Černá plomba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
26.3.13 15:03
@terinka4444 píše:
Ne, můj zubař je profík, taky drahej jak prasee, to máme slevu, je to manželův kamarád, bílé plomby jsou absolutně nevhodné na stoličky, já je mám snad 15 let ještě od původního doktora, to byl boom v bílých plombách, to všichni museli mít, tak jsem se tenkrát nechala ukecat a vyměnila své černé z dětství za bílé, teď mě ukecával 5 let na výměnu, zubaře se bojím jak čert kříže, jenže ty bílé už se prokousaly a totálně ztenčily Jo, ono taky záleží na materiálu, není černa plomba jako černá plomba, a někteří doktoři stále dělajá amalgán na pojišťovnu, záleží, jak který, musíš se zeptat u svého zubaře.

Dovolím si nesouhlasit s tím tvrzením, že bílá plomba je nevhodná na kousací plochy. NENÍ TO PRAVDA!!! Ten boom nebyl řed 15 lety, ale už nejmíň před 25, co si tak vzpomínám… a je pravda, že tehdy se bílé dávaly jen na přední zuby a za pár měsíců vypadly. Dneska je ta technologie a materiály úplně někde jinde. Píšeš, že máš zkušenost 15 let starou. Pak to chápu. Já mám komplet celé zuby předělané (měla jsem černou plombu snad na každém zubu :cert: ). Dneska mám úsměv jak do reklamy na zubní pastu. Nikdo by nepoznal, že někde byl nějaký kaz. Všude mám bílé plomby a drží jako ulité. A to opravdu i na zubech, kde je je kousek skloviny a ze 3/4 plomba!!!
Takže vyměňovat staré bílé plomby ANO, ale zase pouze za bílé ale NOVÉ. A doktor, který tvrdí něco jiného, to buď neumí, nebo se snaží vydělat na něvědomosti a naivitě zákazníků. O to hůř, že je to tvůj známý a důvěřuješ mu :cert: Ono se to totiž musí umět s těmi novými materiály a technologiemi pracovat! A moje doktorka to umí báječně!!! Pokud tvůj doktor řekne, že ti nová bílá vyadne a není vhodná, tak je to packal a rychle bych se přeregistrovala jinam. Prostě to neumí. A takovému platíš?!
Já té svojí doktorce zaplatím ráda, protož vím, že ta práce, kterou odvede, za to 100% stojí!!!
A těším se k ní!!! KOmplet rekonstrukci mého chrupu mi dělala asi 5 měsíců pěkně zoubek po zoubku během těhotenství. Dokonce se mi i stalo, že jsem jí usnula v křesle. Trhala mi osmičky, dělala 2 nové korunky, spoustu nových plomb a to celé mě stálo něco málo přes 20tisíc. A drží!!! Chodím každého půl roku na kontrolu a bez jediného problému už 5 let!!! A hlavně - nenutí mi žádné kartáčky a pasty, které si můžu v drogerce koupit za polovinu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
26.3.13 15:09

Tak si řekla o 1000 korun. Vím, že je dnes zubař drahý, ale tohle teda ne. Když čtu, že některé to tady mají zadarmo a já budu platit 1000 kč za černou? Nemůžu si to dovolit, takže budu hledat zubaře. To bude stres. Málokde přibírají a platí se za černou snad všude jak to tak čtu…až na pár vyjímek. :,( BOŽE :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 15:13
@Sfaticata píše:
Tak si řekla o 1000 korun. Vím, že je dnes zubař drahý, ale tohle teda ne. Když čtu, že některé to tady mají zadarmo a já budu platit 1000 kč za černou? Nemůžu si to dovolit, takže budu hledat zubaře. To bude stres. Málokde přibírají a platí se za černou snad všude jak to tak čtu…až na pár vyjímek. :,( BOŽE :pocitac:

Tak tolik jsem platila za velkou bílou!!! Vyměň ji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.3.13 15:14
@lulje píše:
Tak tolik jsem platila za velkou bílou!!! Vyměň ji ;)

Moje má třeba minimální rozdíl mezi černou a bílou. Teď mi dlouho žádnou nedávala, ale tak před dvěma lety měla černou za 600 a bílou za 750 - tak nějak - prostě rozdíl minimální. (teď předpokládám, že to bude asi těch 1000 a 850)

Příspěvek upraven 26.03.13 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 15:14

Holky, a neprošlo to už hlasováním to o té platbě za amalgámovou plombu??? Někdy začátkem roku se o tom hodně mluvilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 15:17
@Kallkapa píše:
Moje má třeba minimální rozdíl mezi černou a bílou. Teď mi dlouho žádnou nedávala, ale tak před dvěma lety měla černou za 600 a bílou za 750 - tak nějak - prostě rozdíl minimální. (teď předpokládám, že to bude asi těch 1000 a 850)Příspěvek upraven 26.03.13 v 15:15

Je to možné. Já jsem černou nedostala už 20 let, tak nevím, jak se ceny pohybují. Ale za bílou jsem platila jako ty 800-1200 podle velikosti a náročnosti zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
26.3.13 15:18

@lulje No…ale některé holky tu píšou, že za černou neplatí nic. A i kdyby se platilo za černou, tak to přece nemůže být stejně drahé jako bílá. Pochopím do 500…za chvíli to tady bude jako ve středověku. Lidi nebudou mít na zuby a raději si je nechají vytrhat. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
26.3.13 15:20

Záleží na kvalitě amlgámu- takovej ten středověk kdy se míchá někde v misce, pak to doktor plácne na rádoby díru konec, za ř minut to je opravdu naq pojišťovnu, ovšem kondenzovanej amalgám předem pčipravená v kapslích, dozovaný kladívkem a tvarovaný do podoby zubu je za příplatek a protože kde je poptávka je nabídka- cena je fakt různá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.3.13 15:21
@lulje píše:
Je to možné. Já jsem černou nedostala už 20 let, tak nevím, jak se ceny pohybují. Ale za bílou jsem platila jako ty 800-1200 podle velikosti a náročnosti zákroku.

A já černou neměla nikdy :). Ale na výběr mi dává pokaždé. Bílé mám dvě (ale jenom proto, že mám vyrvané osmičky :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
26.3.13 15:21

@j.a.n.i1 naše zubařka ceny dopředu nesděluje, ale já už se po zkušenostech vždycky ptám. Taky nechápu, že pro ně není normální sdělit to dopředu, ale prostě bohužel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 15:31
@Sfaticata píše:
@lulje No…ale některé holky tu píšou, že za černou neplatí nic. A i kdyby se platilo za černou, tak to přece nemůže být stejně drahé jako bílá. Pochopím do 500…za chvíli to tady bude jako ve středověku. Lidi nebudou mít na zuby a raději si je nechají vytrhat. Ach jo.

Můžu si tipnout? Že máš ráda oranžovou barvu? Nebo rudou? ;)
Ano - je to šílený problém dát jednou za sto let 500 za plombu, ale že pak není na zaplacení léčby rakoviny… no, asi je to zbytečné tady rozpitvávat…
Zajímavé, že vyhodit 500 za číčoviny lidem líto není, ale jak se jedná o zdraví, tak to prrr!!! Kdy si lidi zvyknou na to, že nic není zadarmo? Jako chápu ty staré - ti už se nepředělají, ale naskakuje mi husí kůže, když tyhle řeči slyším od mladých 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
26.3.13 15:36
@Babulka123 píše:
Záleží na kvalitě amlgámu- takovej ten středověk kdy se míchá někde v misce, pak to doktor plácne na rádoby díru konec, za ř minut to je opravdu naq pojišťovnu, ovšem kondenzovanej amalgám předem pčipravená v kapslích, dozovaný kladívkem a tvarovaný do podoby zubu je za příplatek a protože kde je poptávka je nabídka- cena je fakt různá

Tak to já bych raději středověkou plombu. Na novověk nemám. Mám tu staře dělanou plombu 20 let a pořád drží. Nebude tak špatná. No..to je už jedno. Nějak to budu muset udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.3.13 15:44
@Sfaticata píše:
Tak to já bych raději středověkou plombu. Na novověk nemám. Mám tu staře dělanou plombu 20 let a pořád drží. Nebude tak špatná. No..to je už jedno. Nějak to budu muset udělat.

Je smutné, když lidi nenajdou 500 na investici do svého zdraví :? Já z rodičáku živím sebe a své 2 děti, ale NIKDY by mi nebylo líto peněz investovaných do zdraví (pokud by samozřejmě nešlo o vitamínové srajdy apod.). Balík plínek stojí taky tolik a pláčeš nad tím taky tak moc? Prostě to ber jako nutnost. CHápu, kdyby si dotkor řekl 5000 - to už by bylo i na mě moc. ALe 500 za opravu zubu? :nevim: Kdy is lidi zvyknou na to, že zadarmo ani kuře nehrabe?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.3.13 15:54

@terinka4444 Aha, tak já myslela, že černé rovná se automaticky amalgán, nevěděla jsem, že už se dělají nějaké lepší. Dík za radu, koukám, že jsi odborník - asi teda nedobrovolně. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marienela
26.3.13 15:57

@lulje uuuf, to jsi mě uklidnila, že máš tuto zkušenost…já jsem na tom prakticky stejně, tedy měla jsem původně snad všech zubech amalgámy z dětství. Na začátku těhotenství (před pár měsíci) jsem změnila zubaře a ten mi je postupně všechny vyměnil za bílé, ty původní plomby označil za „zvěrstvo“, které nechápe, jak mi nekdo mohl udělat. Dala jsem do toho spoustu tisíc (přesně jsem to radši nepočítala, ale za návštěvu to bylo kolem 1500 - 3000 Kč - většinou mi udělal rovnou dva zuby). Zbývá mi úplně poslední „černý“ zub, bohužel pan zubař náhle zemřel, tak mi ho už dodělá někdo jiný…ale jsem ráda, že tu někdo prezentuje taky dobrou zkušenost s bílými plombami, protože já jsem byla přesvědčená, že investuju nejen do vzhledu, ale i do zdraví, že jsou prostě ty nové plomby kvalitnější než to, co jsem tam měla dříve.
Nevím, co je na tom pravdy, ale můj zubař mi taky říkal, že ten amalgám uvolňuje něco do těla, co třeba miminku taky moc neprospívá…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.