Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Blanka S
Takže to nakonec bylo tou mutaci a píchala jsi injekce? Já mám teda mthfr,ale to není nijak závazně,i přesto jsem pokaždé píchala,ale stejne to nedopadlo.
@Ella123 tak jen dle amh bych se neridila. Ja mela amh 0,8 (z jinyho naberu i tenkrat uz 0,3) a z toho 2leta dcera a ted mam amh 0,3 a jsem po ivf a zatim snad ok, dal samo uvidime… takze jen o amh nejde, jde i o kvalitu… a tudiz taky o stesti, jestli narazite na kvalitni vajicko no… a v neposledni rade o finance, jestli mate penize jeste na jedno ivf s vlastnimi vejci a pak event s DV nebo ne… asi kdybych penize mela, jeste bych to zkusila s vlastnimi
@Janli To je krásný příběh,hlavně,že ty zázraky se občas dějí.Já v něj taky doufám,nic jiného mně ani nezbývá ![]()
@makarka Přesně tak,najít to jedno kvalitní vajíčko,jestli tam ještě nějaké je.
@Ella123 já jsem chvíli před tím užívala bylinnou kůru z fi.Naděje Mgr. Podhorná. Nevím jestli za to mohlo tohle nebo jen obrovská souhra náhod. Před IVF jsem za sebou měla potrat ve21tt a šest biochemických těhotenství. Moje vajíčka jsou totálně v háji. Při IVF jsem měla šest embryí a po pgd jen jedno zdravé.
@Ella123 píše:
@Blanka S
Takže to nakonec bylo tou mutaci a píchala jsi injekce? Já mám teda mthfr,ale to není nijak závazně,i přesto jsem pokaždé píchala,ale stejne to nedopadlo.
ne mutací to nebylo ..šlo hlavně o psychiku… prví IVF jsem si šla pro dítě a nic jsem o tom nevěděla a moc jsem to neřešila.....pak po roce byl KET ten nevyšel a další a další IVF, které jsem strašně řešila. Nakonec jsme si s mužem řekli, že už to nepůjde, našla jsem si práci, starší vzali do školky a mi měli poslední KET. Tak jsem si říkala, že to teda zkusíme, že to setejnak asi nevyjde ….už jsem se těšila na práci a přišly //.
@Janli píše:
@Ella123 já jsem chvíli před tím užívala bylinnou kůru z fi.Naděje Mgr. Podhorná. Nevím jestli za to mohlo tohle nebo jen obrovská souhra náhod. Před IVF jsem za sebou měla potrat ve21tt a šest biochemických těhotenství. Moje vajíčka jsou totálně v háji. Při IVF jsem měla šest embryí a po pgd jen jedno zdravé.
90% žen má po PGS (PGD) jen jedno zdravé, je to standardní výsledek. Takže neobviňuj sví vajíčka.Když to začneš sledovat, zjistíš toto. Za 5 let intenzivního sledování holek, co měly PGS, jsme zažila dvě, co měly 2 embrya v pořádku, ostatní žádné nebo jedno.
@Ella123 prave, mam toho taky dost za sebou a myslim, ze jde zkratka i o to, kolik clovek ma fyzickych a psychickych sil, casu a penez hrat tu loterii o pekny vajicko… dle toho bych se ridila… ve 35 neni zdaleka nic ztraceno, to, ze jedno dite uz mate je znamka, ze minimalne obcas se kvalitni vajicko objevi… k dv muzete pristoupit pozdeji, tam ten cas tak straslive netlaci, i kdyz ani dv neni zadna jistota, to je jasne… hodne stesti ![]()
@Anonymní píše:
90% žen má po PGS (PGD) jen jedno zdravé, je to standardní výsledek. Takže neobviňuj sví vajíčka.Když to začneš sledovat, zjistíš toto. Za 5 let intenzivního sledování holek, co měly PGS, jsme zažila dvě, co měly 2 embrya v pořádku, ostatní žádné nebo jedno.
Po potratu v 21tt kvůli genetické vadě, a to byla původně dvojčata z nichž se první přestalo vyvíjet v 8tt, a šesti biochemických těhotenství , fakt můžu říct, že mám vajíčka KO. PGD se nedělá standardně, ale u žen, kde je předpoklad genetické vady, pořád se pojišťovnám nechce vytahovat 70tisíc, takže ten malý počet zdravých embryí je tu nasnadě.
@Anonymní píše:
No prave a vzhledem k tomu,ze jsem měla u posledního IVF jen jedno schopné embryo ze dvou,tak to bude fakt velká loterie. No uvidime,každopádně lepší pgs než další revize,i když to mne taky nikdo nezaruči.A jak říkáš,chce to pevné nervy,hodně peněz a času.
@Janli píše:
Po potratu v 21tt kvůli genetické vadě, a to byla původně dvojčata z nichž se první přestalo vyvíjet v 8tt, a šesti biochemických těhotenství , fakt můžu říct, že mám vajíčka KO. PGD se nedělá standardně, ale u žen, kde je předpoklad genetické vady, pořád se pojišťovnám nechce vytahovat 70tisíc, takže ten malý počet zdravých embryí je tu nasnadě.
Tak to ti někdo nakukal mylné informace. Gennet dělá PGS všem ženám od 35 let výše. Dělá ho i mladším 35ti let, když mají v anamnéze nějaký škraloup - nepovedená IVF, nic k transferu, potraty apod. Pak se dělá PGD, v tom je rozdíl oproti PGS, že se kromě standardní chromozomální výbavy sleduje i vada, která se vyskytla v anamnéze páru nebo v jejich rodině. Gennet už dělá dokonce NGS a to je mnohem podrobnější PGS. A myslím tím toto vše na pojišťovnu. Bohužel, v poslední době se to v Gennetu „sype“. Jen jsem chtěla reagovat na to genetické vyšetření embryí. Samozřejmě jsou centra, kde to neumí, nebo nemají s pojišťovnami tak nastavené smlouvy, jako car, který je současně genetickým pracovištěm.
@Anonymní píše:
Tak to ti někdo nakukal mylné informace. Gennet dělá PGS všem ženám od 35 let výše. Dělá ho i mladším 35ti let, když mají v anamnéze nějaký škraloup - nepovedená IVF, nic k transferu, potraty apod. Pak se dělá PGD, v tom je rozdíl oproti PGS, že se kromě standardní chromozomální výbavy sleduje i vada, která se vyskytla v anamnéze páru nebo v jejich rodině. Gennet už dělá dokonce NGS a to je mnohem podrobnější PGS. A myslím tím toto vše na pojišťovnu. Bohužel, v poslední době se to v Gennetu „sype“. Jen jsem chtěla reagovat na to genetické vyšetření embryí. Samozřejmě jsou centra, kde to neumí, nebo nemají s pojišťovnami tak nastavené smlouvy, jako car, který je současně genetickým pracovištěm.
Genet není zbytek republiky
. Pokud má nadstandardní smlouvu, pak má dobré lobby. Takto luxusní smlouvu s pojišťovnou holt nemůže mít každý car. To ovšem nic nemění na tom, že i Genet to dělá rizikovým pacientkám, kterým to zaplatí pojišťovna skoro vždy. Stačí o to požádat. Těm nerizikovým to plošně nedělá taky, takže vlastně tvůj příspěvek nějak postrádá smysl ![]()
První IVF - AMH 0,9 zdravá dcerka. Po dvou letech AMH 0,3 doporučena darovaná vajíčka. To jsme nechtěli ani já, ani manžel. Za dva měsíce jsem byla těhotná a teď tu kojím roční holčičku. Ale byla to jediná ovulace za dva roky a od porodu jsem ji měla taky jen jednou. Prostě obrovský zázrak, že to klaplo. Ale pořád zázrak, spoléhat se na to nedá…