Čekám druhé dítě, interupce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
191
29.5.18 08:26

@eva valoi To tedy klobouk dolů! Máte doma určitě veselo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
29.5.18 09:08

Prosím tě, neboj se, to zvládnete. Nejsi sama, koho zjištění těhotenství může rozhodit. Ale myslím, že dvě děti jsou úplně super. Vyhrají si spolu, zabaví se, uvidíš, že nebudeš litovat. Známá mě často prosí, jestli bych jí nepůjčila nějaké svoje dítko, aby si malý pohrál, často k nám chodí, děti si hrají společně a ona si může vydechnout, protože prý jinak si musí stále hrát ona s ním. Malému nakoupila spoustu hraček, věcí, ale když je u nás, klidně si s ostatními hraje s dřevěnými panáčky ručně vyrobenými, „vaří“ z hlíny, staví bunkry z dek. Maminka mu koupila různá zvířata jako společníky, ale když se ho ptala naposledy, co bych ještě chtěl, říkal: „Maminko, kup mi bráchu nebo ségru, to bych byl nejšťastnější.“ Jenže u ní to nejde. Další dítě mít nemůže. Važte si toho, že vy můžete. Že vaše dítě je už na cestě, že váš syn nezůstane na tomto světě sám, až vy tady nebudete. Pamatuji na slova našeho významného dětského psychologa pana Matějčka, který říkal: „Vždy mě udivuje, že rodiče jsou schopni dítěti pořídit nejrůznější luxus, ale ten největší luxus - vlastního sourozence - mu odpírají.“ Nebojte se ničeho, sourozenec je skvělý parťák do nepohody, dítě se samozřejmě naučí s někým druhým vycházet, dělit, umět si půjčovat věci, usmířit se… To jsou všechno věci velice důležité pro jeho další vývoj a život, takže žádný strach, to půjde. A další dítě určitě vaši rodinu obohatí, milovat ho budete stejnou láskou jako to první, žádný strach, protože láska se násobí. To ti říká mamka dokonce více dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
29.5.18 10:31

Teda, docela koukám 8o Nejsem pro-life fanatik, jsem ráda, že jsou u nás potraty legální. ALE měly by být skutečně východiskem z nouze, když selže antikoncepce (u bariérové se to opravdu stává a HA každý brát nesmí) a podmínky jsou extrémně nevhodné atd. Ženské, co se do nechtěného těhotenství dostanou vlastní blbostí a salámismem a potrat berou jako jít na kosmetiku, o těch si myslím svoje :poblion: Aspoň mám v okolí krásný příklad Božích mlýnů- madam má za sebou dvě interupce, protože antikoncepci moc neřešila, ale veselá byla až až. No a teď by dítě chtěla a hádejte co…Už lítají do CARu a nedaří se. V tomto případě si říkám, dobře jí tak. Ale chlapa je mi líto. :think:
Obnovitelko- neboj, to budou hormony. Dvě děti jsou úplně běžný počet a jako jedináček musím říct, že i když jako dítě jsem byla ráda, že se nemusím dělit, jako dospělá bych sourozence měla ráda. Určitě nebudete litovat, že jste čtyři :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
30.5.18 16:29

A určitě to tak chceš??? Fakt si to pořádně rozmysli protože tvoji psychiku to v konečném důsledku může naprosto rozsekat… popřemýšlej jestli to třeba není těma nevolnostma? Že se zlobíš na dítko že ti je způsobuje?? A z toho je ti nanic? Já to tak chvíli měla, pak jsem se mu mnohokrát omlouvala že vím že on za to nemůže, jen moje tělo má nastavený takový režim, a na tom budu muset pracovat…fakt si to řádně rozmysli, koukni na dcerku a představ si že podobně krásný život chceš zahodit… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
30.5.18 19:35

Ani jsem to nedočetla do konce, ale už jenom dva první příspěvky obnovitelky mě rozčílily do nepříčetnosti :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
Co já bych za to dala :zed: :zed: :zed: S manželem se snažíme něco málo přes rok a pořád nic :,( :,( :,( :,(
Zničili život tím, že se bude muset dělit??? :zed: :zed: No tak to zničíte život holce (ženě), která takového sobce, který není ochotný se dělit, dostane. Zkus si představit život vedle takového chlapa - koupí něco jen pro sebe, na tebe ani nepomyslí, protože na to nebyl zvyklý. Něco si domluví a jde sám (bez tebe), co ty budeš dělat ho nezajímá, nebyl na to zvyklý se ohlížet na druhé. Vybírá dovolenou - podle sebe - tvé názory a přání ho nezajímají, nebyl na to zvyklý… atd, atd… No tý jo (použila bych jiné slovo ale chci zůstat slušná), to jsou názory :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
Známá je jen pohodlná a sobecká - není ochotna ustoupit ze svého standartu, protože ano, dvě děti už nesou o trošku větší omezení, než „jen“ to jedno… To já bych klidně obětovala cokoliv, jen ať už mi na testu vyjdou // :,( :,( :,( Ale bohužel, příroda mi zatím nepřeje.
Já se naopak snažím syna omezovat, aby si už od mala uvědomoval, že prostě nemůže mít všechno na co si ukáže (i když na to máme). Bohužel je to první dítě v rodině, tak je trošku rozmazlovaný ze všech stran i proti mé vůli… Nemám ten názor, že jenom proto, že se dítko musí dělit se sourozencem, by měl mít zničený život… To je jen primitivní výmluva primitivních jedinců :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.18 11:26

Ahojte, tady obnovitelka.
Jenom jsem chtela rict, ze to byly asi hormony - nespala jsem, zirala do tmy, klepala se strachy - a postupne to samo preslo :nevim: nevim, co to bylo, ale bylo to strasne - opravdu uz nepdsuzuju zeny, co se v takovemto psychickem navalu rozhodnou pro ukonceni. Ja to nikdy nezvazovala, ale i tak, je to tezke prekonat. Manzel se hodne tesi, tak pro me to tim asi bylo lehci. Ted uz se moc tesim, brzy pujdu na to NT vysetreni, tak mi drzte palce a vsem diky za povzbuzeni :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky