Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pusíku, tak ti budu držet pěstičky ať žádnej problém není a začneš stimulovat hned!
A tohle bude tvůj první mrňousek? Tak já jsem ještě „zajíček“ mě je 23 let.
Takže vím, že mám spoustu času, ale i tak to bolí, když se nedaří. A roky ubíhají …
Ahoj,
já na KET stimulovat zatím nemusím,protože ovuluju i normálně bez stimulace a sliznici mám taky dobrou,takže mě embrijka dávali při fyziologickym cyklu,jen jsem potom brala utrogestan tablety na podpoření.
Při neúspěchu se mám na další KET objednat po druhé menstruaci,takže doufám,že bude zase vše v pořádku a embrijka rozmražení přežijou,proto vím,že snad bude KET v listopadu.SNAD.
Mě je skoro 27 let a o mimi se pokoušíme skoro 3 roky.
Moc vás zdravím!!
Teď jsem napsala tak dlouhý příspěvek a ono se to nezobrazilo ![]()
Golfi - zdravorní sestřička??Aspoň trošku výhoda, viď?Ale pacoši jsou pacoši…
Pusíku - držím palce ať je všechno OK a začneš stimulovat, třeba vám to s Maufkou opravdu vyjde na stejno a pak budete porovnávat bříška!:)))
Maufi - choím do gennetu, do Motola chodila moje kamarádka a byla celkem spokojená.Jak se máš jinak ty??Jsi v pohodě?
Já byla včera na IUI ( předcházely tomu další 2 injekce ) a úplně souhlasím - už neví kdo to psal - že člověk se toho bojí je to pěkný maso, ale pak se na to takovým masochistickým způsobem těší, a má pocit, že aspoň něco dělá, teda tak to bylo aspoň u mě.Píchala jsem se do stehla sama a myslela jsem že mi upadne.taky jsem měla strach, že to třeba nepíchám dobře, nic nenaroste a budu zase jenom čekat…
Holky, přeju moc pěkný den!!
Ahoj holčinky,
Zuzíku tak to ti teda musíme všechny pořádně držet pěsti. Jsi tady vlastně takovej předvoj. Co bys říkala tomu , kdyby jsi nám tu rozjela hezkou podzimní těhu vlnu. Akorát bychom to tak hezky všechny stihly. Za 14 dní už nám začneš posílat těhubacily a my se od tebe všechny nakazíme.
Holky děkuju za pěstičky, snad to vyjde a pěkně to tady společně rozjedem. No když ne tak to tady převezme Maufka a já se pak v listopadu připojím s Golfíkem. No hele holky a pak už se budem muset přešoupnout do jiné diskuze.
Jasnačka!!Pusík má pravdu, rozjedeme těhu vlnu a pořádnou!!!Hlavně musíme myslet optimisticky.Když to náhodou nepůjde, máme se navzájem!!
Kamarádka mě teď hrozně nadchla do aromaterapie, dala mi n azkoušku vonné olejíčky a aromalampičku, tak mám kolem sebe vůni grepu a pomeranče a je to fakt nádhera.
Jak se máte při čtvrtku vy??Předvíkendově? ![]()
Ahojky kočky,
tak jsou těhu vlnou souhlasíííím ![]()
Zuzko, držím pěstičky ať se ti to povede hlavně pak musíš ty těhu bacilky pořádně rozprskat. Ty to vlastně budeš vědět první - kdy jedeš na kontrolu?
Tak pozítří očekávám tu mršku a doufám že dorazí.
Už se ve mě projevuje masochistický sklon a těším se na ty injekce ![]()
Abych na to všechno tolik nemyslela rozhodli jsme se s manželem pro rekonstrukci baráčku, chceme dělat půdní vestavbu, kde by měla být naše nová ložnice a dětský pokojíček. Tak doufám, že budeme mít taky toho mrňouska, pro kterýho to chceme udělat. Už se těším, protože to máme hezky vymyšlený - jen ty peníze ![]()
Přeju krásný víkend
ahoj holčiny,,
můžu se k vám přidat???
já píšu s holkama ve snažlikách a v podzimních snažilkách ale pomalu se přesouvám na IVF,, tak jestli mě vezmete k vám???? Všude hltám info… a dost se bojím,,, hlavně tech injekcí,, já si je fakt nedokážu sama píchnout
, taky se bojím neuspěchu,,, prostě jsem docela na dně…
Ahoj holčiny, tak kde se všechny touláte ? To u vás není nic nového. Myslím,že bychom si měli hezky hlásit svoje pokroky a taky pocity. Tyhle stránky jsou přeci od toho abychom se pěkně podpořily. Tedy přiznávám ,že u mě zatím nic nového, akce snad začne na konci měsíce. A co vy jak pokrčujete.
Blani pokojíček založila Maufka, ale myslím že určitě nikomu nebude vadit , když se přidáš. Bude nás víc, bude veselej a nebudem se bát IVF nic. Neboj , víš že ženská vydrží jako kůň. Za tu dobu co tu straším znám spoustu holek co při pohledu na jehlu omldlívaly a teď jso skoro zravušky profesionálky. Nejhorší je ta první a pak už to jde samo. Však když se zadaří, tak ten výsledek stojí za To !!! Když budeš chtít něco vědět, klidně se ptej, ráda , pokud budu vědět Ti odpovím.
Tak holky pište, pište !
Já zatím nic nového,jen stále čekám na mrchu,abych se mohla objednat na ultrazvuk,tak hned napíšu jak jsem na tom,tak doufám,že v tom nebudu sama…Bohužel teď nemám doma internet,tak se nemůžu s váma podílet o svoje pocity každý den,škoda.Už teď mam trauma z toho,že zase přijde to hrozné sebepozorování a nakonec zase.....jen ta jedna čárka.
Tak už někdo napište,že jste těhule!!Zatím tu jen pročítám samé neuspěchy,tak začínám přemýšlet,jestli to IVF vůbec funguje:-)
Blanino,
a kdy se chystáš na první IVF?Našli u vás příčinu,proč to nejde?Injekcí se neboj,myslím,že je to to nejmenší.Před píchnutím děsnej strach a potom blaženej pocit,že jsem to úspěšně zvládla.Akorát jsem měla vždy větší strach z kontrolních ultrazvuků.Bála jsem se,že mi třeba řeknou,že mám jen dva folikuly a nakonec jich bylo šestnáct:-)
ahojky holčiny,
Blani je jasný, že čím víc nás bude tím víc zkušeností ![]()
U nás je nového hodně, ale tak nějak všechno negativní. Jak jsem psala o půdní vestavbě tak nebude
- statik stavbu nepovolí, protože celá budova je ve špatném stavu. Bydlíme tu s našima (máme každý svůj byteček) no a teď to vypadá, že budeme stavět. Manžel pracuje ve stav. firmě takže ze stavbou problém není, ale nemůžeme sehnat pozemek za přijatelnou cenu. ![]()
Jo a ta hnusná mršule pořád nedorazila.
Asi se z toho zvencnu!!!!
Golf, takže jsme na tom stejně s tím čekáním na ní.
Zatím se mějte hezky
Ahoj holky,
tak 8.11. jsme objednaný na první pohovor, pak počítám, že bude někdy začátkem MS hormonální profil a spermiogram??? Genetické testy,??? Jak dlouho myslíte, že veškerá ta vyšetř. budou trvat??? … No u nás prý horší spermoši říkali mi u nás, ale prý i na normální početí stačí. .tak nevím, jinak mám po laparce.. vše OK, vajíčka se mi dělají, foliky rostou.. tak nevím kde je problém… vy teda holky tady ještě nemáte žádná po IVF???
Dobré ráno, holčičky.
Maufko, to je teda k vzteku s tou nádstavbou. Ale ono všechno zlý je k něčemu dobrý. Bydlet úplně ve svým bez rodičů , byť jen se společnu chodbou, je myslím lepší. I když jsou třeba rodiče sebemilejší, přeci jen když je člověk sám, co si udělá to má a nikomu se nemusí zpovídat z toho , že třeba dneska zrovna nestihl zhrabat sníh před domem a tak. Znám to od kamarádek, jak jsou někdy otrávené z maličkostí, jako je společné sázení růží a jiný koniny co si rodiče vymysli. S tou mrchou, je to snad zákon, když ji potřebuješ a čekáš , vždycky se zpozdí.
Golfi držím pěsti , aby jsi už co nejdřív začala, i když pořád to tak vypadá že se tu budem bát hezky společně.
Blaní, Já mám za sebou 1 IVF+ICSI a jeden KET, obojí neúspěšné, teď čekám na výsledky a začnu stimulovat 2IVF. Golfík je po prvním IVF a čeká na KET. Maufík začne brzo se stimulací na 1IVF a Zuzík právě čeká na výsledek 1IUI- Držímě pěsti !!!!! Doufám ,že se za holky na mě nezlobíte, že jsem tady shrnula co která podstupujem. Snad jsem to nepopletla.
Zuzíku a jaké jsou pocity, už to bude tuším týden viď ? Jsme s Tebou, už se do tebe bobíšci určitě zakusují.
PUSIKU,,, dík moc za shrnutí, sice jsem vás dočítala ale nějak se mi to všechno „motalo“ dohromady
, neřekli vám, proč to nedopadlo???
je mi to moooc líto.. ach jo, když už máme takový problémy , proč aspon tohle - a jeeště za to platíme - nepomůže že jo????? No ale povede se příště, to je jasnačka… co je prosím KET???? nějaký zkratky jsem už pobrala ale KET fakt nevím,,,,
Já ještě dodám,že mám jedno neúspěšné IVF+ICSI za sebou,to bylo správně, pak ještě jeden KET a před tím 2 neúspěšné IUI:-)
KET-kryoembriotransfer-znamená přenos rozmražených embrií.Pokud ti na IVF odeberou více vajíček a podaří se jich oplodnit více,tak 2 ti přenesou do dělohy a zbytek zamrazí.Je tam sice menší úspěšnost než u čerstvích embrií,ale tvoje tělo na to nemusí znova hormonálně stimulovat,prostě se jen rozmrazí,počká se den,jestli se dále vyvíjí a šup s nima do dělohy:-)
Blanino,podle toho,co píšeš,ti možná nejdříve taky zkusí IUI,my jsme měli spermiogram špatný a taky nám to zkusily.A po prvním rozhovoru v CARU to šlo všechno rychle.Nabraly hormonální profil,daly stimulační léky a už to jelo.Na genetice jsem ještě nebyla.
Tak všem hodně štěstí!!!
A ať už mi ta mrcha dorazí a já se už můžu objednat na další KET!!