Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Luci,
jak se vede ? Můžeš být šťastná za drobínka, co máte, že, co já bych za to dala, mít alespoň jedno. A jak zvládáš maminkovské starosti kolem malého, ikdyž určitě jsi šikulka vše je ok. Měj se fajn.
ahoj Jaruško
jsem štastná moc neboj taky Ti to dobře dopadne v Pronatalu opravdu umí zázrak
vždyt si vem ,že před 5lety,kdy jsme se to dověděli.tak ještě nebylo tohle možné(nechci sem psát to jsme si psali spolů mejlíkem ty víš o co jde)a ted už se to dá
Já jsem to moc nezvládala popr.depky si mě vychutnali myslela jsem,že mě nikdo nemá rád a jak jsem na to sama
no nesmysli a taky pěkně plačtivá sem byla a honila jsem se myslela jsem,jak musím zvládnout mim i domácnost no klasická prvorodička
ale ted už si to užíváme všichni 3 jen pejsek to nese špatně dělá,že Kuba není úplně ho ignoruje.a jak se máš ty?
To si hodná, že na mě budeš myslet. Je šílený, jak takovýhle věci hrozně pomalu utíkají, vid? Je to nekonečný. ![]()
Tak vy měli jen 1 procento najedě?
To jste měli opravdu velké štěstí, které vám moc přeju.
To mi určitě máme procent víc, ale to, víš, když to člověk nemá za sebou, tak moc ani nedoufá, i když já v IVF hodně věřím.
Kyselinu listovou jsem už brala a brala jsem i Calibrum baby plan, ale pak když se nedařilo, tak jsem to po půl roce ukončila. Zdálo se mi to zbytečný.
Jinak je vážně nespravedlivý to, že kde jaká šlápota a feťačka rodí na potkání a my, co si mimi nejvíce přejeme, tak to samozřejmě nejde
. Říkaš, že už by jste do toho nešli znovu, to se ani nedivím, proto bych asi chtěla ty dvojčátka. Vím, že to musí být opravdu těžký, ale docela bych ráda, kdyby to vyšlo, protože bych chtěla mít s manžílkem 2 děti. A takhle bych pak nemuselá mít strach z dalších pokusů atd. Ještě, že mám velkou rodinku, co by mi s tím pomohla. Proto se do těch dvojčátek tak vrhnu, ale zase jestliže je pak větší procento, že se mimi uchytí, když je jenom jedno, tak bych asi chtěla pak to.
A jak zvládáš jinak doma rodinku? A copak, že se už hrneš do práce? Kdo bude s Kubíkem doma?
ahoj Judynečko,já měla ted 2dny návštěvní tak jsem se na pc nedostala.čím více embriek si necháte dát tak je větší šance,že se aspon jedno uchytí.nám chtěli dát 3,ale já to nechtěla ,kdyby se uchytily všechny tak bych nedokázala to jedno dát pryč
trojčátka by sme neuživili .No s Kuba má tatínka přeci tak jeden den v týdnu budou kluci doma spolu na štěstí to jde dělá krátký,dlouhý a já už se tam těším si odpočinu.
Ahojky Lucíku,
to já taky skoro nemám časík psát
. Včera mi bylo ze všeho nějak hrozně smutno
. Pořád myslím na to všechno kolem mimi. To trápení a strach z toho, co bude. Kde vzít ty penízky a jak je vydělat, kdyby se to povedlo a nebo pak, co dál, kdyby se nedařilo…ale tím si asi prochází každý vid? Jen je těžké o tomhle mluvit s okolím, když nikdo nechápe, čím procházím. Kromě vás tady ![]()
Tak to je fajn, že takhle můžeš jít pracovat, že se taťka postará. Taky to pak tak vidím. Manžel totiž taky pracuje něco na ten způsob krátkýho a dlouhýho týdne. ![]()
A co jinak?
já se tak y hrozně bála finanční stránky nejsem zvyklá říkat manželovi o penízky,ale vždycky se to nějak udělá musí a já dělám i melouchy doma
týden pop porodu jsem už makala máme práci při,které to jde si něco ještě bokem vydělat a když jsem si to pak sečetla tak mi to za měsíc hodí docela fajn peníz.neboj se těch penízek nakonec na mateřský zjistíš,že ve finále stejně nic nepotřebuješ mimi tě moc naplní a ty prachy čert je vem.To poznáš
Judy ty jdeš na to IVF toho 11.nebo se to dovíš,kdy půjdeš toho 11?
