Čekáme miminko, doma máme batole :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2185
15.1.13 14:05

Máme z 2. ruky Phil&Teds, není o moc větší než jednokočár.

Prostřední zdědil postýlku po bráchovi, takovou tu Ikea

http://www.ikea.com/…57668_S4.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
15.1.13 14:09

@materinka

pubík bude mít 19 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.1.13 14:15

My budeme mít 2 postýlky pro mimi a do budoucna budou muset mít palandu, jinak se to k nám do bytu nevejde a to fakt nevím, kdy je dítě schopné vylézt na palandu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
15.1.13 15:17

@arcanobacterium

řekla bych, že tak ve 4 v 5 letech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
15.1.13 19:12

Jééé tak to jste mě moc nepotěšili s tou druhou postýlkou :think: pokud vše dobře dopadne tak budou děti od sebe 20 měsíců jestli dobře počítám, a to manžel odmítá furt dát tu starší z ložnice, a už vymejšlí jak do ložnice nahečmáme obě děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.1.13 19:23

@loka
Tak u nás to bude tak, že budeme mít ložnici+obývák, kde bude manželská postel a v původní ložnici zůstanou postýlky a bude tam dětský pokoj. Já tam budu spát na matraci podle potřeby, nebo si nechám mimi v obýváku a vedle budou spát chlapi, to ještě nevíme. Byt není nafukovací a nevím, jak jinak to pořešit, do ložnice se manželská postel a 2 postýlky nevejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
15.1.13 19:24

Baru nám by se tam taky právě dvě postýlky nevešly, leda kolébka nebo košík pro začátek.
Ale celkově zato si neumím představit dát dceru do jiné místnosti než spíme my :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
16.1.13 07:43

@loka + @arcanobacterium

my v tom máme jasno… Matýsek spí od narození ve svém pokoji a mimčo půjde taky do svého. Stejně jakou u Matýska s ním tam budu ze startu spát, ale jakmile se nebude v noci tak často budit, tak se vracím zpět do ložnice.
Potom, až bude mít mimčo cca rok, přestěhujeme do jeho pokoje i Matýska a budou mít jeden pokoj na spaní a Matýskův na hraní.
Rozesadíme je až půjde Mates do školy nebo když budou nějak extrémně prudit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
16.1.13 13:58

Holky, dá se to fakt v poho zvládnout.
Já mám první dvě děti od sebe 18m, to třetí bude už o 26m. S prvníma dvěma jsme měli dvojčcí Jané Twin a super. Využili jsme cca půl roku, hlavně v zimě (malá je říjnová). S teplým počasím jsme přešli na skejtík a v pohodě. Teď už dvojkočár nemáme, jen skejtík a malá to určo zvládne.
Co se týká spaní, tak my jsme měli dvě postýlky, protože jsem nechtěla nejstaršího „odstrčit“ v 1,5 roce do pokojíčku. Snad i z toho důvodu, že je od ložnice vzdálený přes troje dveře. Teď jsem ráda, že postýlku máme, protože už je nachystaná pro třetíska :mrgreen:
A jak se to zvládá? No, první půlrok naprostá pohodička, potom asi rok záhul, než si děti na sebe zvykly. Navíc od září chodí nejstarší do školky, takže za chvilku budu zase ve fázi doma batole a mimi :mrgreen:
Co se týká plenek, tak my máme vždy na plenkách dvě děti. Nejstarší se odplenkoval až ve třech letech, ale to ze dne na den vč. noci. Malou plánuju odplenkovat v létě. Ale díky prudkému zhoršení kvality jednorázovek jsme přešli na látkovky, tak to pro nás zase tak šíleně finančně náročné není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.1.13 14:54

Ahoj holky, tak já si také dovolím vklouznout do diskuze.
Líbí se mi jak každý napíše že se to dá zvládnout, ano ono se to musí nějak zvládnout ale podle mě to není vždy tak jednoduché a klidně bych přívítala typy zkušeních maminek (manuál pro domácnost, dvě děti, vaření jsem v porodnici nedostala :mrgreen: )
Já mám tuto situaci čerstvou. Doma mám 18měsíční holčičku a miminko 3týdny. A bez pomoci babiček a tatínka si to nedovedu představit. Ale snad se to uklidní a po 6-nedělí už budeme více samostatně fungovat. Starší je zatím na plenkách a sama také nejí - příborem. Spíše rukama a to musím dohlížet aby více nebylo na zemi než snězené. A žárlivost také pociťuji vůči miminku i v tomto věku z její strany. Spíše ji ještě nevysvětlím že musí miminko pěkně hladit, ne silou :) a o křičení když miminko usne ani nemluvím :twisted:
Spaní máme rozdělené - manžel se starší v ložnici a já s miminkem v obýváku. po první noci kdy se navzájem budili a já vlastně ani nespala to bylo nejlepší, jen na měsíc začne mít manžel noční tak to bude veselé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.1.13 14:59

Kočárek

Jo a ke kočárku, těsně před porodem jsme pořídili sourozenecký použitý Easy walker (vedle sebe) a jsem za to ráda :palec:. Starší nechce chodit za ruku když jsme na procházce a zásadně má potřebu projít každý koutek na ulici. Takhle je to rychlé a pohodlné. Skejtík necháme na léto kdy už snad souroz. kočárek nebude potřeba. Jinak je to velmi velmi lehký kočárek, má velká kola a je odpružený takže doporučuji (pro starší je sporťák a mimi je v hl. korbě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
16.1.13 15:05

EDIT1 babičky ti závidím. My obě máme, ale nepoužitelné, jedna 3 hodiny cesty autem daleko a je ráda, že se postará o sebe a druhá pracuje.. no a manžel jezdí na služebky.. byl když jsem rodila prvního a hádej kde bude, až budu rodit druhého :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5055
16.1.13 15:32

Taky zavidim babicky, ja mam jeste obe v pracovnim procesu a dedove to same, takze to budu muset zvladat sama, bude to mazec, ale budu to muset zvladnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
16.1.13 15:46

@Edit1 Je to prostě o dětech. Mám rozdíl mezi dětma stejný jako ty. Syn se v té době sám najedl a byl schopný si sundat a obléct kalhoty a nazout boty. Od samého začátku jsme spali pohromadě v ložnici a mladší staršího nikdy nevzbudila. A že by na miminko žárlil? No, začal vyžadovat občasné pochování na rukách, což dříve nedělal.
Neboj se, po šestinedělí se nějak ustálíte. Starší si na menší taky více zvykne. Dokud bude mimi jen ležet, tak můžeš v podstatě fungovat jako do té doby, myslím tím doma. Šrumec nastane, až začne maloch lozit, brát staršímu hračky atd. U nás se to uklidnilo až s prvními krůčky mladší. Jakoby ji až v tu dobu začal starší vnímat jako parťáka. Naštěstí to v našem případě netrvalo ani půl roku. Od té doby jsou fakt parťáci a kolikrát o nich ani hodinku nevíme, když si hrají v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.1.13 16:23

@MisaHanuska Asi máš pravdu, že je to o dětech. Já se snažila naučit na nočních nebo jíst lžičkou ale vše chce dělat sama, nenechá si to ukázat a asi nemám nervy na to potom uklízet zem-židličku a dcerku celou zapatlanou od jogurtu :(

A jinak jsem opravdu vděčná za každé pohlídání a i za aktivního tatínka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin