Černá plomba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
26.3.13 19:51
Ne, pokud má svůj zub jen špatný, většinou zachovají kořen, vyplní kanálky a dají tam titanový čep, vlastně do toho zupu dají, něco jako šroubek a nato nasadí korunku, nový umělý zub, pokud nemá nic, zub je vytržen, tak se tam dává taky čep, trochu jiný, prostě nšco, na co potom nasadí umělý zub, ten už stojí 20.000,– a k tomu korunka, tedy ceny našeho zubaře, ale ono je to plus minus tejný, někde možná levnější, ale ne o moc.
.@luciášice píše: Čep je co? Korunka nebo součást toho umělého zubu, který bude navrtaný?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
26.3.13 19:57

@terinka4444 Dík za vysvětlení. Nemá tam zub vůbec už nějaký čas a nový zubař jí řekl, že ten zub za tou dírou by se prý začal naklánět a dělal neplechu a tak si tam má dát umělý.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.3.13 19:59
Hm, tak vidíš, já jsem soukromník jako zubař, nikdo mi nic nedá, všechno si musím vydělat sama, nemám výhody zaměstnanců, nemám volno, nemám nemocenskou, nemám placenou dovolenou, nemám nic, nemůžu si dovolit pracovat každou druhou půl hodinu zadarmo, musím se otáčet, abych měla na ty své zamětnance, nevidím důvod, proč by měl někdo pracovat pro někoho zadarmo, fakt ne, víš co, kdyby to byl sem tam jeden šlověk, ale naše česká nátura, to by dělal zadarmo každýho druhýho, těch 1000,– za zub je naprosto směšná částka, vážně, místo nadávání bychom měli být vděčni, že si tu můžeme nechat opravit zub za litr, zkus zadat diskuzi, kolik se platí v zahraničí za blbé vyvrtání a blbou plombu, zrovna nedávno psala holčina, co žije v Itálii, že tam je zubaž pro všechny vyjmutá ze zdravotního pojištění a za jeden kaz platí běžně desettisíc, máme se tu dobře, co se zdravotní péče týče, jenže nevím proč, chceme všechno zadarmo, za tu směšnou částku, co se odvádí na zdravotní pojištění chceme vše, v nadstandartní péči a zadarmo, takhle to ale už nefunguje a fungovat nebude. Jen co, a nikomu nic zlého nepřeju, umřou ti lékaři, ketří ještě jedou zadarmo, a pochybuju, že někdo z nich je ta mladší generace, budeme platit už všichni, ono budeme platit tak jako tak, už to leží někde někomu na stole, za plombu se bude platit.
@j.a.n.i1 píše:
Ale já se s ní smiřovat nehodlám, nemám pro to důvod… to, že si stejně vyberu tu bílou doplatkovou je druhá věc, ale očekávám, že mi bude nabídnuta i ta nedoplatková varianta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 20:06
Jo, to je pravda, navíc se jí časem rozjedou zuby v té řadě od sebe, huba je prevít :mrgreen: tak to je těch 25000,– asi odpovídající, to je tedy pálka, jen kolem 20.000,– stojí ten čep, který bude držet umělý zub.
Mije maminka je těžce nemocná, v současné době je ve složité léčbě na dlouhé vyprávění, příští týden jí v Plzni na klinice budou vyndavat všechny zuby, pětihodinová operace a zůstane úplně bez zubů, je jí 56,trochu se z toho zhroutila, takže jsem slibila, že našetříme na umělé zuby, nikoliv klapačky, tak jsem to dneska probírala se zubařem, tak celá umělá řada zubů nacavknutá na čepy, stále jsou to vyndavací zuby, nikoliv pevná náhrada, jen se to nelepí těma lepidlama, ale nacvakne jakou druk v kalhotách, tak spodní c´čelist minmálně 60.000,– a horní minimálně 120.000,–asi mě omejou, na to se budu muset zadlužit, aléčí se, protože doktoři kdysi zmršili operaci a následnou léčbu, napíchli jí transfůzí žloutenku typu C a součadní doktoři 5let nepoznali, že se to vrátilo a propuklo to v plné síle, takže nikoliv její chyba, a přesto 200.000,– za blbé vyndavací zuby, je to spravedlivé? není, držkování nad blbou tisícovkou za spravený zub nechápu, vážně ne.
@luciášice píše:
@terinka4444 Dík za vysvětlení. Nemá tam zub vůbec už nějaký čas a nový zubař jí řekl, že ten zub za tou dírou by se prý začal naklánět a dělal neplechu a tak si tam má dát umělý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.3.13 07:03

@lulje Jakých 500 zase? Psala jsem, že chce 1000 kč za černou plombu. To se mi zdá hodně. Čti pořádně prosím. ;) Jasně…nedá se nic dělat. A prosím nesrovnávej pleny pro dítě a můj zkažený zub. To jsou úplně rozdílné věci. Ano, je mi líto vyhodit 1000 kč do černé plomby, nebot mi ty peníze budou chybět. Třeba zrovna na ty pleny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
27.3.13 14:54
@Sfaticata píše:
@lulje Jakých 500 zase? Psala jsem, že chce 1000 kč za černou plombu. To se mi zdá hodně. Čti pořádně prosím. ;) Jasně…nedá se nic dělat. A prosím nesrovnávej pleny pro dítě a můj zkažený zub. To jsou úplně rozdílné věci. Ano, je mi líto vyhodit 1000 kč do černé plomby, nebot mi ty peníze budou chybět. Třeba zrovna na ty pleny. :)

Ach!!! :zed: Nechci se opakovat - stejně by to asi bylo zbytečné. Nejlíp moje názory vyjádřila Terinka4444 na této straně. Nechce se mi to kopírovat a zaneřádit tak diskuzi. Pokud je nkomu líto „vyhodit“ 1000 za opravu zubu, pak už namám slov. Z široka daleka si sem jezdí nechávat lidi opravovat zuby, protože to je tady za pusu a my tady pořád budem brečet a brečet, že chceme všechno zadarmo… ALe to nemá smysl - to je jako vysvětlovat důchodcovi, proč nemůže dostat 13. důchod, nebo proč musí zaplatit 30 korun. Tohle já prostě nepochopím. A proto se s tebou nebudu pouštět do dalších debat - zbytečně by mi stoupl tlak :? Plně se shoduje s Terrinkou4444, tak pokud chceš znát můj názor, pak si přečti její příspěvky tady. A máš pravdu - zuby se s plínkami opravdu srovnávat nedají :palec: Někdo investuje do zdraví, někdo vyhodí prachy do popelnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.3.13 15:35
@lulje
@lulje píše:
Ach!!! :zed: Nechci se opakovat - stejně by to asi bylo zbytečné. Nejlíp moje názory vyjádřila Terinka4444 na této straně. Nechce se mi to kopírovat a zaneřádit tak diskuzi. Pokud je nkomu líto „vyhodit“ 1000 za opravu zubu, pak už namám slov. Z široka daleka si sem jezdí nechávat lidi opravovat zuby, protože to je tady za pusu a my tady pořád budem brečet a brečet, že chceme všechno zadarmo… ALe to nemá smysl - to je jako vysvětlovat důchodcovi, proč nemůže dostat 13. důchod, nebo proč musí zaplatit 30 korun. Tohle já prostě nepochopím. A proto se s tebou nebudu pouštět do dalších debat - zbytečně by mi stoupl tlak :? Plně se shoduje s Terrinkou4444, tak pokud chceš znát můj názor, pak si přečti její příspěvky tady. A máš pravdu - zuby se s plínkami opravdu srovnávat nedají :palec: Někdo investuje do zdraví, někdo vyhodí prachy do popelnice :nevim:

Já se taky nechci opakovat. Jak tak koukám, je to zbytečné i pro mně. :lol: Nikde jsem nepsala, že bych chtěla všechno zadarmo. Psala jsem, že mi přijde hodně peněz dát 1000 kč za obyčejnou černou plombu. Proč hned stoupat tlak? To chce klid v duši. Mě se ještě nestalo, že bych se na diskuzi rozčílila. Stačí, že se nervuji v reálném životě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katulen
27.3.13 15:43

Amalganova plomba je zadarmo ne? A nechapu, jak tu pisou, ze co bysme chteli. :zed:
Kdo chce bilou tak at si priplati, ale amalg.by mela byt zadarmo.
A zubare co vybira 1000 korun za amalg. plombu bych poslala k sipku. Zlodej.

• Citovat
  • Upravit
69235
27.3.13 16:09
Posli ho k sípku a nech si sežrat zub, stále opakuju, že amalgám na pojišťovnu je totální hnus nebezpečný, amalgám za 1000,– je jiný drahý kvalitní materiál, rozdílný od toho na pojišťovnu. a tak jako vy máte možnost poslat toho hnusnýho doktora k šípku, on má možnost nepracovat zadarmo a nepoužívat materiály, které nechce, zákon trhu, vy potřebujete jeho, nikoliv on vás, každý zubař má tolik klientů, co rádi zplatí, že fakt nebude plakat, když ho někdo, kdo chce vše zadara, pošle k šípku.
@Katulen píše:
Amalganova plomba je zadarmo ne? A nechapu, jak tu pisou, ze co bysme chteli. :zed:
Kdo chce bilou tak at si priplati, ale amalg.by mela byt zadarmo.
A zubare co vybira 1000 korun za amalg. plombu bych poslala k sipku. Zlodej.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
27.3.13 16:28

@terinka4444 Já ani nechci aby někdo plakal. Každopádně jsem našla zubaře, co si bere za černou 400 kč. To je krásný rozdíl. Takže aspon tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katulen
27.3.13 16:50

Jako nechapu proc bych si mela nechat sezrat zub? Co je to za hloupou rec? Kdyz mi udela amalgamovou plombu tak mi to sezere zub? Nenech se vysmat.

• Citovat
  • Upravit
69235
27.3.13 16:56

Ne, to ti nesežere zub, konec konců, dělej si se svým chruprm, co chceš, najdi si doktora zadarmo, ale neurážej na nenadávaj těm ostatním do zlodějů, tobě taky nikdo nenadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
27.3.13 17:00

Dámy, můžete se přestat navážet do @terinka4444, já ji požádala o radu a ona mi slušně odpověděla. Tímto ji děkuji. Jestli se mi její názor nebude líbit, je to jen a jen moje věc.

• Citovat
  • Upravit
Katulen
27.3.13 17:02

Kapitalisti zubarsky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1265
27.3.13 17:07

@smoulinka71 Dámy? Já tu vím jenom o jedné co nadává. Nikomu bych bezdůvodně nenadávala…fuj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.