Naštěstí penízky máme oba dohromady. Což nám úplně maximálně vyhovuje
Jinak bych taky ráda si přivydělávala, ale od září bydlíme za Prahou a tady ještě nikoho neznáme. TAk snad se pak seznámíme a půjde to samo. Jinak uvidíme, jak to všechno bude. Víš, o ty penízky mi vůbec nejde. Jen mi jde o to, aby člověk neměl strach, že nebude na chleba…kor když ani nemáme dodělaný byteček. Ještě toho spousty potřebujeme, víš? A k tomu teď budou sousedi dělat nový okna a my bohužel nemůžeme, protože na to nemáme. Tak nás to mrzí…je hrozný, že se život točí jen kolem peněz, vid? ![]()
Za ten týden se teprve dozvím, jestli mi scvhálili ten cyklus a pak se budeme domlouvat na všem ostatním. A jelikož pak asi týden na to dostanu menzes, tak třeba i něco stihneme, aby se nemuselo čekat pak další měsíc
Jsem z toho všeho teď nějaká špatná,ale vím, že je to jen blbé období a zase vše bude ok.
A copak ty? Jak se daří a co tvoje rodinka? A práce? Kde vůbec pracuješ Lucko? ![]()
ahojky to bylo krásně vid?Ted nevím Judy jestli půjdeš na IVF?tak ted si nejsem jistá nejdříve dostaneš injekci,aby ti ten menzes zastavili,aby ti vyvolali umělý přechod a v tobě se vytvořily vajíčka pak já měla,že jsem si píchala injekce do bříška to mě trvalo 14dnů tělo se bránilo těm hormonům někdo to má i dřív
pak odběr vajíček a během 48 hod,by měli do tebe to embrio dát.Není to tak rychlí víš během měsíce to nebude
.Já pracuju na P-4 centra jsem si užila a potřebuju si odpočinout a přiznám se ,že mě ani nechybí a už se tam asi nevrátím,ikdyž ted kamarádka bude otevírat nové kadeř.tak přemýšlím jestli jít k ní já se nechala zaměstnat,kvůli mateřský a věděla jsem,že budu na neschopence
a ty?
Neboj se vím,že je to ted pro tebe moc těžké,ale uvidíš ,jak se to pak začne hejbat ,jak půjdete k tomu doktorovi,ale pořád nechápu proč ti má někdo schvalovat cyklus?
Byteček ten my nejdřív udělali ,pl.okna nás čekají během roku.A taky jsme dodělali chatu přestavovali jsme jí.Když jsem pracovala tak jsme měli každý penízky svoje a hyp.a popl.nákupy platili na půl a se zbytku jsme něco koupili a pak si každý koupil co chtěl nikdo nikomu nic nevyčítal a mě to tak vyhovovalo
a ted to máme.manža platí vše sám a já mám mateř.pro sebe a malýho a když nevyjdu tak si vyberu ze spol.účtu.jsem se nějak rozepsala co
moje rodinka dneska tady byla moje mamča s přítelem a já načala,že by se mohli letos vzít a oni,když šli od nás tak mi pak mamča volala,že si šli vybrat snubáky tak budeme mít veselo
a co ty jaký byl víkend
Tak to je hezký s tou svatbou
. To je pak příjemný veselo. Taky bych chtěla, aby už někdo z mých 4 sourozenců do toho praštil. ![]()
Krásně dneska opravdu bylo, ale byla jsem doma sama
. Manžel pracuje a přijede až po 23 hod. A včera jsem byli v práci oba. Do toho na mě něco leze, tak jsem dneska byla alespon v tom nejhezčím na balkoně a popíjela kafičko a s koucourkem se slunili ![]()
Na IVF půjdu. A čekám na schválení od pojišťovny jestli mi to proplatí, víš? A to trvá 3 týdny. Taky to nechápu, ale je to tak. A to, aby ti zastavili menzes se dělá, jak dopředu před menzes, nevíš?
Trošku nechápu, jak si psala, že si se nechala zaměstnat kvůli mateřský, že si věděla, že budeš na neschopence…Jinak já pracuju na Vinohradech, ale vypadá to, že tam skončíme a přidáme se k někomu jinému a to se mi vůbec nechce. A kde ta tvoje kamarádka otevírá kadeřnictví?
A taky si ze společných penízku kupuje každý co, chce a nebo co potřebuje. Nic si nezakazujeme, ale oba nejsme moc náročný, tak je to fajn a snažíme se šetřít vždy na byteček, aby byl, co nejdříve ok pro budoucí miminko ![]()
Tak, že jsem si víkend vlastně moc neužila. V pátek jsem totiž měla odpol a v sobotu jsem byla do 16 hod v práci a pak jsem jela udělat maminku krásnou. Dělala jsem jí melír a stříhala. Už to měla děsný
. To víš, profesní deformace.
A taky než jsem pak dojela domu, tak bylo 20 hod. A dneska jsem se snažila odpočívat. Už jen kvůli tomu, že na mě něco leze.
To jsem se taky rozepsala, vid?
jejka ty máš sourozenců
A co dělá tvůj muž?že chodí taky tak pozdě?Judy tobě bude proplácet Ivf pojištovna?a musí ti to schválit to je ted něco noveho?já si vůbec nepamamtuji,že by jsme něco takového řešili?Tak možná proto jsme i platili,ale podle mě i pojištovna uhradí jen to minimum a jen to nejlevnější tak bych se pak u doktorky ptala co mi dává.Tak se pořádně vylež at si fit
ty jo já myslím,že když to máš,ale fak ti to ted nepovím na 100%protože to vlastně s tebe ty vajíčka jdou a další menzes už nejak ti to zastaví.Tak uměl.oplod.většinou plánuješ tak jsem věděla,že po zákroku budu 20dnů doma a kdybyse to povedlo tak až do konce těhu.budu na neschopence.Tak kvůli penězům Žl bych dostala od soc.nula nula h…o
A kde na Vynohradech pracovala jsem taky asi 2měsíce přío na Vynohradský,ale to už je dlouho.
Kámoška hledá prostor někde okolo centra tak v centru je to nesmysl otevírat
je toho tam habaděj.Brrr do práce o víkendu chudinko to už neznám a nešla bych to děláš i když je svátek?Přiznám se my jsme nikdy nějak moc nešetřili kupovali jsme co jsme chtěli ,ale ted nějak fakt zjištuju,že jsem utrácela za blbosti a vlastně nepotřebuju nic.jen mího chlapečka a manžu
Mám dvě sestry a dva bratry. Já jsem druhá nejmladší. Mamča rodila, jak o závod. A sestra dokonce otěhotněla při práškách, tak proto nechápu, proč zrovna já nemůžu mit drobka???
Já pracuju už 6 let na Mánesce v úrovni Vinohradského pavilonu. A jsem tam ráda.Mám úžasně hodnýho šéfa, ale nemluví česky, tak je sranda, protože já nemluvím anglicky, ale už jsem nějaké ty fráze pochytila ![]()
JInak můj muž prodává v Kika nábytku v Letňanech. V oddělení ložnic. Akorát do práce dojíždí přes hoĎku a půl. ![]()
Jinak mi to Lucíku nebude proplácet celé. Ona snad proplácí jen nějakých 26 000 kč a zbytek si hradíš sama. To vím od jiných holek. A hlavně je i na stránkách Gennet.cz, co hradí pojišťovna a co ne. Krom léků. O nich se tam nepíše. TAk uvidíme. Kam ty si vlastně chodila? Jestli si to psala, tak se omlouvám, že se ptám znovu.
A co si těch 20 dnů doma dělala? Pořád jen ležela? Asi je to nejlepší, nic nedělat, vid? Asi se budu, ale nudit. ![]()
ahojky ta jsem měla pauzu
.Teda Vás je
to jje fajn
My chodili do Pronatálu a jsou tam fakt výborný!!!!!Umí tam zázraky
a peníze vem čert.My jsme neměli čas čekat na nic,ale vůbec nám to nevadí.Tak já jen na skok jsem o.k. nějak v noci spinká špatně zatím mějse moc hezky a neboj to vyjde ![]()
Ahojky,
tak to je fajn, že v noci spinká
. To máš alespoň možnost se taky vychrnět, vid? Jinak jsem ráda, že mám tolik sourozenců. Sice jsme byli dost omezeny. Viz dovolené u moře apod. , ale nelituju toho.
V ponděli konečně budu volat do Gennetu, tak ti dám vědět, co se bude dít dále. Měj se zatím moc pěkně a užívej mateřství ![]()
ahoj Judynečko ![]()
Nee,to ,že spinká znamenalo,že se budil po 3hodinách
ale ted už se zas budí po 1,5 ![]()
A to ,že si nebyla nikdy s rodičema u moře tak já taky ne a to jsme byli jen dva
prázdniny byly u babičky,ale byly vždycky fajn ![]()
a jakk si dopadla,volala si tam?
Ahojky Lucko,
tak to mě mrzí, že ti zase nespinká. To musí být šílený, vid?
Vim to jen od sestry, jak z toho byla vyčerpaná.
Jinak jsem tam volala a cyklus mám schválený. Jupí
a vecpala jsem se tam na zítra v 11:45 na vyšetření. Jestli mám cystu apod. Tak hned dám vědět, co se dozvím nového a co mě bude dál čekat. Tak drž palečky.
A co nového u tebe? Vše ok?