Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@materinka píše:
@dvojmatka …krásný příspěveka odkaz na tvé deníčky bych určitě brala. moc díky
tak tady ![]()
Díky za odkazy, také si přečtu, tento styl mám ráda a sice můj Deníček pro prcka je spíš měsíčník až čtvrtletník, ale jednou se nad tím hodně pobavím, až to budu číst ![]()
Ahoj, já s radou nejdu, ale spíš nakouknout na rady ostatních. Mám doma slečnu 17M a teď jsem ve 21TT a čekáme další holčičku. Malá mi teď začala vzdorovat
-nechce na nočníček a to mi krásně chodila na vše mi odmlouvá tak jsem zvědavá jak na tom bude za toho půl roku. Jinak bych se ráda obešla bez dvojkočáru a přemýšlíme o skejtíku.
@materinka
Ahojky, já jsem v 5 měsíci a mám doma skoro 16 měsíčního. Obě miminka jsou chtěná, i když to druhé trošku nečekaně rychle
Malý nočník nechápe, takže to nechávám na léto a prostě obě děti budou na plenkách. Naštěstí se sám nají, sice většinou rukama, ale občas něco napíchne na vidličku a i lžičkou se mu občas povede neupatlat vše kolem sebe, ale dát si to do pusy
![]()
Já se bojím toho, jak to budu zvládat, ale snažím se na to neymslet. Spíše nevím, jak se v našem bytě 2+1 všichni vejdem, jak to uspořádat a tak.
Ahoj, jsem na tom podobně. Malá má 15 měsíců a jsem v 18.tt. Výhodu beru tu, že druhé čekáme na léto, tak nebudu muset oblíkat a pak už budu zaběhnutá
Neřeším to, počkám až to přijde. Chtěli jsme to tak a jsme spokojení, že to šlo.
Malá ještě nechodí, tak ji stejně tahám do kočáru, auta… doma naštěstí moc ne, není takové to chovací dítě.
To zvládneme - budeme muset a pak si vyhrajou a to bude veliká odměna ![]()
Holky přesně-budou to úžasní par´táci.
A protože to moje batolátko už vůbec nebaví, že sedím u PC a začíná škodit(krámovat šuplíky, hrát si na Rakonsaje apod.), oblékám ho a jdeme ven stavět sněhuláka. Doufám, že přibudou nějaké další pěkné příspěvky, za které děkuji ![]()
Tak u nás malý chodí, co chodí, běhá, takže snad nebudu sourozenecký kočár potřebovat. Manžel taky dělá na směny, takže je cca 9 dní v měsíci na celodenní, pak má noční, ale jinak je doma. Nějak to prostě budu muset zvládat, i když si momentálně nedokážu představit, že budu mít další a budu ho milovat tak, jako malého. ![]()
Jsem taky pro tandem, v případě že se spěchá někam na čas tak je potřeba, nebo když se vzteká tak ho prostě přivážu do kočáru
se skejtem by se mi to nepodařilo. I do Mhd je to lepší, mít kočár a malého za ruku mi přijde složitější. Navíc prostřední v kočárku ještě i spí, tak i proto.
Výprava se ulehčuje kombinézama pro mimi a vložnou taškou do kočáru, s prostředním je to horší - nahnat, oblíknout (to už jde rychle - mikiny na zip:-))
K doktorce beru děti s sebou.
@arcanobacterium
jestli se dobre pamatuju tak ty ses dr ze jestli si dobre pamatuju? Jak to mas z praci pri malem?
Taky jste to vzali hopem
.
Maly je Max nebo Maxilian? Mi se tohle jmeno hrozne libi a doma neprochazi navic nam pry kratka verze nepasuje k prijmeni.
Pardon za OT, ale jsrm tvor zvedavy
.
@dvojmatka píše:
jo a hlavně se těš - je to sranda a některý okamžiiky s těma prckama jsou dojemný a kouzelný! jiný samozřejmě na palici…ale to hezčí to převažuje
tak u nás převažuje to na palici
(nešla bych do toho znova-upřímně)
Taky budu v situaci s dvema rostakama
malej ma ted 20 mesicu a v breznu rodim
od noveho roku jsme zacali odplenkovavat a zatim je to na dobre ceste, takze myslim, ze do brezna bude uz bez nich
naucili jsme ho ted usinat samotneho a taky ho ucim se oblekat - kalhoty uz mu jdou a s ostatnim bojuje, ale bavi ho to
pokud nema tkanickove boty, tak se i sam obuje. Jinak ven se ted s nim snazim chodit bez kocaru na kratke vzdalenosti, aby si zvykl, ze kocar nebude - mame skate, takze tak…
samozrejme taky uvitam jakekoliv rady a budu vas s dovolenim tady sledovat ![]()
@IvkaH píše:
@arcanobacterium
jestli se dobre pamatuju tak ty ses dr ze jestli si dobre pamatuju? Jak to mas z praci pri malem?
Taky jste to vzali hopem.
Maly je Max nebo Maxilian? Mi se tohle jmeno hrozne libi a doma neprochazi navic nam pry kratka verze nepasuje k prijmeni.
Pardon za OT, ale jsrm tvor zvedavy![]()
.
Jsem gynekoložka a po odstavení v roku malého jsem začala chodit na částečný úvazek do práce na operační dny a do nočních služeb. Momentálně nechodím, protože ani jedno v těhotenství není vhodné a k tomu trpím nevolností, takže bych to ani nezvládla. No, druhé mimi jsme chtěli počít do 3 let věku Maxíka, ale zadařilo se takto, tak to asi tak má být. Malý je Max, mně se Maximilián nelíbil a Max se k našemu příjmení hodí. ![]()
@fragola klobouk dolů, máš můj obdiv a ještě plánujete další??
![]()
Mně teda nepřijde nijak zásadní výhoda (krom financí) mít starší dítě odplenkované
já odplenkováno neměla (rozdíl mezi dětmi 20 měsíců) a tak jsem přebalila, kdy se mi to hodilo, narozdíl od nočníku, kdy jsem musela přerušit kojení a letět asistovat (odplenkovala jsem, když byly miminku cca 3 měsíce).
Ven se oblékám já jako poslední, děti navleču a vystrčím na chodbu, já jsem oblečená během minuty.
Sourozenecký kočár nemám, jezdili jsme se skejtem.
Jídlo
buď se najedla vlastními silami nebo počkala až bude nakrmena.
Jak to bylo se spaním, to už jsem radši zapomněla, člověk traumatizující zážitky vytěsnuje.
Doporučuju navyknout dítě na usínání samotné, jinak asi nic. Problém byl řev, řev, řev - ale na to se nejde nijak připravit ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.