Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Existuje onemocneni, které souvisí s nepřijetí m plánovaného těhotenství. I kdyz tehotna původně dítě plánovala a tesila se na nej, dostane se do depresí, do stavu, kdy neni schopná ani vstat z postele, uvazovat rozumně. Byva to spojení s velkým nevolnostmi a hubnutim. Říká se tomu rana gestoza, cizí nazev nevím. Pokud he stav závažný, jediným řešením je skutečně potrat, jinak hrozí, ze se z toho zblazni, skočí z okna nebo neco jiného.
Ale pochybuji, ze by těhotná s timto onemocněním plánovitě obchazela manzela. Holky, ktere to zažily a skutečně to tu popsaly gormou diskuze, hovořily jinak. Resil to hynekolog a psychiatr, rozhodne by to nešlo utajit.
@Anonymní píše:
@tumpach on by mi to nedovolil. A pak už bych musela zůstat těhotná. Nemá jak se to dozvědět. Byla jsem v mládí už 2X na miniinterupci a nikdo se to za celou dobu nedozvěděl.
Po tomhle by sis zasloužila, aby se to manžel dozvěděl, kopl tě do zadku a dostal dítě do své péče
@tumpach píše:
Jak jsi na to @Kelsey přišla,![]()
, i když je fakt, že je tak často tu nejsem, tak to bude tím
To uz tu nekolikrat bylo, ze rodina nutila k potratu atd.
Taky vse nectu, ale zrovna podobne pribehy uz jsem cetla alespon 2×.
@chuanita píše:
Nic, jdu radši pryč. Takže jak už jsem psala, šuk. t jo, ale ochrana ne, zabít dítě je taky řešení.
Já chtěla napsat něco o psychologovi, ať neblbne… atd…než jsem četla o dvou předchozích potratech…nechápu, jak někdo může být taková pipka…pokud nejsi provokace, ať ti ta pipka praskne do kříže… ať už nemůžeš *****. edit admin: vulgarismy
@MarieP jojo, až když tak pak to napsala, tak jsem už neudržela, a něco jsem ji taky napsala trochu ošklivého, ale třeba jak říká @Kelsey je to smyšlené
Jezis, kezby to byl můj výmysl. Opravdu nikomu nepreju aby si to musel zažít. Ano nejsem úplně materskej typ, i když dceru miluju nadevše, ale prostě mi jedno dítě stačí. Čekala jsem, že se tu najdou opravdu špatně příspěvky na mou osobu, ale až tak. Tak se omlouvam, ze jsem vám zkazila par minut nedělního odpoledne. Odpovědi na mě otázky se nefostalo, tak to nějak zvládnu.
@Anonymní píše:
Jezis, kezby to byl můj výmysl. Opravdu nikomu nepreju aby si to musel zažít. Ano nejsem úplně materskej typ, i když dceru miluju nadevše, ale prostě mi jedno dítě stačí. Čekala jsem, že se tu najdou opravdu špatně příspěvky na mou osobu, ale až tak. Tak se omlouvam, ze jsem vám zkazila par minut nedělního odpoledne. Odpovědi na mě otázky se nefostalo, tak to nějak zvládnu.
a co si chtěla slyšet, když nejsi mateřskej typ, tak si ku*va nepořizují dítě, to je logické, vezmu si antikoncepci a řeknu manželovi žádný dítě nechci!!! Sakra to už máš ten mozek tak zabedněný??? Nebo si fakt taková nána
Použiji antikoncepci = nemám dítě, a nemusím plodit děti, ach jo, kam ten dnešní svět spěje, fa
,
@Anonymní píše:
hlavně by to nikdo nezažíval, nebo se svěřil své rodině, já když nechci děti mám antikoncepci ne??
@Anonymní píše:
@tumpach on by mi to nedovolil. A pak už bych musela zůstat těhotná. Nemá jak se to dozvědět. Byla jsem v mládí už 2X na miniinterupci a nikdo se to za celou dobu nedozvěděl.
@Anonymní píše:
Tak už to máš za sebou dvakrát, už jsi zkušenější než 99% nás tady…tak jaképak rady… To fakt nepochopím, chudáci tvoji blízcí, moc je lituji…chápu, že někdy je potrat nejlepší, ikdyž hrozná, volba…ale ty…fuj…a ani nedáš chlapovi šanci to řešit, je mi z tebe zle, opravdu.
No nic jdu raději dělat něco rozumnějšího. Když vidím jaké **** mají právo otěhotnět, tak je mi z toho zle a smutno zároveň. Navíc se jen vzteknu, že to já si na své 2. dítě ještě nějaký ten měsíc (možná rok) musím počkat
![]()
Nechtěla jsem se na začátku zapojovat do této diskuze - člověk nikdy neví, kam ho životní situace dovede. Ale když už někdo 2× na potratu byl, teď chce jít na další, ještě to před manželem zatloukat, tak si pochopení rozhodně nezaslouží. edit admin: vulgarismy
To víš, že to zvládneš. Ale dneska, když krásně uchovávají zdravotní dokumentaci v PC roky, bych na to určitě nešla ve městě, ve kterém bydlím.
To jsem takhle jednou šla v nemocnici na úrazovku a doktor otevřel PC a vykoukla tam zpráva z mojí poslední návštěvy na pohotovosti ve špitále před více než 10-ti lety, kdy jsem měla nějaký problém s těhotenstvím. Tak jsem si početla a zavzpomínala… no prostě chci říct, že se Ti to bude neustále vracet, protože ty zařízení budou čím dál víc propojená přes systém zdravotní pojišťovny a neutají se vůbec nic. No nechtěla bych být v situaci tvého manžela, až se to třeba náhodou dozví za 10 let tu pravdu. Nevěřila bych anonymitě ani v Praze. Jenom toho zdravotnického personálu, co Tě uvidí a nikdy nevíš, kdo zná manžela. Něco jako zdravotnické tajemství neexistuje - moje zkušenost z úplně jiné situace, kvůli které jsem měnila doktorku. Nadávat Ti nebudu, to už za mě tady udělali jiní.
Jsem 23tt, ale určitě Te nesoudim, Napis mi prosím do SZ, tobě se nedá napsat (anonymní ). Napr. MEDA BULOVKA, nastoupis ráno v 8h a po 2hodinach jedes domu