Černá plomba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
26.3.13 15:57

Ja neplatila. za bilou pres celej zub 800. Odus medica na P8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
26.3.13 16:12

@lulje Víš, mě nevadí si zaplatit, ale vadí mi, pokud je varianta hrazená a doktor mi ji upírá… pokud je výběr z více možností, tak chci být já ten, kdo si bude vybírat. A varianta - mám smlouvu s pojišťovnou, ale odmítám dělat plně hrazené úkony mě vytáčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 16:12
Ale ne, to já vím, co budu platit.
@Kallkapa píše:
Ale tak jsi přeci dopředu taky věděla, že Ti bude předělávat bílé na černé, takže jsi byla informována, no ni? :) Nebo Tě pět let přesvědčoval že Ti to předělá a neřekl, že se za to bude platit?

Příspěvek upraven 26.03.13 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 16:16
To je o názoru, já zase nesouhlasím s tvou doktorkou, já neříkala, že vypadnp, ale že se ztenčí, uvidíš za 15-20let, můj zubař není packal, je to profík s perfektně vybavenou ordinací. Katráčky jsem koupila naproti v drogerce.
@lulje píše:
Dovolím si nesouhlasit s tím tvrzením, že bílá plomba je nevhodná na kousací plochy. NENÍ TO PRAVDA!!! Ten boom nebyl řed 15 lety, ale už nejmíň před 25, co si tak vzpomínám… a je pravda, že tehdy se bílé dávaly jen na přední zuby a za pár měsíců vypadly. Dneska je ta technologie a materiály úplně někde jinde. Píšeš, že máš zkušenost 15 let starou. Pak to chápu. Já mám komplet celé zuby předělané (měla jsem černou plombu snad na každém zubu :cert: ). Dneska mám úsměv jak do reklamy na zubní pastu. Nikdo by nepoznal, že někde byl nějaký kaz. Všude mám bílé plomby a drží jako ulité. A to opravdu i na zubech, kde je je kousek skloviny a ze 3/4 plomba!!!
Takže vyměňovat staré bílé plomby ANO, ale zase pouze za bílé ale NOVÉ. A doktor, který tvrdí něco jiného, to buď neumí, nebo se snaží vydělat na něvědomosti a naivitě zákazníků. O to hůř, že je to tvůj známý a důvěřuješ mu :cert: Ono se to totiž musí umět s těmi novými materiály a technologiemi pracovat! A moje doktorka to umí báječně!!! Pokud tvůj doktor řekne, že ti nová bílá vyadne a není vhodná, tak je to packal a rychle bych se přeregistrovala jinam. Prostě to neumí. A takovému platíš?!
Já té svojí doktorce zaplatím ráda, protož vím, že ta práce, kterou odvede, za to 100% stojí!!!
A těším se k ní!!! KOmplet rekonstrukci mého chrupu mi dělala asi 5 měsíců pěkně zoubek po zoubku během těhotenství. Dokonce se mi i stalo, že jsem jí usnula v křesle. Trhala mi osmičky, dělala 2 nové korunky, spoustu nových plomb a to celé mě stálo něco málo přes 20tisíc. A drží!!! Chodím každého půl roku na kontrolu a bez jediného problému už 5 let!!! A hlavně - nenutí mi žádné kartáčky a pasty, které si můžu v drogerce koupit za polovinu :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 16:21
Nejsem odborník, mám dvě plomby, jen to do mě hustí dlouho :mrgreen: a ten amalgám v kapslích je prostě drahý materiál sám o sobě, ten nikde nikdo zadarmo nedává a je dražší než bílý materiál, pevnější a kvalitnější, ikdyž má někdo jiný názor.
@rejžička píše:
@terinka4444 Aha, tak já myslela, že černé rovná se automaticky amalgán, nevěděla jsem, že už se dělají nějaké lepší. Dík za radu, koukám, že jsi odborník - asi teda nedobrovolně. :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 16:23
Není nic horšéhpo než ony staré amalgámové plomby na pojišťovnu, ten kapslový dovažovaný to nedělá, to měl pravdu. Každému přeji, ať je se svýmá plombami spokojen a ať mu dlouho vydrží.
@marienela píše:
@lulje uuuf, to jsi mě uklidnila, že máš tuto zkušenost…já jsem na tom prakticky stejně, tedy měla jsem původně snad všech zubech amalgámy z dětství. Na začátku těhotenství (před pár měsíci) jsem změnila zubaře a ten mi je postupně všechny vyměnil za bílé, ty původní plomby označil za „zvěrstvo“, které nechápe, jak mi nekdo mohl udělat. Dala jsem do toho spoustu tisíc (přesně jsem to radši nepočítala, ale za návštěvu to bylo kolem 1500 - 3000 Kč - většinou mi udělal rovnou dva zuby). Zbývá mi úplně poslední „černý“ zub, bohužel pan zubař náhle zemřel, tak mi ho už dodělá někdo jiný…ale jsem ráda, že tu někdo prezentuje taky dobrou zkušenost s bílými plombami, protože já jsem byla přesvědčená, že investuju nejen do vzhledu, ale i do zdraví, že jsou prostě ty nové plomby kvalitnější než to, co jsem tam měla dříve.
Nevím, co je na tom pravdy, ale můj zubař mi taky říkal, že ten amalgám uvolňuje něco do těla, co třeba miminku taky moc neprospívá…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 16:30
Víš o, ono je to složité, já si nepamatuju přesná čísla, ale na pojišťovnu dostane ten doktor zaplaceno pár stovek, abych nekecala, někde 350,– zub děůláminimálně půl hodiny, musí zaplatit půlhodinový plat sestry, pronájem ordincí, leasingy na stroje, které používá, jen to bůlbý křeslo stojí přes milion, svůj plat, nikdy nedokáže tohle všechno poplatit za 350,– na půl hodiny, nikdo z nás nedělá zadarmo, pár doktorů ještě na pojišťovnu dělá, není jich moc, ale jak to tak čtu, ještě jo, pak klobouk dolů před nimi, ale chtít to po nich, to mi nepřijde fér, co kdyby tobě někdo řekl, že každou půl hodinu z hodiny budeš dělat zdarma nebo jen s minimální sazbou místo bžného platu? Znám jednu doktorku ve vedlejším městě, která dělá na pojišťovnu, znám zuby od ní, chodí k ní teta, kupodivu má tak natřísklo, že nebere další pacienty, ovšem ordimaci má stále na stjněm místě jak před třiceti lety, a snad i stejně vybavenou, zub s přehledem vytrhne, a další a další…
@j.a.n.i1 píše:
@lulje Víš, mě nevadí si zaplatit, ale vadí mi, pokud je varianta hrazená a doktor mi ji upírá… pokud je výběr z více možností, tak chci být já ten, kdo si bude vybírat. A varianta - mám smlouvu s pojišťovnou, ale odmítám dělat plně hrazené úkony mě vytáčí…
-
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.3.13 16:48
@Babulka123 píše:
Záleží na kvalitě amlgámu- takovej ten středověk kdy se míchá někde v misce, pak to doktor plácne na rádoby díru konec, za ř minut to je opravdu naq pojišťovnu, ovšem kondenzovanej amalgám předem pčipravená v kapslích, dozovaný kladívkem a tvarovaný do podoby zubu je za příplatek a protože kde je poptávka je nabídka- cena je fakt různá

tak já teda nepoznám jak můj zubaŕ ty plomby dělá, ale podle toho, co dává za instrukce sestře, bych to tipla na ten druhej způsob :-D A neplatila jsem nikdy ani korunu, teda jo, před 7 rokama asi 200 za bílou plombu na přední zub… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
26.3.13 17:56

@terinka4444 Já vím, jak to chodí s pojišťovnami, sice jiný obor, ale je to všude podobné, spíš horší než u zubaře. Není to nastaveno ideálně, ale není to můj problém jako pacienta, lékař uzavřel smlouvu s pojišťovnou a i když souhlasím, že stojí za houby, tak prostě platí a měl by se podle toho chovat. Pochybuju, že tobě by se líbilo, kdyby ti doktor nechtěl napsat léky na předpis, protože už má přečerpaný limit a bude to platit ze svého - to mi přijde jako podstatně větší zvěrstvo, než že je nějaký výkon podhodnocený, ono zas některé netrvají nijak dlouho, takže se to vyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 18:03
Jani, tak to ale důvěrně znám, mamince teď odložili životně důležitou léčbu, kterou měla nastoupit na konci října, protože byly vyčerpány limity, doledna se děsivě zhorčila, a nelíbí se mi to, nicméně chápu zubaře, ono je celkem rozdíl nepředepsat léky, nebo pracovat zadarmo, pracoval by tady někdo zadarmo? Já chápu, že tě to štve, já si strašně přála kontaktní gril, a místo grilu mám opravené dva zuby, a tak bych chtěla gril, šetřila jsem na něj dlouho, ale tak to prostě je, podle mě neseženeš zubaře, který ti to udělá zadarmo, těch je děsně málo a nové pacienty neberou, naše péče zubní i s doplatkem tisícovku je směšně levná oproti světu, jen my jsme rozmlsaní, tak to je, když to budeš odkládat, dopadne to mnohem dráž, taková korunka s čepem pak vyjde na deset i víc tisíc. Smiř se s tou tisícovkou, to je poměrně normální cena.
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Já vím, jak to chodí s pojišťovnami, sice jiný obor, ale je to všude podobné, spíš horší než u zubaře. Není to nastaveno ideálně, ale není to můj problém jako pacienta, lékař uzavřel smlouvu s pojišťovnou a i když souhlasím, že stojí za houby, tak prostě platí a měl by se podle toho chovat. Pochybuju, že tobě by se líbilo, kdyby ti doktor nechtěl napsat léky na předpis, protože už má přečerpaný limit a bude to platit ze svého - to mi přijde jako podstatně větší zvěrstvo, než že je nějaký výkon podhodnocený, ono zas některé netrvají nijak dlouho, takže se to vyrovná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
26.3.13 18:19

Já jsem pro bílé plomby, zubařka mi dává jen ty, na vlastní přání. Platím cca 700-800 kč za plombu. Jediná, která mi kdy vypadla byla zrovna černá :lol: A taky dneska už je kvalita bílých i černých plomb jinde než dřív. Esteticky jsou černé plomby hrozné.

A když už jsem v zubařském tématu-kolik jste zaplatily za implantovaný zub,takový ten navrtaný, umělý? Mamka si ho chce nechat udělat(stolička)a zubař po ní chce 25 tisíc za jeden zub, zdá se mi trochu moc…

• Citovat
  • Upravit
69235
26.3.13 18:21

Taky normální cena, jen čep stojí 20.000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
26.3.13 18:22
@terinka4444 píše:
Nejsem odborník, mám dvě plomby, jen to do mě hustí dlouho :mrgreen: a ten amalgám v kapslích je prostě drahý materiál sám o sobě, ten nikde nikdo zadarmo nedává a je dražší než bílý materiál, pevnější a kvalitnější, ikdyž má někdo jiný názor.

Ve čtvrtek jdu k zubařce, tak se na to schválně zeptám :think: Bych teda nechtěla, aby se mi časem odrolily zuby :roll:

• Citovat
  • Upravit
luciášice
26.3.13 18:23
@terinka4444 píše:
Taky normální cena, jen čep stojí 20.000,–
Čep je co? Korunka nebo součást toho umělého zubu, který bude navrtaný?
  • Citovat
  • Upravit
101710
26.3.13 18:40
@terinka4444 píše:
ono je celkem rozdíl nepředepsat léky, nebo pracovat zadarmo, pracoval by tady někdo zadarmo?
Ano, je to rozdíl, přijde mi lepší pracovat půl hodiny zadarmo (a ta půl hodina mi přijde nadhodnocená), protože to jsem na 0, kdežto když někomu předepíšu lék přes limit, tak ho zaplatím a jsem tedy v mínusu…
A ad práce zadarmo, nevím v jakém oboru děláš, ale já za svých 10 let současném zaměstnání ty hodiny navíc (a zadarmo) nespočítám, ale málo jich rozhodně nebylo.
Smiř se s tou tisícovkou, to je poměrně normální cena.

Ale já se s ní smiřovat nehodlám, nemám pro to důvod… to, že si stejně vyberu tu bílou doplatkovou je druhá věc, ale očekávám, že mi bude nabídnuta i ta nedoplatková varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.