Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hani - tak to vypadá tak trochu na sliznici… Mě tak teď napadlo, mělas krátký nebo dlouhý protokol? Tipovala bych krátký, ten dělají častěji - možná se poptat dr. na tohleto ?
Tak tedy foukám bolístku, ať si zítra u dr. silná, přála bych se stal zázrak, ale to ještě neumím ![]()
A kam vůbec chodíš, jestli to není tajné?
Hani -mám to v podpisu
, já si volala - transfer byl v sobotu, a v pondělí jsem si volala, kolik mi toho dali do mrazu. Já bych nevydržela to nevědět.
Boris, krátký, tiplas to správně. V podpísku mám i preparáty čím jsem stimulovala.
Chodím do Českých Budějovic na pobočku ISCARE a na OPU a ET jsem byla přímo v Praze
Jo tak to mě to neřekli po ET a nějak mě nenapadlo si tam zavolat. Já si radši počkám na zítřek. Nějak k té Praze nemám vztah, když chodím celou dobu jen k jednomu DR do Budějc
Já zase chodím k dr. do Olomouce a na punkci a transferu jsem byla v Brně
. U nás mají nonstop telefon, na který můžeš volat a řešit, co zrovna akutně potřebuješ. V Reprofitu tě v podstatě vždy vybízejí, abys volala a věděla
.
Možná bych se poptala i holek v jiných diskusích nebo bych založila novou , abyc se poptala holek, které trpí stejným problémem jako ty -jaký mělý protokol a kdy se zadařilo, ať jsi na dr. připravená, zvaž to
.
Ahojky hokly!! ![]()
HANI tak je mi to moc líto a vím co prožíváš. No a vám tam dávali 8 buněčný??? Nám ano a ostatní 3 nám zamrazili ale v jakým stadiu nevím. Já měla také krátký protokol a taky jsem si říkala jestli to není třeba tou sliznicí. Já ji měla vysokou 8,7. Což říkají, že jak je víc jak 7mm, že je to dobré, ale nejlepší je prý od 10mm. Já ani nevím zatím proč se asi nezadařilo to se tak nějak dozvím až 10.1.
Jsme na tom Hani tak nějak podobně já jsem začala krvácet a test negativní a den před kontrolou už jsem vy:,–(ila utrouš, protože jsem věděla, že je to v háji! Tak se drž a posílám obejmutí!!!
Nel děkuju Ti, já zatím vysazovat nebudu. Dodržím pokyny DR a zítra budu moudřejší.
Boris, zhrubně jsem si sepsala na co se zeptám a zatím to nijak řešit nebudu. Dneska stejně nic nevyřeším a DR je tam jen zítra a pak 14 dní dovolená, takže po novém roce to asi budu řešit víc
BORISKO a ty chodíš kam do Olomouce??? Já do FN k dr. Oborné.
Opičko ty tu píšeš u těch embrijkách. My jsme si platili prodlouženou kultivaci a v sobotu jsem byla na odběru a v uterý jsem šla na transfer. Myslela jsem, že ta prodloužená se dělá tak 5 až 6 dní a nám hned 4 den je tam dávali. Ríkala mi embrioložka, že když si necháváme zavést 2 embrijka tak to prý stačí, kdyby jedno tak že by se transfer udělal středa, čtvrtek. A když dávají ty 8 buněčný tak jsou taky dobrý??? Myslíš, že příště máme říct at je tam nechají ještě vyvíjet. Zas si říkám, že snad vědí co dělají. Jsem z toho jelen.
Snámi se tam tak vubec nebavili. Kdyby jsme se nezeptali tak ani nevíme. Už když jsem přišla na transfer tak jsem měla špatný pocit. Přišla jsem za sestrama ty se tam bavili a prý co jako potřebuji říkám, že jdu na transfer at si jdu na pokoj. No pokoje tam mají 2 tak jsem se zeptala tam nějaké sestry do kterého. No jako bych je obtěžovala. Ten přístup se mi moc nelíbil. Uvidíme co tho 10.1. a když tak je vyměníme. Docentka je sice super hodná, ale ostatní přístum děsný.
Nel - já měla sliznici zhruba stejnou a věřím, že sliznicí to není
. Není to ani stádiem embryjka (důležitější je kvalita embryjka, která se odvíjí jak od kvality vajíčka, tak spermie), většinou má vliv kombinace všech různých faktorů, kdybychom tak dovnitř od transferu viděly, že
, to by bylo fajn.
Hani - to je fajn, že jsi připravena dr. zpovídat
, hlavně se dozvíš ten počet případných mražáčků, tfuj tfuj, ať něco zbylo.
Haničko, je mi to tak líto. Vím že je ti to k prdu ale tím jak tady s váma jsem tak jste mi tak přirostly k srdci že je mi opravdu líto každého neúspěchu ![]()
Hani, to je v prde..
To je tak nespravedlivé.
Nemůžeš jít na tu krev ještě dnes? Aby ses nemusela trápit a věděla na čem jsi? Já vím, asi je to blbý nápad
Nám řekli že můžeme přijít kdykoliv bez objednání.
Posílám pohlazení
Nel - skoro všechno důležité je v podpisu
- Reprofit - chodím k dr.Machačovi. Opravdu embryoložky by měly vědět, co dělají, tam bych asi nerozhodovala sama, co je pro embryjka lepší
.
Nel já jak chodím do ČB tak tam je to všecko na objednání. Má tam opravdu frmol, tak si myslím, že to nemá cenu jim nabourávat program a dneska na to ještě nemám. Holt zkrátka musíme počkat. Aspoň to trošku strávím a zítra to vemu s chladnou hlavou
PENNY a BORISKO tak at vám se zadaří a hlásit už jen // ta smula se musí prolomit a my vás pak budem následovat. Tak hodně sil holčiny.
http://www.celysvet.cz/…le/s3657.gif /> A posílám všem pro štěstí toho bude potřeba!!!!
Nel - ty jsi zlatá. A Vám ostatním, prozatím neúspěšným přeji hodně štěstíčka na další pokus, a taky co nejlepší přístup zdravotnického personálu, protože jak tak čtu, tak to je taky třeba! ![]()
Borisko na ně jsem slyšela taky chválu, ale 100 lidí 100 názoru FN si taky chválí. no uvidíme jaký dojem budeme mít z té konzultace. Taky si musím sepsat co vše potřebujem vědět.
Hani a ty si měla co za vyšetření?? Myslím, že si psala tenkrát něco o Ureoplazmě, že?? A to vyšetřují na urologii. A měli jste nějaké příznaky jak se to pozná???