každé další 500kč a doplatek na léky byl 3 800Kč dali mě dost velké dávky, ale ještě mi něco zbylo v lednici a jednu rozdělanou ampuli s 500UI jsem darovala. On člověk když to vyjde nad těma penězma mávne rukou, ale když to nevíjde děsí se kde vezme peníze na další pokus a pak většinou neschopenka to je taky dost málo peněz takže se z toho pěkně dlouho nevyhrabeš. Ale říkám si jednou to vyjít musí a peníze budou a my ne !
Nám zase dr. řekl, že když jsou špatné spermie a hlavně když jich je málo nic se s tím nedá dělat a doporučili nám IVF.
Pusíku to máš pravdu. Peníze budou a my ne. My jsme přestavovali domeček, takže jsme brali úvěr, auto dosluhuje, ale na mimi ty prachy prostě ušmoulíme. Když to vyjde, člověk nad tím nepřemýšlí, ale když ne, tak si říká co by bylo, kdyby.....Jenže teď jsme ve stádiu toho šmoulení penízků, takže třetí a tudíž poslední pokus bude až na jaře.
Já jsem prý taky zdravá,manžel má také špatný spermiogram.Ale IUI nám zkoušeli,takže to asi není zase žádná katastrofa.myslim nějak 7 milionů a z toho jen 20procent pohyblivých nebo tak nějak.
Ale prý IVF a ICSI je nejspíš jediná šance.
Je pravda že člověk nekouká na peníze a snaží se udělat maximum pro to aby to vyšlo. Ale stejně jsou ty ceny
hrozný! Nechápu proč to berou podle kusů.
u nás má manžel 46 mil spermií a pohyblivost 83%
a u mě taky nic nenašli. Vůbec nechápu proč se nedaří, ale Dr. taky říkal že IVF je pro nás velkou šancí.
Holky tak přítel měl spermiogram vždycky parádní (120 - 140 mil. spermií, 90% pohyblivých) teď byl prý děsnej, plno mrtvých, takže ICSI. Jezdíme do ISCARE a zatim jsem spokojená, dávali jsme 7000,– zálohu (prodloužená kultivace 2500,– mražení 2500,–) a budem doplácet ještě 8000,– za ICSI u 10 vajíček a 1000,– za nějakej spešl echokatetr
. Ještě to asi není tak zlý, tentokrát mám dovču. Za KET se v ISCARE platí 4000,–. Jak to bude příště netuším…
Ahoj holčiny, tak jsem se z toho konečně vzpamatovala
Je opravdu lepší si testy nedělat ![]()
Já jsem si nechala píchat fostymon a dalo se to vydržet
Jen je opruz někam jezdit ![]()
Příští týden jdu do trombocentra mám nějakou trombofilní mutaci tak jdu na odběr krve a jsem zvědavá co řeknou??? Nemáte někdo tento problém??? Jinak v listopadu jdu na konzultaci do Podolí a asi v prosinci na 2 IVF+ICSI tak snad to dopadne.
Opatrujte se ahoj M ![]()
Ahojky,
Méďo tak to jsem ráda, že je ti líp. Tohle je bolest, kterou kdo nezažije tak jí nepochopí. ![]()
Vůbec netuším co to trombo… mutace je. ![]()
Méďo je to šílený. Já tohle sklamání zažila na jaře a v létě při KET ještě jednou. Ta bolest se nedá utlumit, ona musí sama přejít. Mě jak se blíží další IVF tak se v noci začínám budit hrůzou , a vidím sebe jak řvu nad tím mizerným jednočárkovým testem. jen pomyšlení na to že zas budu testovat ve mě vyvolává paniku . Vůbec se neděsím injdekcí narkózy , ale toho testu.
Tak se opatruj, najdi si na čas nějakou příjemno zábavu, něco podnikni , nebo si kup. Já teď před dalším IVF si koupila nový běžky , plánujem zimní dovolenou, dělám jako že nic, portože když tomu všechno pořídíš, nenaplánuješ dovču a ono se to pak nepodaří, najednou máš pocit že se zastavil svět. Tak to už nechci zažít.
pusíku v tomhle já asi chybuju
Měli jsme domluvenýho Silvestra v Krkonoších na Špindlu, tak jsem kamarádům řekla, že nevím jestli pojedu. V listopadu má narozky moje babička 84 let vidím jí strašně málo protože bydlí od nás docela daleko taky jsem řekla že asi nepřijedem. Vůbec nevím proč to dělám ale tak nějak si říkám, že i kdyby se to povedlo tak musím být opatrná. Asi jsem blázen viď?
Maufko,Pusiku,
já už ten jednočárkovej test uplně nenávidím.Když jsem si ho měla dělat,tak už se mi o něm dopředu zdály sny.Vždycky si říkám,že na to nesmím myslet,ale ono je to silnější a všem se to lehko říká.
v listopadu jdu na další KET a už ted se zase bojim toho zklamání.
Nejraději bych šla na nové IVF,tam je prý větší šance,ale mam ještě 6 mrazáčků,tak je tam nechci nechat.
Držim palce!!!
Holčiny, Je to vážně šílený to čekání a nejhorší je testování to všechny známe a nenávidíme.
Golf , já měla KET v létě, normálně jsem si už předem zaplatila dovolenou, ale z opatrnosti jen tady, to víš do zahraničí jsem si netroufla tak statečná jsem nebyla. Pořád jsem doufala ,že se třeba povede , tak místo kola a tenisu budu jen tak lehce chodit s manžem po procházkách. No nezdařilo se a tak jsem tam ze sebe ten vztek a bezmoc vymlátila na tenise. Celý Beskydy jsme ostrým tempem prolítly za týden jak draci, ani jsem se na Lysé hoře nerozhlídla a už jsme mazali na další tůru. Musím říct, že to byla celkem dobrá terapie, po týdnu jsem se vrátila zbitá jak kůň bolelo mě celý tělo a tak jsem únavou ani nemohla večer myslet na koniny a vždycky po 2dcl červenýho padla jak podťatá do postele. Je sice pravda že bych pak ještě potřebovala týden na regeneraci, ale jsem úředník sedím celej den na zadku , tak ta únava pak odezněla.
Přesně jako ty, jsem do toho KETu šla s takovým pocitem, že je to skoro marný. Ale ono to nemusí být pravda, je spousta holek který otěhotněly právě z KETu. Embrijka sice mají menší životaschopnost, ale tějo je líp připravený a odpočatý, než po stimulaci. Budu ti držet pěsi. Jo jinak u mě to vypadá, že snad v listopadu bych mohla stimulovat, tak pak třeba budem čekat na výsledek společně ![]()
Ahoj holky!
Můžu se přidat?V úterý jsem začala poprvé stimulovat, denně si píchám injekce, ale to všechny známe.IUI nám nevyšlo.taky nikdo neví proč, manžel spermiogram na 1, já prý taky všechno v pořádku…
Omlouvám se, že vám sem lezu, potřebovala jsem to s někým probrat.
Vítej Zuzko ![]()
já byla dneska v CARu a přinesla jsem si domu Puregon a pen na píchání. Teď budu čekat na MS a pak další cca 14 dní protože máme dlouhý protokol. Když už to mám doma tak se toho děsím snad ještě víc. Ty si pícháš sama? Já se toho docela děsím.
Držím palečky
Golf, Pusíku já ty jednočárkový testy taky nesnáším. Proto doufám, že to vydržím si ho neudělat ![]()
Jo a holky když na to jdeme všechny v listopadu tak nás nejspíš čeká společný čekání na výsledky.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď