Celoživotně v podnájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
3.9.24 19:22

@Katkulka prodala a i tak dlužila 1,5 míče žila i s dítětem v podnájmu do smrti. Při tom zřejmě stačil nařachaný soused. Navíc v paneláku, kde byl údajně bordel do rána :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59
3.9.24 19:26

@kocourGarfield No, já třeba neznám nařachaného souseda, který by mi pomohl. Neznám vlastně nikoho, kdo by mi s tím pomohl a byla bych na to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
3.9.24 19:57
@terien píše: Více

Jsi omezena a fakt trapná.

• Citovat
  • Upravit
12594
3.9.24 20:08
@Karamba2020 píše: Více

Taky nevim, v Usa tak bydli vetsina lidi i jinde v Evrope. U nas kdyz nekdo nevlastni byt tak je meneceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10165
3.9.24 20:13
@lilith1 píše: Více

Přesně :palec: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.9.24 20:18
@LiduNe píše: Více

Díky za informaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.9.24 20:33

@lilith1 A jak to řeší v důchodovém věku? To finančně zvládají z čeho? A jak zvládají stěhování v případě potřeby?

• Citovat
  • Upravit
10165
3.9.24 20:54
@kocourGarfield píše: Více

A jak v důchodovém věku zvládají barák…úpravy, opravy, sekání…prachy…jak to zvládá jeden důchodce v jednom baráku…atd…atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.9.24 20:56

@1010 myslela jsem spíš finančně. Ono z důchodu v ČR platit nájem v baráku třeba v Praze je asi utopie, pokud nemáš rezervy ( zakladatelka psa, že bude rada, když splatí dluhy do odchodu do důchodu ). Otázka je, jak vysoké rezervy na důchod se ji podaří našetrit.

• Citovat
  • Upravit
10165
3.9.24 20:58

Však odpovídám…lidé v po podnajmech…
a lidé v baráku…vše má své vyhody
i nevýhody…je to subjektivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.9.24 21:01

@1010 A dokážeš to aplikovat na česky důchodce? Já znám samé důchodce ve vlastních nemovitostech, tak nemám zkušenost. A i tak vím, že třeba s 1 důchodě to není žádná hitparáda. Že by si mohli někde pronajmout nemovitost si představit neumím.

Příspěvek upraven 03.09.24 v 21:02

• Citovat
  • Upravit
2607
3.9.24 21:01
@lilith1 píše: Více

Přesně tak. V Německu neznám moc lidi co by vlastnilo nemovitost. Buď podedili, nebo jsou to podnikatele. Vlastně znám jednu co má hypotéku a platí víc jako 2000 euro měsíčně. Je ji 30 a bude to platit do důchodu. Výhodu v pronajmu vidím v tom ze se kdykoliv zvednu a vypadnu. Já platím za dům se zahradou 900 euro. Kdybych měla hypotéku tak je to dvakrát tolik a cely rodinný život bych musela přizpůsobit tomu ze se bude platit hypotéka. V ČR mám jednu nemovitost ale bohužel pomalu se nemovitosti v ČR stávají stejně nedostupné jako jinde na západě. Proste vlastnit nemovitost už nebude standart. Ale opravdu se není z čeho hroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
3.9.24 21:04
@1010 píše: Více

Lidi tam vetsinou bydli v takovych komunitnich arealech a na vse se najimaji firmy, i na udrzbu zahrad, bazenu atd.
Americkeho duchodce nemuzes srovnavat s ceskym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10165
3.9.24 21:06

Já znám důchodce co dřepí v baráku…na který nemají síly ani prachy…další generace…starejte se…za mě je tohle šílenství.
Naopak znám 55 ti letou…co teď sebrala odvahu a přestěhovala se do pronajatého domečku…po roce v jiném, kde jí to nevyhovovalo…za mě má velké wau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10165
3.9.24 21:06
@veria píše: Více

Já nepsala o těch amerických.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...