Čekáme miminko, doma máme batole :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
17.1.13 18:24

@loka teď jsem měřila dveře a kočárek vedle sebe co mám já projede 80cm dveřmi - akorát :lol: A krásně se s ním manipuluje, otočím se na míště :lol: a váhově je lehčí než Dorjan co mám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
23.1.13 21:15

Ahoj holky, musím se s váma podělit o včerejší zážitek. Byly jsme se kamarádkami podívat u kamáradky na miminko( holčička 7 týdnů) Říkala jsem si, že to s Ondrou zvládnu v pohodě, jsou to kolegyně z práce, Ondra je skoro nezná, tak se bude první půl hodinu stydět, sedět mi na klíně a rozkoukávat se. Jak to dělá vždycky v cizím prostředí. Jenže ouha…Ondra zmerčil miminko, pořád se po malé sápal, div s ní nepřevrátil košik. Chňapal po ní a bylo vidět, že by ji pěkně zmordoval. protože jsem ho pochopitelně na miminko nepustila, začal vzteky mlátit do mě Kolegyně( přesto že prvorodička) to nesla velice statečně. Takže jsem celou návštěvu běhala za našim úplně pobrkaným batolátkem a zachraňovala střídavě miminko, střidavě jejich kocoura a střídavě vybavení jejich domácnosti, nepřizpůsobené na takovou živelnou pohromu jménem Ondra:-). Když jsem jela domů, úplně mi tvrdlo břicho, byla jsem frustrovaná, že jsem neuspokojila svůj absťák pokrafat si s kolegyněmi a hlavně se strachem, jak ty dvě malé děti zvládnu
Doma se naše batolátko opět proměnilo v roztomilého andílka, v klidu si ve svém prostředí hrál s autíčky, chodil mě pusinkovat, tulit, pusinkovat miminko v bříšku…co vám budu povídat…vše jsem mu odpustila
(umí to se mnou )

Každopádně…první setkání Ondry s živým mimnkem bylo pro něj obrovský zážitek, protože mimimi vykřikoval celou noc ze spaní a mlel sebou až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
23.1.13 21:35

Materinko tak jasný je že první dny či týdny budou velké zvykání avěřím že největší změna právě pro starší sourozence, ale všechno to vzládneme neboj!! Však ono domácí prostředí taky dělá hodně!
Už malémuvysvětlujete že má v bříšku sourozence aby se na tu myšlenku už připravoval? já s tím chci začít u malý co nejdřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
23.1.13 21:43

@loka No právě, že jo. Pořád chodí a břicho mi pusinkuje.Ale je to pro něj jen nějaký imaginární pojem…prostě pupík:-) Ale pro 17měsíčního prcka, který miminko viděl jen v televizi, bylo setkání s živým miminkem trochu šok. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
23.1.13 21:45

Materinko a chodíš s ním mezi ostatní děi třeba? Já s naší malou málo docela, je taky takovej stydlín, všude i natahuje jak bych ji někam chtěla posadit, tak jsem tak zvědavá. Když kdokoliv i s děckem dojde k nám ej to ok tak snad bude i s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
23.1.13 21:54

@loka Právě, že třeba na plavání, kde jsou stejně staré děti se také drží stranou. Teda většinou mi pak v herničce sedí na klíněa spíš jen pozoruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.1.13 22:30

@materinka dovedu si návštěvu živě představit :D
Já jsem se snažila dceru 1,5roku také připravit na miminko, také chodila hladila bříško a pusinkovala ale prostě nechápala co to znamená. A myslím že tak malé děti na to nejde připravit. Poté co jsme přijely z porodnice tak bylo pořád také mimimi a po měsíci pořád chodí kolem kolíbky jako mlsný kocour :D a musím dávat velký pozor aby sestřičku nepřetáhla přes hlavu nebo nevykroutila ručičku. Nemá prostě ještě ten cit a rozum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
24.1.13 14:16

Jejda, tak to už se tedy máme na co těšit :) Náš prcek chodí mezi děti rád a hodně (když jsme doma déle, jak dva dny, je vyloženě protivný). Jsou to ale děti stejně staré nebo starší než on. Je na čase vyhlédnout si v okolí nějakou oběť s miminkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
24.1.13 16:26

Tak náš malej byl na miminka zvyklej od kamarádek, ale když se narodila malá (jemu bylo 12,5 měsíce), tak to byl taky mazec - malé bral dudlíky, pak jí je chtěl dávat (samozřejmě do očiček, nosu, uší…), dále jí chtěl hladit - ale samozřejmě neuměl odhadnout sílu,,, chtěl po ní házet hračky, válet se po ní atd… No sečteno a podtrženo, jsme nesměli ani jednoho spustit z očí a malému každý den všechno dokola a dokola vysvětlovat což většinou zkončilo hysterickým řevem, že ho nenecháme dělat s mimčem co uzná za vhodné, ale za 3 - 4 měsíce se všechno srovnalo, děti se zžili a dneska (20 a 7 měsíců) je to boží, malej je ségry velkej ochranář, je k ní něžnej, pořád jí hlídá a kontroluje a kolikrát pro mě přijde, že mimi brečí, že udělalo eee, že jí půjčí hračku atd… Chce to je a jen čas a hlavně se toho nebát, ono to bude s každým měsícem po narození lepší a lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vandaS
5.2.13 15:30

Zdravím. chci se jen zeptat, jak to máte s kojením, když máte děti takhle u sebe:) ste na UM nebo máte někdo zkušenosti s tandemovým kojením:)?

• Citovat
  • Upravit
402
5.2.13 20:48

Bohužel nemůžu sloužit, malý se mi odstavil už na 7mi měsících, protože jsem měla málo mléka, ale pojem tandemové kojení mě opravdu pobavil ;) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
6.2.13 07:48

Já vůbec nekojila. neměla jsem mléko takže jsme už z porodnice odjížděli na Nutrilonu.
a u prvního jsem to měla zrovna tak, takže předpokládám, že ani u čísla tři nás nutrilon nemine.

jinak pojem „tandemové kojení“ je dobrýýýý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
7.2.13 21:11
Ahoj mamky, dovolím si trochu vylít srdíčko. Se spaním to je jak u nás přes kopírák s Edit.
@Edit1 píše:
Spaní máme rozdělené - manžel se starší v ložnici a já s miminkem v obýváku. po první noci kdy se navzájem budili a já vlastně ani nespala to bylo nejlepší, jen na měsíc začne mít manžel noční tak to bude veselé :think:

V noci mě čeká spát s miminem v obýváku a manžel se starším synem v ložnici. Jinak manžel spává v ložnici i přes den po noční, tak to bude veselé. Mimino asi bude muset spát v předsíni :zed: Ach jo, já už chci větší byt, ale to si ještě počkám…
Moc bych si přála dvojkočár, páč jen vylezem před barák, je tam velmi rušná silnice, kde jezdí jeden kamion za druhým a malej mi tam samozřejmě zdrhá, ale manžel už o něm nechce slyšet. Už máme doma sporťák do města, sporťák do terénu, golfky a vozík za kolo :zed:
Téma babičky, my máme jednu 400 km daleko a druhá se nechala slyšet, že až se „to“ narodí, ať jí raději nevolám, že ji to stresuje, ať radši napíšu jen sms :pocitac:
A jinak jen doufám, že až se mimčo narodí, tak mě přejdou mé zdravotní problémy, na které mi 3 Dr. řekli, že v podstatě neví, co mi je a že se s tím nedá nic dělat, jinak si asi hodím mašli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
8.2.13 21:26
@vandaS píše:
Zdravím. chci se jen zeptat, jak to máte s kojením, když máte děti takhle u sebe:) ste na UM nebo máte někdo zkušenosti s tandemovým kojením:)?

Malej se odstavil před pár dny a sám. Nijak jsem to nehrotila, klidně bych kojila tandemově, ale takhle se to vyřešilo samo. Sem tam se příjde přitulit a chce cucnout, přisaje se, ale už mu nic neteče, tak jen smutně říká„néééénííí“ a zase se odbatolí si hrát :lol:
@MartinaIrena Tak to budeš mít co dělat. Když totak čtu, jsem ráda, že žijeme na vesnici a máme zahradu.

Ta vystresovaná babička, to je síla, to mě teda dostalo :roll: Máš to za pár, tak, ať ti to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
8.2.13 22:09

@materinka No my se snad taky zmůžem časem na něco lepšího, ale je fakt, že pozemek za 4 miliony, který se nabízí tady v okolí to teda určitě nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin