Poradna duly
Jana Čurdová
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 17.1.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / 8.1. nástup do nemocnice
Eweli / 1983 / TP 5.6. / KO ???
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / KO 15.1.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 17.1.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / KO ???
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. /KO 9.1.
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / KO 8.1.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO ???
Kami / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO ???
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / KO 10.1.
Marcela / Kladno / TP asi 20.6. /KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO ???
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 10.1. + Tripple testy
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 10.1.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / KO 10.1. + Tripple testy
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO 10.1. Tripple testy
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO 11.1.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 18.1.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO ???
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO 31.1. + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami - Ondra 2 roky a 9 měsíců
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
DOBRÉ RÁNO,
HELČO sluší ti to a bříško se už taky pěkně ukazuje.. ![]()
VYKYNKO gratuluju k dobrým tripplům, to je super
hned spadne zase balvan ze srdce co? a na co jsi brala to magnezium?
IVULE - to je fajn, že jsi nakoupila něco pro mimi, já se pořád bojím, jsem asi moc pověrčivá, radši ani nepřemýšlíme o jménech ![]()
ROZÁRKO těch 14 dní (nebo kolik čekáš na tripply) uteče jako voda a všechno bude OK, uvidíš..a kila neřeš, každá to má jinak a moje ségra přibrala 20 kg, teď má prcek 2,5 měsíce a ségra je na svojí původní váze..
POPELKO nechceš kalhoty vyfotit? je to super cena ![]()
Pomale se balím a ani mi z toho není smutno..asi mi bude jen chybět PC a net
jsem zvědavá, jak pak budu dočítat ![]()
No a samozřejmě mi bude smutno po manželovi, ten kdyby četl, co jsem teď napsala, že mi bude chybět jen PC, to by byl šrumec
![]()
Silem vyfotím je i s bříškem, ale až budou zkrácené…což bude doufám dneska, abych je už mohla nosit.
Teď si tak plánuju, že příští týden dostanu poslední peníze za kurzy, tak bych si mohla ještě nějakou tu dlouhou sukýnku koupit.
Silem a kdy nastupuješ? já myslela až v pondělí…víš, že už se balíš. A neboj…za týden toho není tolik, to dočeteš. Nebo ti to může manžel vytisknout a pokaždé donést.
Jinak holky co pohyby? Mně teď několikrát denně pobolívá bříško, ale tak nějak jinak, tak je to možná ono.
Ahojky hezke dopoledne.
Vcera jsem di byla koupit konecne tehotensky kalhoty v CA,ale jsou mi jeste dost velke,takze jeste pockam.
Jinak vitam kamcu a vsem blahopreju k negativnim triplum..
Hned se letim mrknout do fotogalerky na vase nove fotecky..
Zda se mi,ze to tak vsechno leti..Uz se nemuzu dockat stredecni kontroly a hlavne vysledku tech testu.Snad to nebude trvat tak dlouho jak pise Evuska..
Ahojky, přeji všem příjemné dopoledne.
Tak jsem to nevydržela a volala k doktorovi, jak dopadly tripple testy a prý to vyšlo všechno v pořádku. Víc se dozvím na kontrole v úterý.
Jsem štastná jako blecha a raduju se jako malá holka
![]()
V úterý mi manžel zakoupil také jedny těhotenské kalhoty v CA, takže už se nemačkáme v normálních džínech, ale děláme si pohodlí v nich. Mám doma ještě jedny zelené plátěné, které jsem koupila hned v listopadu, ale ty mi jsou ještě šíleně velké a tak jsem musela chodit ve svých a povolovat si knoflík. No a manžel zasáhl, že přece nebudu jeho šmudlíčka mačkat a zafinancoval ![]()
Musela jsem se jenom smát, protože jak jsem nosila normální džíny, tak všichni v práci říkali, že nemám ještě žádné bříško a když jsem si teď vzala těhukalhoty, kde je pruh látky, tak najednou je bříško venku.
Máte krásné fotečky v galerce, o víkendu tam snad konečně dodám také já tu naší s pupíkem.
Jinak jak jste mi psaly, že srazík by byl nejlepší v pátek tak co třeba takové krásné datum 2.2.2007? Co vy na to?
Samozdřejmě vítám Kamču a Silem přeju, ať to přes týden v nemocnici dobře zvládne a budeme se těšit na zprávičky o víkendu.
Popelko, bříško mě také pobolívá, ale že by to byly pohyby, to asi zatím ne. ![]()
POPELKO nastupuju až v pondělí, nebalím doslova (jako věci do tašky) ale peru (župan, noč.košile ..) prostě přemýšlím, co budu potřebovat a jakou knížku si vezmu..mimo to dodělávám pracovní věci..těším se na fotku ![]()
Popelko, tak s tou nespavostí jsme na tom stejně, jen co jsem se vrátila po svátcích do práce, tak se pořádně nevyspím. Už se těším na víkend, jak to spaní aspoň trošku doženu.
Jinak asi opravdu není možné hned poznat „bublinkování“ nebo pohyby. Jak jsem psala již dříve, něco v břiše mě v noci vzbudilo a i mě jakoby různě pobolívá (tahá,cuká) bříško, ale jen na chvilku a občas. Tak taky nevím jestli se mimís přetáčí a dělá kotrmelce, nebo jsem jen špatně seděla,ležela,stála?
No myslím, že časem se zdokonalíme a budeme profíci a možná si budeme i přát, aby tak moc nekopalo.
Silemo, pověrčivá moc nejsem, podle mě máme nejhorší za sebou a nevím ani kdy a kde je ta hranice, odkdy už se můžeš začít na mimíska těšit a nakupovat, mluvit na něj jménem, no prostě si užívát bez obav z toho, že se nějaká pověra vyplní. U nás se traduje jen jedna pověra ohledně kočárku, žádnou jinou pověru o těhotenství a mateřství neznám, a kočárek stejně kupuješ až těsně ke konci těhu, což je normální.
Tak nevím proč se pořád obávat, taky mám strach, ale ještě se zabývat pověrama, tak už hlavu asi neunesu.
Zatím páčko Ivule
IVULKO no ona to není pověra, ale spíš můj strach po minulých zkušenostech, když už jsem se začala minule těšit, výsledky dopadly dobře, tak najednou konec, ale tuhle možnost si už teď nechci připustit - všechno dopadne dobře..musí ![]()
Ahojte holky a mimísci! ![]()
EVUŠKO, moc se neozývám, nemáme doma net, tak jen co stihnu v práci.
SILEM, doufám, že vše bude v pořádku! Držíme palečky!!! Je fajn, že si Tě konečně pohlídají. Taky bych šla pro dobro mimískovo klidně i do nemocnice, jediné, co by mi vadilo, tak jídlo. Musíš se o víkendech vždycky dojíst! ![]()
Já se přiznám, že dnes jsem objednala plínky a nějaké blbostičky na www.pleny.cz a pokukuju po přebalovacích pultech. Pomalu začínám se základní výbavičkou, oblečení klidně počká, nebo můžu vybírat jen ze slev, to mě zatím netlačí, ale výbavičku se hodí zařizovat postupně, ať je pak klid a není to moc peněz naráz… ![]()
Ahoj,holky,
Gratuluji Vykyně a Kaculce k negativním triple testům.
Martinecko, já nečekám tak dlouho na výsledky triplů, ty už asi mám a nevolala jsem, protože asi nedopadnou dobře, čekám na výsledky z odběru chloriových klků, ty mi brali v nemocnici z placenty, když mi vyšly pozitivní testy na downův syndrom. A vyšly mi špatně kvůli krvi, je to test, kdy se vezme věk matky, velikost šíjového projasnění miminka a nakonec krev. Tyhle výsledky se pak hodí do počítače a vyjde ti pravděpodobnost, že se ti narodí mimčo s downem nebo edwordsem. Věk jsem měla nějak 1:600, šíjové projasnění 1: 2500, ale krev 1:15!!, tak mi to nakonec hodilo celkem 1:75 pravděpodobnost postižení, což znamenalo buď čekat až na odběr plodovky, co by bylo až v tomto týdnu, nebo drastičtější, ale dřívější odběr z placenty tzv. chloriových klků. Ty mi vzali, rychlou metodou mi za dvy dny sdělili výsledek, že miminko nemá ani downův ani edwordsův syndrom a zbytek zkoumají doteď, protože mi ten druhý vzorek museli nechat růst. Takže od 21.11. čekám už jen na výsledek, který bude na zbytek genetiky a určení pohlaví. ¨
Takže proto si ani na triple testy z krve nevolám, ty dvy dny, kdy mi řekli po telefonu, že mám pozitivní výsledek byly strašné, tak už to nechci zbytečně slyšet, ty klky budou 100%.
Taky od krvácení v nemocnici beru magnezium, ascorutin a sorbifer, magnezko na stahy dělohy, ascorutin proti krvácení a té placentě dole a železo, protože mi už od začátku chybí. Nejsem nadšená zvláště z toho ascorutinu, ale co se dá dělat.
Popelko, neboj se, do zítra vydržíš, budu ti držet pěsti.
Osobně musím říct, že jsem v nemocnici jedla víc než normálně a v naší nemocnici vyřili opravdu moc dobře. Měli jsme tuším dietu 11, což je výživná nenadýmavá strava, takže kromě pribináků, které nesnáším a jednou krupice mi tam za ten měsíc chutnalo. Ale je pravda, že nejsem moc vybíravá. Můžeš si tam vzít televizi, Silemo? U nás to šlo.
EVI to sis teda prožila pěkný nervy, ale určitě to bude OK, když ti ty dva syndromy už vyšly negativní..držím pěsti..a do kdy máš vlastně čekat? jinak já budu asi na pokoji, kde TV bude, takže aspoň jedno pozitivum a taky koupelna s WC (doufám, že ty pokoje nebudou obsazený).
LENI později budeš určitě ráda, že jsi s nákupama začala už teď.. ![]()
Ahoj Silem,
magnesium jsem brala, protože mi tvrdlo bříško někdy od třetího měsíce.ted´mám to samé, ale jen někdy.Jenže mám dráždivou dělohu,takže je to prevence.Jinak se bere magnesium taky při únavě, ale pozor, když jíš potom mléčné výrobky, tak se účinek snižuje.Tedy hned bezprostředně potom
.Doufám, že ti to v té nemocnici uteče, je to otrava, ale co bysme pro mimi nevydržely,že..
. Koukala jsem na fotky, moc ti to sluší
.
Jinak přeji všem krásný den a Rozárko,neboj, budeme přenášet spolu
.
Vykyna
Ahojky gratuluju k triplům!
Silem,doufám,že ti vše dobře dopadne a držím moc moc palečky.
Poelko,ta registrace zas nějak neklape,tak nevím.Všimla jsem si,že máš ICQ,tak můžem pokecat tam.Jo kontrolu mam zítra.Kami