Čerstvé těhotenství - oznámit v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Neříct nebo dopadneš jak slečna, paní tady https://www.emimino.cz/…rankovani/4/?…
- Citovat
- Upravit
Nerikala bych nic, nejdriv po prvnim screeningu. Navic nemas jeste ani nic potvrzene, nemusi to dopadnout a nebudes mit ani dite ani praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a máš v plánu těch 15 hodin týdně skutečně pracovat? Do případného nástupu na mateřskou máš zhruba 7 měsíců. To je na „menší výpomoc“ na částečný úvazek podle mě úplně v pohodě. Vždyť se zatím nebavíte o úplném návratu natrvalo, ne?
Podpásovka by byla, kdybys nastoupila s vědomím, že za týden zdrhneš na neschopenku. Pokud plánuješ opravdu pracovat, je to za mě naprosto OK.
PS: Já nastoupila do úplně nové práce a měsíc na to zjistila těhotenství. Říct jsem to musela kvůli rizikovému prostředí. Nechali si mě, vymyslelo se to tak, abych dítě neohrožovala, a pracuju tam pořád, na mateřskou jdu teď v říjnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to nevyžaduje povaha tvojí práce a to, že děláš něco vyloženě pro těhotnou nevhodné, pak nic neříkej. Není důvod. Do screeningu je času dost a není to tvoje povinnost. I když to oznámíš ve 20tt, tak mají dost času najít náhradu. Otázka je, jestli to vydržíš dostatečně dlouhou dobu tajit, ale neříkala bych to. Ani v případě, že budeš muset na PN. Ani v širší rodině jsme to neoznamovali takhle brzo. Nejbližším asi v 9tt. Ostatním až po screeningu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy Pracovat určitě chci, baví me to a dobře platí, což s naší hypo teď potřebujeme, potřebujeme jakýkoli příjem. Bavili jsme se jen o výpomoci, to je pravda. Tak to asi neřeknu. Sedm měsíců jim pomůže hodně myslím, a pak to nějak uděláme dál. Asi bude fakt lepší to neříkat, dyt to ani nemam potvrzený gyndou ještě, jen tréma těhotné. testama
- Citovat
- Upravit
@P4ja držím se hesla těhotenství neoznamovat do konce třetího měsíce…jen tady v tom případě jsem začala pochybovat, jestli to není jako nějaký podraz to ne říct no ![]()
Příspěvek upraven 02.10.20 v 22:44
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@P4ja držím se hesla těhotenství neoznamovat do konce třetího měsíce…
Tak proč to chceš oznamovat v práci? Drž se toho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@P4ja ještě jsem tam dopsala komentář…
Ne i tak to není podraz. Nikde není napsáno. že musíš těhotenství oznámit takhle brzy. A každý rozumný člověk ví, že do 12tt je vše 50:50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerekla bych nic, pracovat chces dal, tak o nic nejde.
Kdyby se zaměstnavatel později zlobil ferove bych rekla, ze to bylo v dobe kdy těhotenství nebylo jeste ani potvrzene a po předchozím potratu jsi se bala těhotenství zakriknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja oznamovala v zamestnani hodne pozde, az okolo 25 tt a ve 41tt porodila mrtve dite.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja oznamovala v zamestnani hodne pozde, az okolo 25 tt a ve 41tt porodila mrtve dite.
Asi tak, pokud se má něco po…, tak se to stane bez ohledu na to, kdy těhotenství oznámíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, psala jsem sem několik příspěvků ohledně předčasného nástupu do prace. Se zaměstnavatelem podepíšeme dodatek ke smlouvě, potřebuje ode mě týdne cca 15 hodin, prostě taková menší výpomoc. Jenže - právě jsem zjistila z tehu testu, že jsem těhotná! Dle kalkulačky jsem 6+1, takže úplně na začátku, a já teda nevim, co mám teď dělat! Mám to říct v práci než tu smlouvu podepíšeme, nebo ne a říct to až dokončím 3ti měsíc? Co byste dělaly vy? Mně se jim to moc říkat nechce, už jednou jsem potratila a jsem úplně na začátku tehu, na gynde jsem ještě nebyla, ale nevím, jestli by to zaměstnavatel nebral jako podpasovku no
Co mám teď dělat? Prosím poraďte!