Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
takové odlehčené táma - mají vaše miminka smysl pro humor? Co je rozesměje opravdu upřímně od srdce? Tak třeba před chvílí můj mrňous (19m) strkal plastovou věrnostní kartu od dr. Maxe do výstupu pro papír u domácí multitiskárny. Pak zmačkl tlačítko Copy a řehtal se, když papír vytlačil kartu z otvoru a ta padla na stůl. Takto jsme se bavili, dokud nedošly papíry ![]()
Pak se vždycky řehtá na celé kolo u reklamy na nějaké to kočičí žrádlo, jak tam ta paní tančí s perskou kočičkou. Nebo 10 kaček, to je šlágr! ![]()
Staršího rozesměje 10 kaček, ale to už není batole
mladší má právě druhý vánoce z toho, že mi leze na záda ![]()
třeba když dělám že za ni běžím, to pak peláší předemnou a chlame se
ikdyž ji to moc nejde, sotva se naučila chodit. a kačky, vlastně všechny zvířata v telce ji taky rozesmějí
Dnes naše skřítě objevilo kouzlo dupání v loužích.
Byla z toho celá auf a chechtala se jak šílená(dokud do ní nespadla). Jinak klasicky takové ty hříčky typu berany berany a podobně.
Nejmenší se směje prostřednímu, cokoliv udělá za kravinu, stačí že ječí, tak ječí taky, už mi jde hlava kolem
![]()
@Jůlinka T. Jo, tak to znám. Náš malý se opravdu upřímně směje na celé kolo, když neteřinka (5 let) dělá nějaké ty „srandy“, tj. všelijak poskakuje.
@Fíková …a pak to mrňouskovi zakaž, když se tak krásně směje, co?
@Bavi A ještě na něj zadupu, to se pak směje ještě víc ![]()
@kate02 Kačky baví i mého muže ![]()
Máme natočeno video, jaké dostával malý záchvaty smíchu z prostého strkání balonku do kelímku. Bylo mu 9 měsíců. Řehtal se na celé kolo.
Teď se směje (2roky + 9měsíců), když si vzpomene, jak manžel na zahradě musel sundat ponožku, protože v ní měl nějaké smetí… a řekl u toho „co to tam mám za bordel“… malý to viděl, větu si celou krásně zapamatoval a pořád to říká a hrozně se u toho směje.
@LadyLada jo jo, to jsem tam taky chtěla dodat, že jak na ni zadupu směje se ještě víc ![]()
@budi
Tak to s tou větou, kterou si zapamatoval mi připomíná, jak jedna malá holčička podala nějakému strejdovi či komu ruku a řekla mu: „Těším se na viděnou a kdybychom se náhodu neviděli, tak se taky ho*no stane.“.
@Bavi Je na ně krásný pohled, jak mávají ručičkami, nožičkami. Už jenom ty nekoordinované pohyby, natož smích ![]()
@LadyLada to roztaje každé srdce
a jak začínají mluvit, ta naše se ted naučila na houpačku říkat hooooooooookíííííííí ![]()
Moje 6m se směje mě
, pětiletej jde do puberty, ten se směje všemu, hlavně když někde vidí prsa ![]()
Když dělám že jí honím, různě u toho podupávám, funím… Nejlepší, když já jsem na čtyřech. Krásně se směje-a já mám kolena úplně otřískaný. ![]()
Naše malá (20měs) se taky směje, když jí někdo jakoby honí
A taky když si sednu k ní, jakoby se s ní srazím hlavou a dělám, že to moc bolí a skoro u toho omdlívám…to se směje jako blázen ![]()
No a v TV kočičky a deset kaček ![]()
Nově se malej 8m směje když jdeme do koupelny, těší se na koupání, tak se úplně zajíká
![]()