Černá plomba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
šmoulinka71
26.3.13 14:32
@terinka4444 píše:
Já dneska dvě, převrtával mi bílé zpět na černé a cálovala jsem pěkných 2180,– :zed:

Jejda, můžu se tě zeptat, proč ti převrtával bílé na černé? Já totiž uvažuji o opaku.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.3.13 14:33
No já se ptám vždycky, já tedy už při objednání, jednou vybalil takovou cifru, já neměla peníze, tak jsem řekla, že je to pro mně momentálně moc peněz a objednám se hned, jak to došetřím.
Taady ve Varech neexistuje zubař, který dělá na pojišťovnu zdarma nebo jsme na takového nenarazili, brácha nemá peníze, nějak to pytlíkují, potřebovali jsme najít zubaře na černé plomby, třeba s doplatkem 200,– nikoliv přes litr jedna plomba, nenašli jsme, neexistuje.
@Sfaticata píše:
@terinka4444 To bych mohla…díky za tip. :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.3.13 14:33

Neplatím, ty by měly být hrazeny z tvého pojištění, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
26.3.13 14:39
@Markéta2208 píše:
@Sfaticata manžel už jednou běžel od zubaře do bankomatu :oops: Myslím, že jsou na to zvyklí, protože ty pálky občas jsou na vyvrácení. Když tak se zeptej předem ;)

Já nechápu jaké ptaní předem, snad doktor je povinen předem sdělit cenu, pokud to není hrazeno z veřejného pojištění 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 14:41
Tak to vůbec neuvažuj, já nejsem zubař, nejsem profík, ale náš zubař jo, navíc je to fakt manželův nejlepší kamarád, nemá potřebu lhát, aby na nás jako víc trhnul, dokonce ten amalgán co mám já v puse je dražší než bílé plomby, jsou to jinčí materiály než běžná plomba na pojišťovnu, bílý materiál není dělaný na kousací plochy a na tlak, on mě lanařil dlouho, já se nedala, nejsem cvok, chodit si dobrovolně vrtat zub, vždycky vylíčil, co se mi stane se zubama, já se tlemila a říkala mu, že jestli potřebuje litr, že mu ho dám a ať neotravuje s převrtáváním zubů. V pátek se mi oddrolil kousek spodní dvojky, málem jsem omdlela, mám zuby totál v cajku, tyhle plomby jsou jediné ještě fakt ze základky, kdy byl školná zubař, už jsem stará, znáš to :mrgreen: jak jsme houfně chodili se školou celá třída k zubaři, no tak jsem naběhla a on povídal, že mi to říkal, že bélé plomby nejsou na kousací plochy, ještě ty mé, co se dávaly na začátku jako horká novinka, že se ztenčily, místi 2mm mají už jen 0,5mm, že jsem je časem okousala, a tím mi krapet popadly horní stoličky, musely, ale tím se mi vepředu brousí spodní zuby o horní. Takže jsem dneska nechala převrtat a mám tam černo :mrgreen: a fakt mi musel ještě ubrousit kousek horních stoliček, aby mi to nepřekáželo při skousnutí a stejně mám pocit, jak odezněla injekce, dostala jsem kravskou dávku, jinak bych do křesla nesedla, že mi to překáží, budu tam muset ještě nakuslat, ať to někde dobrousí.
@smoulinka71 píše:
Jejda, můžu se tě zeptat, proč ti převrtával bílé na černé? Já totiž uvažuji o opaku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
@Sfaticata píše:
Tak děkuji. Mám v peněžence 500, tak jestli to bude málo, nastane trapná chvíle. :oops: :mavam:

Mě vždycky před zákrokem upozorní co bude dělat dá na výběr a řekne kolik to bude stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299

Za plombu na pojišťovnu neplatím a když si nechám dát kvalitnější amalgam tak si bere 400kč za jeden zub

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 14:42
Žijeme ve stejné části světa?
@j.a.n.i1 píše:
Já nechápu jaké ptaní předem, snad doktor je povinen předem sdělit cenu, pokud to není hrazeno z veřejného pojištění 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.3.13 14:42

Holky, černá plomba jako amalgánová? Nebo je to nějaká jiná :oops:
Jestli amalgánová, tak za tu neplatím. Ale nechala jsem si udělat korunku na šestce a platila jsem přes pět tisíc, taky jsem z toho byla v šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.3.13 14:43
@j.a.n.i1 píše:
Já nechápu jaké ptaní předem, snad doktor je povinen předem sdělit cenu, pokud to není hrazeno z veřejného pojištění 8o

Už jsem myslela, že mám jenom já normální doktory, kteří mi řeknou dopředu co budou dělat a za kolik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 14:46

Prd tomu rozumím, ale na pojišťovnu se platí tedy neplatí nějaký obyč amalgánový materiál, je to furt amalgán, ty drahé materiály jsou prý přesněji dělané, a bla bla, furtje to amalgán, jen se prostě platí.

Navíc, nějak zubaři strašně brojili proti tomu amalgán zdarma na pojišťovnu, že na těch výkonech tratí, amalgánová plomba už nemá být zdarma, ale s doplatkem, neplatí to už náhodou od nového roku? Jsem o tom cosi slyšela v televizi, ale to jsem fakt jen slyšela, to není informace pro nás, ve Varech skutečně žádný doktor nedělá amalgánové plomby zdarma na pojišťovnu.
@Banny píše:
Holky, černá plomba jako amalgánová? Nebo je to nějaká jiná :oops:
Jestli amalgánová, tak za tu neplatím. Ale nechala jsem si udělat korunku na šestce a platila jsem přes pět tisíc, taky jsem z toho byla v šoku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
@terinka4444 píše: Žijeme ve stejné části světa?

To nevím :-) Jsem z Prahy a zubařka se mě vždy (no vždy, zatím od ní mám tu plombu jednu) ptá, jestli chci takovou nebo makovou a která je za kolik nebo jestli tu zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Jo a ještě když je to akutní tak udělá zákrok i když dotyčný u sebe nemá hotovost - takhle tam byl minule nějaký pán přede mnou, a že mu přijde důchod (asi invalidní, na starobní ještě nevypadal) až 12 tého - a sestřička mu cosi vypsala, že má přijít zaplatit 13 tého. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 14:48
Hezky, závidím, takového doktora. Já šla od doktora a už mám zase nakoupeno kartáčky, mezizubní kartáčky a spol za 500,– :mrgreen:
@j.a.n.i1 píše:
To nevím :-) Jsem z Prahy a zubařka se mě vždy (no vždy, zatím od ní mám tu plombu jednu) ptá, jestli chci takovou nebo makovou a která je za kolik nebo jestli tu zadarmo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.3.13 15:01
@terinka4444 píše:
Hezky, závidím, takového doktora.

Ale tak jsi přeci dopředu taky věděla, že Ti bude předělávat bílé na černé, takže jsi byla informována, no ni? :) Nebo Tě pět let přesvědčoval že Ti to předělá a neřekl, že se za to bude platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.