Čerstvé šťávy ke snídani a čínská medicína

Theodoula
22.10.15 21:34

Čerstvé šťávy ke snídani a čínská medicína

Vzhledem k tomu, že se od září nemůže moje rodina dostat z opakujících se nemocí, řekla jsem si, že začnu víc koukat na to, jak se kdo stravuje. Dle TČM vím, že ke snídani jsou nejlepší zeleninové polévky a obilné (nemléčné) kaše. Ale děláme si nejprve ovocno zeleninové šťávy a ty by se měly vypít na lačno. Tak si říkám, jestli toto není pro organismus šok? Jestli to příliš neochladí? Většinou základ je mrkev, jablko, řepa, citrusy v menší míře. Najde se tu nějaký (ne)odborník? :think: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4341
22.10.15 21:46

Rano nalacno se doporucuje tepla voda s citronem a pak cele dopoledne ovoce a zelenina nebo stavy z nich. Ne ale uplne u tradicni cinske mediciny, ta v zime vubec toto nedoporucuje. A pokud vim, vubec nedoporucuje mleko a kombinaci mlecnych vyrobku s ovocem. My jsme na kvalite stravy hodne zamakali a ozdraveli se. Ale nejen to, taky saunujeme, sportujeme, uzivame houbu -myslim, ze se ji rika koren zivota. Cistili jsme jatra, streva…no, neni to jednoducha cesta. Preji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
22.10.15 21:52

@babanci Jo děkuju, vlažnou vodu s citronem jsem si taky dělávala, že je to dobré na „propláchnutí“. Na ten kořen života mrknu… A to nás čeká dlouhá zima… Když už i naše 11 m dostala antibiotika, tak fakt musíme něco dělat. Jinak já, manžel a syn antibiotika v září, ona teď… Zešílím :zed: Nebo teda začnu radši fakt něco dělat, díky za typy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10185
22.10.15 21:56

@Theodoula Ráno je lepší něco teplého, studené na lačno je šok pro trávicí systém. Podle tčm je ráno ideální jak píšeš ta nemléčná kaše, třeba ovesné vločky uvařené ve vodě místo v mléce, ochutit skořicí, nebo si do ní nakrájet ovoce, ořechy apod. Ta kaše dodá tělu sacharidy, vyrovná hladinu inzulinu prakticky na celý den. Pak ta zeleninová šťáva, ta zas nakopne „mozek“ a celkovou vitalitu. Ale jako první po ránu bych doporučovala tu kaši. Takhle mi to doporučoval praktik tčm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.10.15 01:43

@Theodoula
S TČM máme v rodině velmi dobré zkušenosti. Doporučuji kromě změny jídelníčku i některé bylinné přípravky.
 http://www.patentnimedicina.cz/…y/dle-potizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
23.10.15 08:29

Tak my si dáváme každé ráno panáka Goji Himalyo a jsme ok :) Dcera má tedy ještě probiotika, ale zatím je jediný držák ve školce a to jí ještě nejsou ani 3 roky, chodí od září a ještě nemarodila, ani rýma :palec: http://www.goji-kustovnice-cinska.cz/…cka-hodnota/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
23.10.15 10:07

Podívej se také na A-Z zdraví. Podle toho „jedem“ a jsme O. K. Vyhrabali jsem se z opravdu vážných nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.2.16 21:37

@želvička28 Goji je ta nejlepší věc na kterou jsem v posledním půl roce narazila. Sušenou si dávám do jogurtu, ale mé poznatky jsou takové, že daleko lepší je opravdu ta tekutá, jelikož je v ní mnohem víc vitamínůa a antioxidantů. Vyzkoušela jsem různé nápoje z kustovnice a měla jsem i Himalyo. Potom jsem však zjistila, že je v něm i sůl a to mi nějak nesedělo, protože v účincích bylo i odkyselení organismu. Jak může odkyselovat, když je v něm sůl? Přes kamarádku jsem se dozvěděla o goji od ramissia a na tu nedám dopustit. Je mnohem hustší, chutnější a hlavně neobsahuje žádné konzervanty ani sůl. Doporučuji porovnat. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
20.2.16 18:26
@julido píše:
@želvička28 Goji je ta nejlepší věc na kterou jsem v posledním půl roce narazila. Sušenou si dávám do jogurtu, ale mé poznatky jsou takové, že daleko lepší je opravdu ta tekutá, jelikož je v ní mnohem víc vitamínůa a antioxidantů. Vyzkoušela jsem různé nápoje z kustovnice a měla jsem i Himalyo. Potom jsem však zjistila, že je v něm i sůl a to mi nějak nesedělo, protože v účincích bylo i odkyselení organismu. Jak může odkyselovat, když je v něm sůl? Přes kamarádku jsem se dozvěděla o goji od ramissia a na tu nedám dopustit. Je mnohem hustší, chutnější a hlavně neobsahuje žádné konzervanty ani sůl. Doporučuji porovnat. :*

Do Himalyo se táké nic nepřidává… To minimální množství soli mně nijak netrápí - na ramissio opravdu nemám peníze, to už je pořádná pálka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.2.16 21:00

@želvička28 co znamená pálka? Já nakupuji Ramissio GOJI za 450kc lahev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
20.2.16 21:24
@julido píše:
@želvička28 co znamená pálka? Já nakupuji Ramissio GOJI za 450kc lahev.

Co znamená lahev? Myslím tím množství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.2.16 21:28

@želvička28 500ml a dávám malou štamprlku, takže je to na 25 dnů. Každý však musí posoudit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
20.2.16 21:43
@julido píše:
@želvička28 500ml a dávám malou štamprlku, takže je to na 25 dnů. Každý však musí posoudit sám.

Tak já ho našla na netu od 599,– u neověřeného obchodu. Já kupuji Himalyo 750 ml za 340,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.2.16 22:13

@želvička28 volba kazde z nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie