Celoživotně v podnájmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
novota529
3.9.24 11:59

Celozivotne v podnajmu

Dobry den vsem,
predem zadam o laskavost, o cem napisu jsem malem neprezila.
Pred 2 lety jsem si koupila byt v panelaku v Praze…porad to slo nahoru, Nikdo nevedel, kde to skonci cenove, ale koupila jsem to z dnesniho hlediska bohuzel na vrcholu a prepalene.
Po nastehovani jsem zjistila, ze sousedi jsou tak sileni, ze byvala majitelka tam radsi jiz 5 let nebydlela (na prohlidce jsem byla 3× a ne sama). Sousedi to proste necekate, ze muzou bejt tak sileni…byli to podnajmenici, ne Cesi. Porad nahlas techno, cele noci nestkutecny bordel, koureni kazdych 20 minut do vsech 3 oken co jsem v byte mela. S majitelkou se nedalo dohodnout, ta mne posilala do **** (byla to takova mentalni spodina, videla jen prachy). SVJ to nezajimalo (predseda pan tak 60 odchovany v komunismu, hlavne nic neresit). Zkusila jsem byt pronajmout po te co jsme se se synem odstehovaly do podnajmu, ale podnajemnici nevydrzeli. Coz mne bylo jasne. Byt jsem se na ten pronajem pokusila aspon narychlo zrekonstruovat, urvala jsem si na tom obe dve nohy (pozdejsi operace). Syn se mne v byte dusil a nemohl spat, rozhodla jsem se byt prodat. Mezitim ceny spadly, a ja tratila 20% ktere jsem do toho vlozila z pujcky ze stavebniho sporeni. Zustal mne tim dluh skoro milion a pul. Bylo to tam opravdu tak spatne, ze ta prodej bylo asi jedine rozumne reseni, mesicni hypoteka byla majlant a podnajemniky bych tam tezko shanela. Ted bydlime se synem v podnajmu a asi jiz budem navzdy, Nemam se z toho jak vyhrabat, budu rada, kdyz postupne splatim ten uver ze stavebniho sporeni. Mate nekdo nejake typy jak hledat dlouhodoby podnajem, nebo jak dlouho se treba ceka na obecni byt? Desi mne predstava, ze v duchodu se budu muset porad stehovat tam, kde to vubec utahnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
809
3.9.24 12:18

A to jsi byla fakt jediná z celého paneláku, kdo si stěžoval na techno, bordel a kouř? To se mi nějak nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20823
3.9.24 12:37

@novota529 obecního bytu se většinou nikdy nedockas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novota529
3.9.24 12:49
@Zlatovláska555 píše: Více

No nezdat se Vam muze co chce…soused nade mnou vzdal vetrani a rekl mne, ze z toho bordelu v baraku chlasta. Pod tema myma problematickyma bydlela stejna narodnost, ktera je zjevne na techno zvykla. Hulili take, jen asi jen z balkonu a ne tem pode mnou do kazdeho jednotliveho okna. „Dekuji“ za komentar ktery zpochybnuje jiz tak uz muj dost traumaticky zazitek.

Příspěvek upraven 03.09.24 v 12:55

• Citovat
  • Upravit
novota529
3.9.24 12:51
@Cenarius píše: Více

Diky, to sem si take rikala podle toho co jsem tak nejak slysela, ale rikala jsem si, jestli nekdo nema jinou zkusenost/znalosti.

• Citovat
  • Upravit
432
3.9.24 12:55
@novota529 píše: Více

Každé město i třeba městská část má ty žádosti o obecní byty jiné. Takže nejlepší bude se zeptat tam kde bydlíte/chcete bydlet. Jako je to asi na roky, ale třeba to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
3.9.24 12:58

Tohle šlo celkem dobře řešit žalobou v občansko právním sporu. Stálo by tě to o dost méně než prodej bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.9.24 13:01
@Jaňouchová píše: Více

Tvl., úplnej nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
3.9.24 13:03
@pohledzdruhestrany píše: Více

To není nesmysl. Jen si člověk nesmí nechat dělat na hlavu. A tady se navíc jednalo o nájemníky, o to jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novota529
3.9.24 13:10

No mne dva pravnici nezavisle na sobe rekli, ze v tomto state se tyto zaloby neskutecne vlecou, vysledky velmi nejiste (soudci se rozhoduji napriklad podle toho, co oni osobne posoudi jako unosnou miru a kdyz je to treba kurak, tak ho to zajimat nebude). Dukazi shaneni velmi problematicke, protoze fotit jen tak nekoho nejde, kour se tezko dokazuje. Ve vysledku bych mohla projet take hodne penez, prohrat a jeste platit vylohy strane, co mne nici. Sama sem si k tomu tenkrat hodne cetla na forech, jak to lidi s problemovyma sousedama meli a jestli se da neco vyhrat u soudu atd. Soudy jsou naprosto zavalene, protoze obecni urady skoro jiz nic nezmuzou. Ja bych tam mezitim nevydrzela bydlet, sme se tam dusili…ono soudit se mesice, kdyz Vam jde o zdravi fakt neni uplne lala. Proto jsem se neptala na to, co jsem mohla tenkrat udelat, ale co mohu delat dal.

• Citovat
  • Upravit
34473
3.9.24 13:12

No to jsi tomu tedy dala. Takhle se připravit o peníze :roll: no kde hledat podnájem, asi v nabídce dlouhodobých podnájmů. Nicméně nikde nemáš záruku, že majitel časem nebude mít s bytem jiné úmysly. Odsoudila ses k celoživotnímu kočování a vyhazování peněz oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novota529

Jednodussi opravdu ne - resit to porad musite s majitelem. A kdyz majitelka byla absolutni bestie a psychopat, ktera pokladala telefony i mojim pravnikum…S najemcem se soudit neda, zaloba jde za majitelem. A jak jsem jiz psala vyse, soudy u nas realne velmi nejiste…jedna vec v zakonu, druha realita.

• Citovat
  • Upravit
21111

Na lidech, kteří nic nemají a nemůžou nic ztratit nevysoudíš vůbec nic, a to vůbec nemluvím o unesení důkazního břemene a placení právního zastoupení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novota529
3.9.24 13:14
@terien píše: Více

Ja jsem nicemu nedala - ja jsem resila neunosnou situaci tak jak se nejlepe resit dala, kdyz sem vzala vpotaz vsechno. Hazeni viny na mne jako na obet zpusobuje podruznou traumatizaci.

• Citovat
  • Upravit
novota529
3.9.24 13:15
@pohledzdruhestrany píše: Více

Diky, presne tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat