Čerstvé těhotenství - oznámit v práci?

Anonymní
2.10.20 22:29

Čerstvé tehotenstvi - oznámit v práci?

Ahoj maminky, psala jsem sem několik příspěvků ohledně předčasného nástupu do prace. Se zaměstnavatelem podepíšeme dodatek ke smlouvě, potřebuje ode mě týdne cca 15 hodin, prostě taková menší výpomoc. Jenže - právě jsem zjistila z tehu testu, že jsem těhotná! Dle kalkulačky jsem 6+1, takže úplně na začátku, a já teda nevim, co mám teď dělat! Mám to říct v práci než tu smlouvu podepíšeme, nebo ne a říct to až dokončím 3ti měsíc? Co byste dělaly vy? Mně se jim to moc říkat nechce, už jednou jsem potratila a jsem úplně na začátku tehu, na gynde jsem ještě nebyla, ale nevím, jestli by to zaměstnavatel nebral jako podpasovku no :,( Co mám teď dělat? Prosím poraďte!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
2.10.20 22:32

Neříct nebo dopadneš jak slečna, paní tady https://www.emimino.cz/…rankovani/4/?…

• Citovat
  • Upravit
37136
2.10.20 22:35

Nerikala bych nic, nejdriv po prvnim screeningu. Navic nemas jeste ani nic potvrzene, nemusi to dopadnout a nebudes mit ani dite ani praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
2.10.20 22:38

No a máš v plánu těch 15 hodin týdně skutečně pracovat? Do případného nástupu na mateřskou máš zhruba 7 měsíců. To je na „menší výpomoc“ na částečný úvazek podle mě úplně v pohodě. Vždyť se zatím nebavíte o úplném návratu natrvalo, ne?
Podpásovka by byla, kdybys nastoupila s vědomím, že za týden zdrhneš na neschopenku. Pokud plánuješ opravdu pracovat, je to za mě naprosto OK.

PS: Já nastoupila do úplně nové práce a měsíc na to zjistila těhotenství. Říct jsem to musela kvůli rizikovému prostředí. Nechali si mě, vymyslelo se to tak, abych dítě neohrožovala, a pracuju tam pořád, na mateřskou jdu teď v říjnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.10.20 22:41

Pokud to nevyžaduje povaha tvojí práce a to, že děláš něco vyloženě pro těhotnou nevhodné, pak nic neříkej. Není důvod. Do screeningu je času dost a není to tvoje povinnost. I když to oznámíš ve 20tt, tak mají dost času najít náhradu. Otázka je, jestli to vydržíš dostatečně dlouhou dobu tajit, ale neříkala bych to. Ani v případě, že budeš muset na PN. Ani v širší rodině jsme to neoznamovali takhle brzo. Nejbližším asi v 9tt. Ostatním až po screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 22:41

@Kassy Pracovat určitě chci, baví me to a dobře platí, což s naší hypo teď potřebujeme, potřebujeme jakýkoli příjem. Bavili jsme se jen o výpomoci, to je pravda. Tak to asi neřeknu. Sedm měsíců jim pomůže hodně myslím, a pak to nějak uděláme dál. Asi bude fakt lepší to neříkat, dyt to ani nemam potvrzený gyndou ještě, jen tréma těhotné. testama

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.20 22:43

@P4ja držím se hesla těhotenství neoznamovat do konce třetího měsíce…jen tady v tom případě jsem začala pochybovat, jestli to není jako nějaký podraz to ne říct no :,(

Příspěvek upraven 02.10.20 v 22:44

• Citovat
  • Upravit
21091
2.10.20 22:44
@Anonymní píše:
@P4ja držím se hesla těhotenství neoznamovat do konce třetího měsíce…

Tak proč to chceš oznamovat v práci? Drž se toho.  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 22:44

@P4ja ještě jsem tam dopsala komentář…

• Citovat
  • Upravit
21091
2.10.20 22:46
@Anonymní píše:
@P4ja ještě jsem tam dopsala komentář…

Ne i tak to není podraz. Nikde není napsáno. že musíš těhotenství oznámit takhle brzy. A každý rozumný člověk ví, že do 12tt je vše 50:50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
2.10.20 23:56

Nerekla bych nic, pracovat chces dal, tak o nic nejde.
Kdyby se zaměstnavatel později zlobil ferove bych rekla, ze to bylo v dobe kdy těhotenství nebylo jeste ani potvrzene a po předchozím potratu jsi se bala těhotenství zakriknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 00:50

Ja oznamovala v zamestnani hodne pozde, az okolo 25 tt a ve 41tt porodila mrtve dite.

• Citovat
  • Upravit
101803
3.10.20 08:27
@Anonymní píše:
Ja oznamovala v zamestnani hodne pozde, az okolo 25 tt a ve 41tt porodila mrtve dite.

Asi tak, pokud se má něco po…, tak se to stane bez ohledu na to, kdy těhotenství oznámíš :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat