Cena za stěně s PP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
28.6.23 20:29
@Anonymní píše:
Holky, děkuji za názory. O množírnu určitě nejde, je to normální rodina s dětmi. Předpokládám, že si našly pejska ke krytí a asi taky nemají moc zkušeností. Zakl.

A má ta fena i ten pes potřebná vyšetření? To že je bez PP vůbec nehraje roli- jde o zdraví psů, které předávají potomkům.
Co vědí o rodiči rodičů ( u psů).
Pokud ten pes ( nebi i fena ) už kryli, jaké problémy se projevily u štěňat, atd…?
Co víš ty o té rodině - teď myslím lidské.

To že někdo je rodina a má děti neznamená vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.23 20:35

@LilyJane ano,přiznám se, že jsem si to doteď také myslela. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
8523
28.6.23 20:37

Koukla jsem na Bazoš a papírový štěňata se daj sehnat i za 25 tisíc. To zas takovej rozdíl není. 17 tisíc za bezpapíráka je šílený. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.6.23 20:39

Popros tu známou, pokud psům rozumí, ať si s Tebou sedne, projděte si chovatelské stanice. Udělej si představuji kdo kde co plánuje za vrh. Pak jed se podívat na výstavu ( ideálně klubovou ), běhají akci, kde dané plemeno bude. Snaž se komunikovat, ptát, koukat. Uděláš si predatcau jaky typ psa chceš, atd… Ideálně sebou vem tu kamarádku, pokud těm psům rozumí.
Máš chovatelksou stanici a vybraný vrh. Ok, jed se tam podívat. Ptej se na testy, krmení, koukej se na fenu, jak se chová. Pokud nemáš zkušenost opět, ptej se někoho kde se v tom pohybuje.
Pes se nekupuje jak houska, dej tomu čas.
Jed se na štěňata nekolikrát podívat…
Láká Tě spíš pracovní spojení, nebo canisterapeuti?
Chceš spíš mohutnější rodiče, nebo raději zahraniční krytí?
Mnoho otázek. Dej si čas. Najít to pravé chce čas, ale stojí to za to.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.6.23 20:40

@PetraJ jak vidíš tak stále se najdou lidi, co jsou ochotný to dát :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.6.23 20:45
@Anonymní píše:
@LilyJane ano,přiznám se, že jsem si to doteď také myslela. Zakl.

Normální chovatel se Tě bude prata na podmínky, kam pejska chceš, jestli víš co to plemeno obnáší, atd… není to výslech, chce mít jistotu ze štěně dává lidem, pro který bude nej.
Normální chovatel po tobě nebude chtít výstavy. Normálně mu řekni klidně, že je nechceš. Většina chovatelů chce aby jejich pes byl hlavně parťák. :srdce:
A úplně normální chovatel bude chápat, proč nechceš psa bez PP ( to mu ani vysvětlovat nemusíš).
 J

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.23 20:45

Dala jsem 1200 euro za bílou fenu zlataka ze Slovenska, otec štěňat z Ruska. Byla nádherná, hodná, ale od dvou let měla epilepsii a v pěti letech nám umřela. Život s takhle moc nemocným psem byl peklo. Podle mě byla preslechtena. Už bych to neudělala. Předtím jsem měla dva bezpapiraky labradory a ti tu s námi byli do 12 let.

• Citovat
  • Upravit
3915
28.6.23 20:49
@Anonymní píše:
@LilyJane ano,přiznám se, že jsem si to doteď také myslela. Zakl.

mě to vůbec nepřekvapuje. Sama jsem si to taky kdysi myslela.
Já si tak koupila bezpapírového kocoura. Strašně jsem chtěla ragdola a nikde se žádný neprodával a pak jsem našla inzerát chlapa z města kousek od nás. A bylo vymalováno.
Normální pěkná rodinka, mají takovou vlastní mini zoo, která je otevřená pro školky a školy. Jsem si říkala že to jsou slušní lidi přece…
No viděli jsme jenom matku - jenom jednou a velmi zběžně - zavřeli jí mimo místnost, kde jsme byli. Vypadala hodně vyhuble teda. Zpětně si tak říkám, kolik už těch koťat asi měla.
Koťátka byla ale krásná, živá a mazlivá. Chlap mi furt cpal pod nos fotku nějakého kocoura z chovatelské stanice, který je prý předek kocoura co jim ojel tu jejich kočku. Prodali nám ho za 6tisíc, měl jednu jedinou dávku očkování a jedno odčervení. Zbytek + kastraci jsem si musela zajistit sama.
Kocour má s ragdolem společnou jenom barvu očí a velikost. Srst je jiná, povaha je úplně jiná než má být (je agresivní a útočný a to ragdol být nesmí.) A do toho jsme s ním pořád lítali po veterině, protože se dusil, takže sona srdce, odběry, vyšetření a pod… Má chudák nějakou dušnost.
Chlap, který se předtím dušoval, jak chce poslat fotky a jak chce komunikovat, se od té doby neozval vůbec na nic. Nikdy. Telefon nezvedal a pak si mě asi zablokoval.

Později jsem si (už poučená) koupila druhého kocoura - opět ragdoll, ale tentokrát už s PP. Mám plný chovatelský servis, kocour je 100% ragdoll, jak vzhledem, tak povahou. Bez zdravotních problémů. Plně naočkovaný, odčervený, vykastrovaný, naučený na kvalitní krmivo. Dostala jsem jak PP, tak smlouvu, tak tašku s granulemi + hračkami, na které byl kocour zvyklý.
Doteď když něco potřebuju, můžu chovatelce zavolat/napsat a poradí mi. I mnoho let po koupi. Byl teda o dost dražší, ale myslím, že se to mnohonásobně vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.6.23 20:51
@Anonymní píše:
Dala jsem 1200 euro za bílou fenu zlataka ze Slovenska, otec štěňat z Ruska. Byla nádherná, hodná, ale od dvou let měla epilepsii a v pěti letech nám umřela. Život s takhle moc nemocným psem byl peklo. Podle mě byla preslechtena. Už bych to neudělala. Předtím jsem měla dva bezpapiraky labradory a ti tu s námi byli do 12 let.

A mně sedí doma slepá fena bez PP od 4 let, protože majitele byli magoři, kteří netestovali nic a fena zdědila genetické onemocnění a ve 4 letech byla úplně slepá. No a co si budeme, ono slepého ale stále mladého psa nikdo moc nechce ( proto je u nás). Těžko říct kde jsou další sourozenci, kolik stihli mít vrhu než oslepli oni. Kolik toho předali dál.
Nikdo to nikdy nedohledá. A nejvtipnější na tom je, že tohle onemocnění se dá testovat u rodičů, a u PP psů je podmínka u uchovnění. Stojí asi 5000Kc.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.6.23 20:59

@LilyJane mě už to tedy překvapuje, protože pokud chci štěně, tak si něco zjistím. Nejen o plemeni ale i o PP psovi, co to vůbec znamená. Stačí si promluvit s někým kdo ty psy chová. Stačí projít internet. Zrovna u zlataku to nemusíš jít ani na výstavu. Jenže to by lidi nesměli psa pořizovat jak housku.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
28.6.23 21:06
@Anonymní píše:
Holky, máte zkušenosti s cenou štěněte labradora bez PP. Tatínek je prý papírák, ale co já vím. Pán za něj chce 17 tis. Mě to přijde dost, ale když jsem se pro pejska rozhodla, nahlodaka ve mě červíka známá, co tomu trochu rozumí, že ta cena je dost vysoká, když nemá PP a že vlastně nemám žádné jistoty, jestli bude pejsek zdravý. Nevím jak se teď rozhodnout. Máte někdo zkušenosti? Děkuji. Raději anonym.

Mám bezpapíraky i papíraky, nějaký přehled v cenách mám.
A 17 tisíc za labradora je moc, nekupujte. Jestli chcete labradora doporučují buď o dost levnějšího bez PP nebo napište klubu chovatelů labradoru, poradí vám kdo v okolí chová labradory s PP, za kolik apod…

• Citovat
  • Upravit
3915
28.6.23 21:11
@kocourGarfield píše:
@LilyJane mě už to tedy překvapuje, protože pokud chci štěně, tak si něco zjistím. Nejen o plemeni ale i o PP psovi, co to vůbec znamená. Stačí si promluvit s někým kdo ty psy chová. Stačí projít internet. Zrovna u zlataku to nemusíš jít ani na výstavu. Jenže to by lidi nesměli psa pořizovat jak housku.

No ale to je ten problém. Psi se pořizují doslova jako houska. „Chci psa a tuten se mi líbí, dejte mi ho.“
Stejně jako si spousta lidí myslí že PP je jenom pro výstavy. Tak absolutně neřeší, že psy mají povahy a různé potřeby a hodí se pro různé lidi. Výcvik taky nikdo neřeší. A pak se diví, že mají doma uštěkanou hysterku, co je vůbec neposlouchá.

Třeba můj soused. Koupili barák a ženská se na něm sama s dětma bála (soused často cestoval po služebkách a tak.) Tak si koupili psa. Prej retrívr. Děcka s ním divočily na zahradě, štěně po nich skákalo. Výcvik nula. Občas jsem zaslechla, jak se soused snažil o to typické „sedni, lehni.“ Jinak nic. No štěňátko poměrně rychle vyrostlo ve velkého psa, který s retrívrem nemá nic společného. Děti se ho začaly bát, protože už byl větší jak ony a když na ně skočil, děsilo je to.
Pes skončil tak, že je na zahradě úplně sám a štěká na všechno. Na listy, na ještěrky, na kočky, na sousedy, na auta. A protože furt štěká, tak ho začali zavírat do garáže (v rámci domu). No a pes tam jenom hodiny a hodiny vyje.

Pak další známá z práce. Gaučový povaleč, který trávil většinu dne v práci, protože měla maličký byt. Pořídila si huskyho. Všichni jsme jí to vymlouvali, ale ona prostě chtěla huskyho protože je krásný. No… byla pak hrozně rozčarovaná, že jí zdemoloval celý byt. Kdo by se býval divil, když tam byl celé dny zavřený a ještě většinu dne sám. Známá dodnes trvá na tom, že byl vadný pes, ne ona.

Lidi vůbec neuvažují nad takovými věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
28.6.23 21:14
@Anonymní píše:

To se stane. PP neznamena automaticky 100% zdravy pes, ktery se dozije nadprumerneho veku. Stejne tak u psa bez PP neni zarucene, ze bude mit zdravotni problemy.

Ale pokud se tohle chovateli s PP v chovu vyskytne, tak se pak da dopatrat, kdo v chovu tu epilepsii prenasi, a toho psa z chovu vyradit. Psi bez PP mivaji epilepsii taky a tam to ty lidi, co je namnozili, zhusta nezajima, protoze uz to neni jejich problem. Dobry chovatel si da pozor na to, aby mel jeho chov dobrou povest. Ale pokud vim, ze moje vysnene plemeno je nachylne na problemy s klouby a ocima (typicky ti labradori), tak je nesmysl si kupovat stene po nevysetrenych rodicich, protoze tam tem vydajum na veterine jdu vylozene naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
28.6.23 21:19

Buď si kup s PP, nebo si zajdi do útulku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
28.6.23 21:39

My máme v rodině celý život jezevčice, papírové i bez. Je fakt, že teď máme 4 letou dlouhosrstou jezevčici a asi má nemocné srdíčko, bere prášky. Hladkosrstá 12 letá jezevčice má zase tukové boule na břiše, některé i odoperované. Ale jsou to vzhledem krásné fenky, povahou skvělé, a to je to, co chci. Já nechci jezevčíka s dlouhýma nohama, krátkým čumákem, zatočeným ocasem, s malýma ušima nahoru. Před těmato dvěma jsme měli jezevčici bez PP, měla maminku dlouhosrstou, otce jsem neviděli, prý byl s PP. Mě přišlo, že má štěndo kratší srst, pořád jsem čekala, kdy srst naroste a ono nic. Naštěstí vzhledem vypadal jako jezevčík, i když neměla tu krásnou štíhlou, ušlechtilou hlavu, jen byla krátkosrstá. Ale povahou vrčivá, protivná, nervozní. Já ji tedy milovala a ona mě, ke mě si nikdy nic nedovolila, ale k dětem by nemohla. Ale ty papírové jsou povahou úplně něco jinýho, lepšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný