Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
opravdu nikdo tvůj pin nezná?tak potom to vidím na chybu ze strany banky,ale nevím,zajímavé!
no nezna. v zivote jsem nikomu tu kartu ani nepujcila aby ji mel u sebe nebo za me vybral. ani v rodine.
ja cekam na ten balik, pak stejne musim za nasi vrchni, tak se tam pujdu zeptat, vypis mam stahnuty na flashce a pak asi teda do banky. ale stve me to. penize to pro me nejsou maly a mam i dulezitejsi veci nez oblitavat s kocarem mesto a prat se za svoje penize.
Zalezi jakou mas kartu,nekdy staci jenom podpis dle vzoru na karte…
jeste jsem premyslela, nemam u sebe vyplatni pasku za prosinec, ale mela jsem jen 1 sluzbu, tak ze treba tam by doslo k nejakemu problemu. ale to bych prece na vypisu nemela platba kartou?
a vim ze jsme ten den nikde nebyli, protoze jsem mela dceru nemocnou a byli jen doma
ja mam tu kartu od rijna a podepsanou ji nemam
.
ale nedala jsem ji z ruky. krome nakupu kdy platim kartou nebo vybiram z bankomatu ![]()
Taky se dá platit přes net. Stačí číslo karty… stačilo by, kdyby si někdo opsal tvé údaje z ní a může s ní pak libovolně přes internet platit… ale to by pak těžko bylo jakože z nemocnice, že ![]()
no ja si prave rikam ze kdyby ji nekdo okopiroval nebo to cislo, tak by mi to vybral asi do maxima a ne jen ze by si zaplatil tisicovku v nemocnici ![]()
To, jestli se při platbě zadává PIN nebo stačí podpis, může být jednak o kartě, a jednak o terminálu. Pokud v nemocnici mají nějaký starý terminál, je možné že PIN nevyžaduje nikdy, a o tom jestli podpis souhlasí s ogiginálem na kartě, rozhoduje obsluha terminálu, takže je jedno že jí podepsanou nemáš.
Každopádně jí ten někdo musel mít fyzicky u sebe.
Datum, se kterým máš tu transakci ve výpise, nebývá většinou to datum kdy platba proběhla, oni to chvíli zpracovávají, reálně proběhla třeba o dva, tři dny dříve. To jsi v práci nebyla?
Za 1. zajdi do bankdy a podívej se, kdy skutečně platba vznikla. Někdy je datum i ve variabilním symbolu. Odúčtování částky se většinou neshoduje s datem pořízení nákupu.
Za 2. pokud i tak zjistíš, že jsi platbu neprováděla, zajdi do bankdy a podej reklamaci.
ja naposled slouzila 25.12. a na vypisu je datum 18.1. v nemocnici jsem ja ani nikdo z pribuznych nelezel. neni nic za co by se melo zaplatit. autem nejezdim a nemam, ale i kdyby jo, tak mam kartu s neomezenou dobou stani. takze me vubec nenapada za co by to mohlo byt. a karta byla vzdy fyzicky u me v penezence, kterou nedavam z ruky ![]()
No to je dost divný, když jsi kartu měla u sebe. Ale mý sestře se stalo, shodou okolností taky pracovala v nemocnici, že jí vykradli kartu. Její kolegyně šla s ní, když šla vybírat, ani si toho nevšimla, čuměla jí přes rameno a zapamatovala si pin. Pak jí ukradla kartu, šla si vybrat a zase ji vrátila. Tak nemohlo se tát něco podobného?
ja nevim. jsem spis samotar. takze se mnou nikdo na nakupy nechodi. ani navstevy krome pritele a rodiny (mamky) nemam.
uvidim co vyresim. cekam na ten balik a jdem na to. ale zajimalo by me co z toho vyleze.
tak se omlouvam, moje blbost
. byla to platba kartou v lekarne. nicmene me to vubec nenapadlo, protoze zadna zminka o lekarne, ale naprosto stejny text jako mi chodi vyplata. tak me to zmatlo.
omlouvam se ![]()
ahojky holky,
. a vzhledem k tomu ze jsem samozivitelka, tak to pro me neni malo penez 
ted jsem nahodou zjistila ze nejspis platil nekdo moji kartou, kterou mam pernamentne u sebe a pin nikdo jiny nezna.
mam na ucte platbu kartou na 950 kc v nemocnici. kde shodou okolnosti pracuju. ale VIM ze jsem tam nic neplatila,ani nemela co. nelezela jsem tam, vysetreni nepodstupovala a vyplata (chodim na vypomoc) mi prisla, obed jsem objednany nemela.
cekam na ppl a pak tam nabehnu. ale vubec to nechapu
nemate nekdo stejnou zkusenost?