Celoživotně v podnájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80121
9.9.24 08:20

@kocourGarfield bydlí tak mě dvě sestry, z toho jedna v Praze. Mají duchodu průměrný, a nežijí chudě. Žijí úplně normálně. Obě mají garsonky. Jde to. A bacha, ta jedna bydlí na Vinohradech. Žádná díra, páté patro. Žije tam už dvacet let, platí včas, nedělá potíže, proč by ji kdokoliv vyhazoval? Příspěvek na bydlení neberou. Ta v Praze si ho počítala a prý ji vyšly asi čtyři stovky, a to se jí nechtělo se Kvůli tomu vláčet po úřadech. A prý - celý život jsem nic nebrala, nebudu žebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
9.9.24 09:32
@inkakřivák píše: Více

Tak má buď nějaký směšný podnájem s cenou před dvaceti lety nebo hodně vysoký důchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
9.9.24 09:47

@Venetia Duchodu má normální, nájem jde pomalinku nahoru. Nemusíš věřit, ale je to tak. Zřejmě mají normální majitelku, která je ráda za své slušné nájemníky, takže nevidí důvod je dřít z kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
9.9.24 09:54

@inkakřivák je spíš fajn, že dvacet let ten byt nikdo nechce…nebo jak dlouho…a ona se nemusí kodrcat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
9.9.24 10:10

@1010 ten barák má šest páteř, na každém patře čtyři byty. Všechny dlouhodobě obsazené. Myslíš, že lidi chodí k majitelům a nabízejí, tě budou víc platit, ať někoho vyhodí? Jen tak? Já bych si opravdu na místě majitele život nekomplikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
9.9.24 10:17

Taky tak.
Já spíš znám lidi co si drží byt pro děti…pronajímají ho…a ty pak dorostu…
a chtějí se nastěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
9.9.24 10:19

Jo, dej e tomu, pokud je to jeden být, tak to riziko je. Ale dum? Kamarádka takto bydlela celý svůj život až do duchodu, v nájemním bytě, velkém. Když odcházeli do klidnější části města do svého, majiteli to bylo velmi líto, že ztrácí ověřené spolehlivé nájemníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
9.9.24 10:21

@inkakřivák tak jasan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
9.9.24 10:25

@1010 Mluvím o tom proto, že e argument - najednou tě vyhodí - je poněkud zavádějící. Stejně jako třeba smlouva na práci na dobu určitou, když jsi spolehlivá a děláš dobře, proč by tě kdo vyhazoval? Jen aby si zaměstnal příbuzného, který je jelito a neumí si najít práci? Ono je to trošku jinak. Tak to vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
9.9.24 10:33
@1010 píše: Více

Přesně
Mně už to hrozilo..naštěstí se zřejmě studovat do Prahy nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
9.9.24 10:36

Doba určitá může jen omezenou dobu…s tím taky bojuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
9.9.24 10:40

@Venetia jo teď už jo. My se o tomhle bavili s příbuzným v době, kdy to šlo dokola. Právě říkal, že nikdy neměl smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí