Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoooj Maufko ![]()
S testama se přidávám, už jsem se dostala do fáze, že mě ta / ani snad nepřekvapuje, už jsem ji viděla tak často.ty moje testy snad ani // neumí, asi kupuju šmejdy
![]()
Jinak píchání - dneska jsem po 4 píchala merional a je to maso - nechci tě strašit, ty máš podkožní - aspoň myslíma perem to nebolí, já mám normálně do svalu a mám pěkné modřiny.Píchám do pondělí, pak v úterý kontrola v CARu…
Dej vědět kdy tě čeká první injekce, budu držet palce!!A na dálku tě podporovat ![]()
já kupuju taky jenom šmejdy
Na tu první injekci si ještě počkám asi 3 týdny, teda pokud ta mrcha přijde tak jak má
Tak v úterý ti budu držet palečky. To je tvoje 1.IVF?
Tak dobrou jdu spinkat ![]()
Přeju krásné ránko!!!
Manžel mi padnul, hlásil angínu, tak vařím pilívky a chlácholím ![]()
Maufi - je to divné, nic u nás nenašli, žádnou chybu, měla jsem 1.IUI stimulovane Clostilem, vyrostlo jedno vajíčko a teď chce Dr.stimulovat víc - čert ale ví, jestli si to píchám dobře, tak snad něco vyroste!V úterý mám teprve kontrolní UZ, myslím že „akce“ vypukne tak ve středu…
Co planuješ na víkend??
Ahojky,
u nás taky nic nenašli, ještě teda jedeme 13.11. na imuno do Podolí tak doufám, že tam to bude taky O.K.
Jinak jsme byli na 3 IUI.
Byli jsme na houbách a teď lenošíme. Tak nějak jsem pořád unavená minulý týden jsem byla nemocná s chřipkou a pořád se ještě necítím moc dobře. A co ty a víkend?
Ahoj Mauf!
ja padla s chřipkou ve čtrvtek, te´d už snad lepší a manžel dneska ráno vstal s pořádnou angínou
- tim jsem ti asi rekla všechno o našem víkendu ![]()
Mě řekli, že imuno a genetika se bude dělat po 3IUI a 1IVF, pochopila jsem ze chodis do Podoli?Jsi spokojena?
Jinak já v tu středu - snad, budu mít IUI, ale stimulované jako na IVF - čert any se v tom vyznal.Maufi, mohla bych se zeptata jak jsi stimulovala ty na ta svoje IUI?Moc díky.
Jinak jsem myslela, že houby už jsou pasé, tchánovci nám vyprávěli už asi měsíc jak každý víkend jezdí sbírat, t vždycky toho přinesli tolik, že jsem myslela, že už nikde nic nemohlo zbýt ![]()
Dobré ráno kočky,
tak Vás všechny zdravím při pondělku. Maufko jak to tak vypadá tak se vážně budem bát společně. Mě teda píchal puregon manžel. I když to tím perem nebolí tak pro mě píchnout si sama bylo teda dost odpudivý. Já před tím puregonem píchala ještě 21ydecapeptyl. Ty máš asi místo něho syneral , viď ? Ten decapeptyl byl šílenej, sice podkožní a do břicha, ale pálil jak čert a když jsme se pak dostali do fáze 14injekce a museli jsme k němu současně píchat i puregon bylo to fakt hnusný. Jenže co by člověk neudělal. Já bych se klidně postavila i na hlavu nebo sežrala červa, jen kdyby to pomohlo. Po transféru se v mém caru dával agolutin a ten se píchá do svalu, přesněj do zadku, tak ještě že manža měl už trénik s tím perem. Ani se moc nebál, narozdíl ode mně.
Jo jinak jsem dneska byla na kontrole u svýho gyndaře na prevenci a tak dělal setěry a UTZ ujistil mě že vidí rostoucí folík a sliznice 12mm, prý to není ještě ovulace ale každopádně to vypadá že je vše v pořádku. Do CAR jdu 31.10 domluvit stimulaci, tak snad to stihnu v tom listopadu. Začínám mít pocit ,že jsem na těch injekcích závislá. Já už se na ně normálně těším. Jsem magor. No teda abych nelhala, spíš se těším že už se zase začne něco dít.
Ahojky ![]()
Zuzko, chodím do FN Motol, do Podolí jedeme na tu imunologii a spokojená jsem. Před IUI jsem brala Clomhexal pak mi píchli Pregnyl a po IUI jsem si zaváděla 2× denně Utrogestan. Ja myslím, že je jedno kdy se udělá imuno. Mě by na něj ani neposlali, ale já si ho vyžádala. A kam chodíš ty?
Pusíku, mě bude puregon taky píchat manžel, jehlička je sice malá, ale sama bych si to nepíchla. Teď mám strach z toho, jak mi to píchne
už ho vidím jak nade mnou stojí s tím perem. Takže jsi měla taky dlouhý protokol? Já jiný injekce nemám. Až přijde MS tak pojedu na UZ a dostanu injekci (jak se jmenuje si nepamatuju) a pak cca za 14 dní začnu s pregnylem. Myslíš, že mi ještě něco dají???
A už mám doma i Utrogestan asi si ho budu zavádět jako po IUI.
Taky doufám, že tam rostoucí folík a MS přijde jak má. Z toho mám obavy, aby jako na potvoru zase nebyla opožďěná.
Tak jsme na tom obě stejně taky už se těším ne na ty jehličky ale na to že se bude něco dít!
Maufko, to ti nejspíš píchnou decapeptyl do svalu, ona je prý ještě nějaká jiná verzen než tu co jsem měla já, která se uvolňuje do těla postupně po dobu tří týdnů. To jsi na tom líp v mém CAR to byli učinění saďouři, místo zavádění se bodal ten sviňskej agolutin. Vůbec se nedivím že se bojíš. Jasně si pamatuju jak jsme z manžem panikařili. Ona se musí na bříšku zmáčknout kůže a pak do toho špečíku bodnout. No jestli jsi hodně hubená tak tě lituju. Při těch injekcích jsem poprvé byla ráda ,že nějakej ten špek na břiše přeci jen mám. Ale děsně jsem se bála že si to manža bodne do ruky. Poprvé jsme to zkoušeli v leže na posteli. To byla děsná kravina. Je potřeba sedět. Bylo to fakt děsný, za pár injekcí si zvykneš a už ti to ani nepříjde. Já na to už skoro zapoměla, ale teď jak jsi to napsala že se bojíš jasně se mě vybavil ten první den. Jednak strach aby to člověk píchl správně pak taky aby si náhodou omylem nevystříkl dávku, no prostě stres, ale neboj zvládnete to , zvládnou to všichni, ale je to boj. Dneska už mě to příjde jako banalita na které se nedá nic zkazit, ale tenkrát jsem hrůzou ani nedýchala. Stejně manžu obdivuju, já bych to teda nedokázala, ani sobě ani nikomu jinýmu.
Pusíku, tak jsem koukla do protokolu a píchnou mi Diphereline. Tak hubená nejsem jsem spíš baculka
takže špíčky se mu budou držet dobře
Jsem ráda že jsi napsala, že je to lepší v sedě. Můj manžel je inteligent on to říkal, ale já mu tvrdila, že to bude lepší v leže. A píchala jsi to spíš od pupíku dolů nebo nahoru. Sestra v CARu mi řekla, že to má být v oblasti pupíku, ale kde přesně? ![]()
Maufko, nejlepší je to píchat vždycky jednou na levo a jednou na pravo. a je lepší blíž pupíku , pokud to budete píchat spíš k boku tak to víc bolí. Nejlepší je tak 1-3 cm od pupíku, tam mě to bolelo nejmíň. Jo a poděkuj svým špíčkům. My baculky to máme v tomhle fakt lepší. Jinak taky doporučují ten puregon vyndat z lednice tak hodinku předem, ale já to nedělala píchaly jsme ráno než jsme šli do práce, tak na to nebyl čas, ale nevadilo to . Manža jenom pero trošku ohřál v ruce a bylo to v pohodě. Jedině až budeš píchat před OPU pregnyl, tak ten si pohlídej ať ho pěkně ohřejete na teplotu lidskýho těla, protože ten když píchneš studenej bolí jako svině. Ted Diphe… ( nevím jak to napsat,)je místo Decapeptylu a má to pomalý uvolňování , takže jsi v pohodě další mučicí nástroje už nedostaneš, akorát asi 10 000UI pregnylu, ten se většinou píchá o půl noci dvě noci před OPU. Teda u nás to tak dělají, protože vajíčka musí odsát 34-36 hodin po injekci, takže pokud u vás dělají punkce dopoledne, budeš píchat přsně ve 24 00. Tak teď už hlavně aby dorazila mrcha na čas. Já mám pocit, že když na mrchu čekáš, je to jak zaklínadlo a ta bestie se klidně zpozdí o týden. Tak hlavně ať tentokrát nezlobí.
Ahoj,
tak co se týče píchání injekcí,tak já si myslím,že jsem to zvládla v pohodě.Mám totiž výhodu-jsem zdravotní sestra.Ale pravda je,že se jsem se vždycky musela alespoň desetkrát napřáhnout,než jsem píchla.Ono čím rychleji,tak to méně bolí.Ještě že na KET stimulovat nemusím.
Já jezdím do Pronatalu do Prahy,jezdíte tam taky někdo?
ahojky ![]()
Pusíku, v lednici jsi měla i to pero? Já v něm zatím nemám tu ampulku takže ho v ní nemám. Jinak to ostatní (ampulku a jehličky) jsem tam šoupla
Taky doufám že ta mršule nebude dělat drahoty a dostaví se na čas a tentokrát by klidně mohla i dřív
Ty budeš před KET taky stimulovat?
Golf, tak jako zdr. sestra máš určitě výhodu, ale určitě se to líp píchá pacientům. Já byla hrdinka než jsem to pero a tu jehličku viděla, ale teď se bojím a manžel bude rád, když mě bude moct ďobnout
Jak to, že nemusíš na KET stimulovat a už víš kdy na něj jdeš?
Maufko, pero jsem měla v lednici až v něm byla ampulka, ono záleží jak velké máš. Já začínala s 900UI v to m je ve skutečnosti 1100UI takže mě to vyšlo na 5dní píchala jsem 200UI tak jsem je raděj v lednici s tou bombičkou měla. Jinak mě nečeká KET , ale celá nová stimulace, KET jsem měla v létě, bohžel nevyšel. Takže teď už jedem celý nanovo. Změnila jsem CAR tak jsem zvědavá jaký protokol a léky mě napíšou. Dělali nám docela pečlivě různý vyšetření tak to třeba dopadne líp než posledně. Toho 31.10 co tam jdu budu 2DC tak si říkám že by mě třeba mohla taky píchnout ten tvůj diphe… to bychom tu stimulaci měli skoro současně ![]()
Dobré ránko,
Pusíku, já mám taky ampulku s 900UI a taky budu píchat 200UI takže to budu mít taky na 5 dní. Mám dvě krabičky takže to je na 10 dní. Doufám, že nebudu muset přikupovat. Tak to jsem ťulpásek
já myslela, že jdeš na KET. A toho 31.10. teda začneš se stimulací? Bylo by to fajn aby jsme se mohli těšit společně ![]()
Maufí, nejsi žádnej ťulpásek, na KET jde Golf, jenom sis nás zaměnila. Toho 31.10 jdu k doktorce na shrnutí všech výsledků a domluvit si stimulaci. Tak doufám ,že když budu zrovna 2DC teda pokud se nezpozdím, mohla bych se s ní domluvit ,že rovnu začnem. Je mě 34 tak to víš každej den , natož pak měsíc už je drahej. Biologický hodiny tikají jak zběsilý. Doufala jsem že mě na ten pohovor pozve hned po těch vyšetřeních, ale ona má bohužel dovču, tak musím čekat. Doufám že se neoběví nějakej problém a budu moct hned začít stimulovat. Bylo by fain stimulovat zaráz, člověku je hned líp když svý dojmy a strachy může s někým probrat.