Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
zima ve mně budí pesimismus a bručounství. Mám ji ráda do konce prosince, pak už jsem z ní nešťastná a těším se na jaro, vyhledávám obrázky kytek, obklopuju se kvetoucími hyacinty a plánuju zahrádku - jinak bych se zbláznila. Jste na tom někdo podobně? ![]()
To budou depky z dlouhé zimy, já si každý den představuji, jak už konečně šťourám v hlíně a sazím na záhoně ty svoje bebety a chodím bosko po trávě
Jak já se už nemohu dočkat, taky mám pesimistické nálady pak
A brblám a brblám ![]()
To jsme 3…zimu beru taky do Vánoc, možná do 3 králů, ale pak už chci jaro
![]()
Taky už řeším truhlíky a bylinky na výsev ![]()
Holky, jak já se těším, až odkopnu ty blbé kozačky a vezmu si botěnky na podpatku- klapkavé a sukničku
A jarní větřík bude vát a vůně jara- božéééééé.......se toho nedočkám ještě dlouho, ten blbec sníh zase napadal a stále padá
............ ![]()
Tak já zimu nesnáším hlavně kvůli tomu furt řešit oblečení sobě, dětem, dávat čurat navlečené dítě, pořád zvažovat, aby miminu nebylo horko, zima, nefoukalo na něj…
Už se hrozně těším, až se teploty zvednou aspoň na takovou úroveň, že nebudu potřebovat bundu a severák mi nebude profukovat kalhoty.
Nějaké depky jako takové nemám, ale zima mě děsivě obtěžuje ![]()
Vanesanka píše:
Holky, jak já se těším, až odkopnu ty blbé kozačky a vezmu si botěnky na podpatku- klapkavé a sukničku![]()
A jarní větřík bude vát a vůně jara- božéééééé.......se toho nedočkám ještě dlouho, ten blbec sníh zase napadal a stále padá
............
U nás ještě nenapadl vůbec a bojím se, že to teprve přijde
![]()
Holky, a ještě ten pocit. Nevím, jestli to správně popíšu… V zimě mám pořád tak nějak stažené svaly, aby mě nebyla zima. No když je teplo, tak jsem tak nějak povolená.
uvolněná… Na to se těším zase já…
Pravda je, že kdyby zima skončila k 1.1., vůbec bych se nezlobila. Alespoň, že už je později tma.
Mám tady kalendář a už si na něm škrtám dny… do prvního jarního.
Helliku: s tím stmíváním je to skvělé, všimla jsem si, že tma je o něco později, tj. o půl čtvrté byla už jako v dupě, ještě před měsícem na vánoce a teď je déle vidět
![]()
rhiannon píše:Anebo vás to tam letos mine úplně a skočíte rovnou do jaraVanesanka píše:U nás ještě nenapadl vůbec a bojím se, že to teprve přijde
Holky, jak já se těším, až odkopnu ty blbé kozačky a vezmu si botěnky na podpatku- klapkavé a sukničku![]()
............
![]()
to je nas urcite vic
taky se pridavam, nesnasim tuhle mesicni krajinu
uz chci, aby stromy mely listy
![]()
Vanesanka píše:
Helliku: s tím stmíváním je to skvělé, všimla jsem si, že tma je o něco později, tj. o půl čtvrté byla už jako v dupě, ještě před měsícem na vánoce a teď je déle vidět![]()
Jo jo, jednou jsem měla kalendář, ve kterém byly napsané západy slunce… Tak je to zhruba každý den o 2 minuty… ![]()
Tma jak v dupě - půlka rodiny je z Opavy… tohle slovo miluju. Zní tak,,, hmmm prostě dupka.
Mě osobně by stačilo jaro, léto, podzim, vánoce a zase jaro léto.....
Zimu nemám ráda, je to čas, kdy je brzo tma a vlezlá zima dává zápřah nejen lidem ale i zvířatům. A toho sněhu co u nás napadlo, děs.
Už ho nemáme kam odklízet, všude hory toho bílého studeného hnusu.
Krásnej je akorád na Vánoce, ale pak už je otravnej.
Už aby bylo jaro.. Sluníčko, kytičky, zelený trávník, rozkvetlé stromy a v korunách těch stromů zpívající ptáčci… Jako bych to už viděla… ![]()
holky tak jaro už taky vyhlížím
zachvíli nedopnu zimní bundu…
a dnes jsem pul hodiny čekala na autobus a totál zmrzlá
jak já to nesnáším ![]()
Já už se těším až vytáhnem sporťák a budem trajdat, teď v zimě mě to nebaví
![]()