Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem to tak chtěla,prodala jsem auto a jsem v mínusu zatím.Ale čekáme rodinu,a věř mi,že když budete oba chtít tak to zvládnete ![]()
Já ti celkem rozumím, neber to jako radu, jen říkám, co bych udělala já. Předpokládám, že škola co studuješ je vysoká, a píšeš, že ti to moc nejde, já bych to přerušila a našla si práci na celý úvazek a pak někdy se ke studiu můžeš zase vrátit, třeba na mateřský, s podporou manžela to jde celkem dobře. Ale znovu říkám, nechci tě navádět k vykašlání se na školu, je to jen můj postoj ![]()
Ahoj, tak tohle byl důvod, proč jsem nechala školu - bydlela jsem sama a vydělávala a vydělávala.
Když tě to tak štve, můžeš se taky rozhodnout nechat školu a osamostnit se a nebo se osamostnit a nenechat školu ![]()
propána je ti teprv 21 let!!Co to jsou tři roky v životě lidském?
Víš co lidí ještě starších žije s rodiči,A třeba i s vlastní rodinou?Víš jaká to musí být teprve ponorka?A jak těžko se pak z toho vybředává s dětmi a tím pádem jen malým příjmem?Hlavně si v klidu tu školu dodělej,3 roky utečou a ty budeš mít o hodně lepší startovní čáru než bez školy.držím ![]()
A co tvůj přítel? Cítí to stejně? Souhlasil by s tím aby jsi přerušila školu? A píšeš, že i on ještě studuje, jak by jste to zvládli finančně. Promiň jsem asi moc upřímná. Ale vím co cítíš. Taky jsem to chtěla v životě trochu jinak ale opravdu vše má svůj čas. Teď je mi 31 mám dvouletého kluka, chystáme svatbu a čekáme další. Vše je jinak než jsem si vysnila ale je to krásný.
Pozor ať něco neuspěcháš. Ale jestli to tak cítíte oba tak super a přeju móóc štěstíčka. ![]()
To já Ti závidím tu školu, tu bych si dodělala určitě, ještě bych to vydržela, pěkně všechno popořádku, splatit rodičům, dodělat školu, pak se uvidí.
jej neni kam spěchat věř ja ve bydlela s rodiči teda bylím s nima stale mame dvogenerační dum.A sem rada že nemame žadne dluhy a mužem tu s manželem byt a mame ročního chlapečka.Neni kam spechat až budeš mít miminko manžela už neni cesta zpet musíš se o rodinua dítě postarat.Tak si ještě svobodná nezavisla. a mlada až ti bude a více pujdou roky nahoru budeš na to vzpomínat.Ale dybych byla tebou asi bych přerušila tu školu a našla si praci ana cely uvazek
Držim pěsti
Tak jako holky, ja na tu skolu chtela, snazim se ale uvidi se jestli me pusti dal nebo me…pritel stoji pri me at to dopadne jak to dopadne…
praveze ja predtim pres rok hledala praci a nasla jsem az tuhle na castecny uvazek,ale doufam ze najdu na plny uvazek…
praveze s pritelem jsme o tom mluvili a jelikoz jsme nebyli ani na dovolene, jelikoz nejsou peníze tak chce po skole neco nasetrit , jet nekam a prave ze az za par let - tak ty tri čtyři doufam, ja vim ze jsem mlada a mam čas,ale tohle je to co chci,ale v dnesni dobe sehnat praci je fakt desny…
tenhle pocit, kdy už to konečně bude, znám a pomáhá mi si uvědomit, že třeba druhej den mě přejede auto - musím prožívat plně to, co je teď, takže je třeba nečekat, ale zařídit se hned, jinak jde o promrhaný čas
Anonymní píše:
Tak jako holky, ja na tu skolu chtela, snazim se ale uvidi se jestli me pusti dal nebo me…pritel stoji pri me at to dopadne jak to dopadne…praveze ja predtim pres rok hledala praci a nasla jsem az tuhle na castecny uvazek,ale doufam ze najdu na plny uvazek…
praveze s pritelem jsme o tom mluvili a jelikoz jsme nebyli ani na dovolene, jelikoz nejsou peníze tak chce po skole neco nasetrit , jet nekam a prave ze az za par let - tak ty tri čtyři doufam, ja vim ze jsem mlada a mam čas,ale tohle je to co chci,ale v dnesni dobe sehnat praci je fakt desny…
jestli chceš všecko hned, tak ti nezbývá, než si podat sportku ![]()
Zakladatelko, chápu, že Tě ta touha sžírá, ale jak už tu někdo psal, rodina je napořád a tak bych na Tvém místě směřovala své usílí zatím jinam
neřeknu, kdybyste měli půdu aspoň trochu líp pro dítě připravenou (třeba společné bydlení), ale já bych na Tvém místě ještě užila mládí a svobody
vím, že se to lehce říká a taky vím, že svým touhám jen tak neporučíš… ![]()
Zkus tu školu opravdu dodělat. Když už ti teď moc nejde, s mateřskou by nešla už vůbec.
Na rodinu máš čas.
Se soukromím ale poradím těžko. Neměla jsem doma žádné, tak jsem se v 21 letech stěhovala k příteli, a vejšku udělala až tady.
asi tak mět pevnou pudu pod nohama
Akorát je pravda že se to lehko říka ale ja bych si taky užívala svobody volnosti.Tedka na to rada vzpomínam.Dítě sem měla až 28 a vubec mě nic neuteklo naopak sem si užila tu volnost nestarat se o nic jen o sebe
Ahoj holky,
zase mam nejak blbou naladu. Tak pro upresneni, je mi 21 let a stale jeste bydlim u rodicu a mam praci na castecny uvazek plus delam dalkove skolu.
A mám přítele, skoro tri roky,ktery studuje.
Ale ja bych uz nejradsi chtela spolecne bydleni, miminko…ale problem je v tom, ze ja dluzim nasim peníze (jelikoz mi pomohli kdyz jsem nemela ani floka),takze musim splatit nejdrive jim,coz kdyz mam zkraceny uvazek jde fakt pomalu. K tomu i ta skola neco sezere - cesta tam a zrovna dvakrat se mi v ni nedari:-( a ja uz dost dlouho touzim po společnym bydleni a rodine,ale to jeste tak tri roky nebude mozne:-( oba bydlime u rodicu, pritel jen s mamou a ma rok dokonce skoly,ale to vite, nekdy je to doma fakt k nevydrzeni, nemate tu soukromi nic…
a lidi kolem me se stehuji, planuji svatbu a rodinu a me mrzi, ze ja tohle zaziju az za dyl, pritom touzim potom moc…a nevim jak zahnat ten čas, nez na to prijde…kdybych nemela ten dluh a nebyla ve skole, tak bych se mohla prestehovat k priteli,ale takhle jeste musim cekat jak se to vyvine ve skole a za to splatim…ach jo:-(