Celoživotně v podnájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novota529
3.9.24 14:06
@kocourGarfield píše: Více

Byla jsem se zeptat pred koupi sousedu z panelaku, ne primo okolo meho bytu. Byt jsem prodala obrovskemu ranarovi, ktery o situaci vedel a rekl, ze si umi poradit se vsim. Byt byl na velmi atraktivni lokalite, takze to zvysovalo jeho atraktivitu. Bohuzel ja jako zena jsem tam jaksi vahu pro nikoho nemela a s basebalovou palkou opravdu na nikoho opravdu nepujdu.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.9.24 14:07

@novota529 Tak to bydlení jsi si sama vybrala a koupila :nevim: Je to Tvoje rozhodnutí jako jeho prodej. Ty nájemnici bordel dělali zřejmě i ořešák a hulili taky. SVJ situaci nechtělo řešit už před - nefunkční předseda a soused chlastal možná už tenkrát.

• Citovat
  • Upravit
novota529
3.9.24 14:10
@kocourGarfield píše: Více

Nemate uplne pravdu - prodala jsem jen proto, ze jsem situaci resila s SVJ, mestskym uradem a pravniky, a velmi peclive zvazovala jejich rady a situaci. Ono je jednoduche nekomu rict, ze si za to muze sam…tezko soudit, co by jste realne delal/a Vy na mem miste. Je jednocuhe udelovat rady po boji, to umim take. Jinak predseda opravdu nefuncni byl (jako cele SVJ) a soused mozna chlastal uz tenkrat…co ja vim, preposlala jsem co mne rekl.

• Citovat
  • Upravit
1232
3.9.24 14:12

@novota529 Nemáš vidinu toho, že do budoucna nemovitost zdědíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10150
3.9.24 14:14
@Anonymní píše: Více

Má vlastní zkušenost.
Tchýně vlastní barák…slíbila, že ho neprodá…protože se na něm její rodiče nadřeli…to, že do něj 30 let neinvestuje, protože nemá prachy a sílu…jí vůbec netankuje :lol:.
Ale má majetek…na kterým pak každému upadnou ruce…a zadluží se…to je terno :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novota529
3.9.24 14:28

Diky mnozstvi komentaru, ktere neradi s odpovedi na mou otazku, ale misto toho maji nazor na to, co jsem delat mela ci nemela se teto diskuze jiz nezucastnim. Ono je hrozne jednoduche radit, kdyz jste v te situaci nebyli a jedine Vsem preji, at ani nikdy nejste. Je to velmi obtizne resitelne (nebo spise prakticky skoro neresitelne) diky tomu jak funguje nase pravo a soudy. Jedinkrat jsem zde v diskuzi nevidela udiveni nad tim, jak je mozne, ze se nekdo choval tak hnusne…ale hodnoceni mne, jak jsem to nezvladla a muzu si za to sama je tu nekolik. Rika se tomu victim blaming ci victim shaming. Na tohle nemam nervy. Dekuji vsem, kteri aspon nejak prispeli rozumne.

• Citovat
  • Upravit
10150
3.9.24 14:32

@novota529 zůstala bych a četla a vzala si to podnětné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.24 14:35

Ahoj, no v tvé situaci bych byt prodala za vyšší cenu, jako mít ještě milion a půl dluh za nic, to by mě asi psychicky položilo :(.

• Citovat
  • Upravit
10029
3.9.24 14:36
@1010 píše: Více

Asi tak, u babicky v ulici byl nadherna prvorepublikova villka (o neco mensi nez ty typictejsi). Dedicke rizeni se tahlo pres deset let, ted se konecne vyresilo, snazi se to prodat, ale je ted horsi doba a ten barak spolkne par mega na rekonstrukci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10150
3.9.24 14:36

@novota529 např. komentář, že se
podnájemní bydlení demonizuje…ale nabízí flexibilitu…omlouvám se pisatelce…nepamatuji si nick :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
3.9.24 14:38
@novota529 píše: Více

Ti právníci bohužel mají pravdu… do těchto sporů se nevyplatí jít.
Obecní byt vám nikdo nedá, když máte svůj vlastní. Jedině doufat, že se podnájemníci odstěhují a pořád bombardovat SVJ, případně na sousedy volat v noci městskou…ale ani to asi moc nepomůže. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
3.9.24 14:39
@Anonymní píše: Více

Za vyšší cenu není zřejmě prodejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
3.9.24 14:45

Aha, blbě jsem četla, byt je už prodaný.
No tak to žádost obecní asi zkusit můžeš, ale nemusíš se nikdy dočkat. Jinak žádné rady bohužel k tomuto nemám, nájmy jsou teď obecně drahé, jedině se snad přestěhovat do levnější lokality, ale nevím, zda je to realizovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
3.9.24 14:54
@pohledzdruhestrany píše: Více

Ono stačí majitelku bytu chvíli prudit soudy a ještě ráda se těch nájemníků zbaví. Proč by si tam držela problémový, když tam může mít normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.9.24 14:56

@novota529 No my jsme koupili barák, který jsme neodhadli a s nějakou ztrátou proti koupi ho pak prodali. A za zbytek peněz si koupili tedy jinou nemovitost. Ale tedy cele to beru na sebe ( je to 20 let, finančně mě to dávno nebolí) a tedy z chyb jsem se poučila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max