Celoživotní hubnutí...stálé sledování

Anonymní
30.5.14 12:26

Celoživotní hubnutí...stálé sledování

Ahoj vespolek, jen by mě zajímalo, kolik žen, to má v životě stejně…Je mi pouhých 26let a už od brzké puberty neustále řeším svoji postavu, stále hubnu, tloustnu, a tak pořád dokola…chci upřesnit, že nejsem nějak tlustá, jen jsem hodně malá(157cm) a mám postavu typu hruška, mám hodně hubený hrudník, velmi malá prsa, bříško po dítěti trošku povislé, madla větší a boky, zadek stehna oplácané a křivé nohy…Celý život se snažím jíst zdravě, pravidelně cvičím…ale ipřesto se cítím a vypadám dobře jen tak 5dní v měsíci…zbytek jsem nejspíš zavodněná, byla jsem na všech možných vyšetření, ale nic nezjistili…neberu antikoncepci, takže nejspíš hormony…dle mého je problém v tom mém věčném řešení a nedovedení přijmout, to co mám…ráno jak vstanu, hned to v sobě řeším, jak se cítím, jak vypadám…a to, ikdyž se zrovna nenudím, mám dítě, psa, spoustu koníčků, ale tohle je silné, na to si najdu čas vždy…blokuju si tím i to, abych zhubla, protože nad tím pořád přemýšlím…vítě, jak to myslím? Nevíte, co by mi pomohlo? Raději mám nějaké alternativní metody…Nemáte některá podobnou zkušenost? a způsob, jaký jste se problému jendou pro vždy zbavila? chtěla bych si život užívat a ne se stále trápit kvůli tomu, jak vypadám, neštvu tím jen sebe, ale logicky i rodinu a blízké…Děkuji za případné rady a pochopení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
30.5.14 12:31

A kde ten tvůj prolém začal? někdo na kom ti záleželo, ti řekl, že jsi tlustá? anebo rodiče?
Postavu teda neustále neřeším, ale je pravda, že se „hlídám“, když si dopřeju jeden den a „prasim“, tak holt druhý den jím méně anebo méně kalorické potraviny ev. jdu cvičit.
a proč střídavě tloustneš a hubneš? máš i jiné starosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
30.5.14 12:37

Myslim ze bys mel zkusit zmenit pohled sama na sebe. Ja byla tlusta jako mala a mamka me kazdou nedeli vazila, schovavala prede mnou sladkosti apod. Porad jsem si myslela ze jsem tlusta, i ve svem nejhubenejsim obdobi kdy jsem mela 175 cm a 55 kg. Ted mam 60 a moc to neresim. Nejak jsem si to srovnala a smeju se kdyz vidim ty fotky s 55 kg, jak jsem si myslela jak jsem tlusta.
Ale jesti jsi zavodnena tak muzes mit zdravotni problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 12:42

@Malaga Hodně nad tím přemýšlím, kdy a zčeho ten blok vzniknul a přijde mi, že asi tím, že jsem celý život, již od ranného dětství měla kamarádky, které byly hodně štíhlé a velice oblíbené, nějak sjem si zakódovala, že huběnější-šťastnější-milavanější…a nemohu se tý myšlenky zbavit, ikdyž si to samozřejmě mohu vysvětlovat teoreticky jak chci…je to velmi silné…já buď jím hodně zdravě nebo hdoně prasím, přijde mi, že mezitím nic nemám, jakobych to neuměla…vždy extrém…a tím si to huntuji ještě víc, alr další věc, která je silnější než já…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 12:42

@brumik7 S tím zavodněním, brali m krev, vše, prý jsem v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
26270
30.5.14 12:49

Zakladatelko - ano, lidé, kteří dobře vypadají to mají v něčem v životě jednodušší a dnes se vyznává kult štíhlosti, takže tlak okolí může být velký
jinak jak sama píšeš, problém nebude ve váze a kilech ale vnímání sebe sama, když budu hubenější - budou mě mít raději, a co když nebudou?
možná by pomohl psycholog? vyřešit sebepřijetí?
a myslím si, že při tvé výšce se nedá moc spoléhat na to, že budeš opticky nějaká vyzáblina, protože na holčině co má třeba 180 cm, se ta kila rozloží jinak a jsou tam jiné proporce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 13:22

Zakladatelko, prožívám úplně to samé, taky si neustále připadám tlustá, já ale vím, kde můj problém začal, na základní škole, kde jsem nepatřila zrovna mezi ty nejhubenější. Teď se snažím, jíst zdravě a sportovat, nejsem nějak silná, ale mám po porodu vytahané břicho, a to mi moc na psychice nepřidá. Taky už jsem z toho nešťastná, každý den si říkám, že si to musím srovnat v hlavě, ale vůbec se mi nedaří :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3425
30.5.14 13:25
@Anonymní píše:
Zakladatelko, prožívám úplně to samé, taky si neustále připadám tlustá, já ale vím, kde můj problém začal, na základní škole, kde jsem nepatřila zrovna mezi ty nejhubenější. Teď se snažím, jíst zdravě a sportovat, nejsem nějak silná, ale mám po porodu vytahané břicho, a to mi moc na psychice nepřidá. Taky už jsem z toho nešťastná, každý den si říkám, že si to musím srovnat v hlavě, ale vůbec se mi nedaří :nevim:

To je jako bys psala o mně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 13:28

Holky, já měřím 155 a měla jsem hodně podobný problém, možná ne tak přes psychiku, ale ta postava dost podobná, po porodu břicho… pomohlo mi, když jsem si našla výživovou poradkyni a chodím k ní na rady a na vážení. To vážení je pro mě dost velká motivace a mám dole 8 kg za 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 13:28
@Klára píše:
To je jako bys psala o mně :hug:

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem jediná :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 14:13

@Malaga To je právě ono, je to o sebe přijetí, s tím mám problém, nedaří se mi to…a jak píšeš při mé výšče je ot tak, nikdy nebudu mít hezké štíhlé nohy do sukně a nějak se s tím nemohu vnitřně smířit :) problém je, že u nás v kraji nemáme žádného dobrého psychologa…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.14 14:14

Já právě potřebuji už někoho, kdo mi pomůže si to v té hlavě srovnat, protože se o to léta opravdu snažím, ale nezvládám to…

• Citovat
  • Upravit
26270
30.5.14 14:23
@Anonymní píše:
@Malaga To je právě ono, je to o sebe přijetí, s tím mám problém, nedaří se mi to…a jak píšeš při mé výšče je ot tak, nikdy nebudu mít hezké štíhlé nohy do sukně a nějak se s tím nemohu vnitřně smířit :) problém je, že u nás v kraji nemáme žádného dobrého psychologa…

Nemáte v celém kraji ani jednoho dobré psychologa? to asi ne
a není to tak, že nebudeš mít hezké štíhlé nohy do sukně, ty klidně můžeš mít, jen nebudou tak dlouhé jako kdybys měla těch 180 cm. člověk na sobě fakt může hodně zapracovat - fyzicky i psychicky, ale vždycky může pracovat jen s tím „materiálem“ co má
vždy se dá něco zlepšit, ale nesmíš mít přehnaná a nereálná očekávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 14:37

@Malaga Nejde ot o, že nebudou stíhlé, mám je velmi křivé…

• Citovat
  • Upravit
26270
30.5.14 14:41

No a co, to vůbec nevadí…
hlavně že je máš zdravé a že ti chodí, to je důležité
chápu, jsi žena, chceš se líbit, ale zkus se na to kouknout z pohledu třeba toho zdraví
a buď na ty tvoje nožky hodná, ještě tě budou nosit dlouho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková