ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11042
6.2.07 09:39

Červňátka 2007

Janina1974 / Praha / TP 1.6. / Holčička / KO 14.2.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici

Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO 7.2.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 19.2.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.2.
Stef / 1977 / Žatec / TP 9.6. / Holčička / KO 7.2.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO DNES!!! velký UZ, 20.2. Dr.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO DNES!!!

Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
DominikaN / 1979 / Klatovy / TP 16.6. / Chlapeček / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO DNES!!!

Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 9.2. velký UZ
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 8.2. UZ, 23.2. Dr.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Ifca / 1977 / Sofie / TP 19.6. / KO březen
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO DNES!!!

Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 8.2.+ velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 7.2.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO ???, velký UZ 13.2.
Jargova / 1981 / Ostrava / TP 25.6. / Překvapení / KO 13.2.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 13.2.+ velký UZ
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO 13.2., 12.2. UZ
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO DNES!!! nemocnice, 14.2. Dr., 27.2. velký UZ

Maminky

Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců

5 Chlapečků 4 Holčičky 2 Překvapení

Čestní hosté

June Žabucha
Brum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
6.2.07 09:44

Jo a držím všem palce na dnešní kontroly a doufám, že budeme mít odhalený další stydlíny. :lol: :lol:

Tak jsem se právě dozvěděla, že kolega asi prodělal toxoplasmosu…nemůže mě to nějak ovlinit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
6.2.07 10:13

Kami, dík za radu, účetní mi zase pro změnu tvrdí, že pokud budu mít odpracováno 100 dní, že mám nárok na celou dovolenou, tak z toho nejsem moudrá, ale nechám to asi na ní.
Popelko, neboj, toxoplazmoza se nepřenáší mezi lidmi ale většinou z jídla, jestli ji už prodělal, tak má stejně jenom protilátky. Já jsem jí v dětství naštěstí už prodělala, takže chytnout jí nemůžu.

Nevím, kdo tu chtěl ten pronájem, ale moc doporučuju některé části Prahy 5 a Prahy 6 (zejména ty co jsou víc na kopci, není tam taková špína a jsou klidnější), Prahu 4 tolik neznám z hlediska bydlení, kdyžtak mi napiš SZ, s realitkami moc zkušenost nemám, sháněla jsem podnájmy většinou přes známý nebo výjimečně na inzerát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
6.2.07 10:24

Roxo,to bude mít účetní asi pravdu.Na MD s Ondrou jsem nastupovala 29.února a tak jsem měla jen tu poměrnou část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
6.2.07 10:59

Ahoj maminky,
hlásím se z kontroly. Na ultrazvuku jsme toho s manželem až tolik co píšete vy neviděli. Asi má doktor fakt nějakej starej ultrazvuk. Rozhodně budeme mít překvapení, pohlaví nebylo vidět a rozhodli jsme se to nechat až na porod.
Popelko napiš mi překvapení a kontrola 6.3.
Jinak se malej při ultrazvuku ani moc nemlel asi spinkal. Hlavně že jsme v pořádku a rostem jak máme.
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.2.07 11:00

Roxi,
muze to byt kterakoliv cast Prahy - od 1 do 100 :D .. ja jen absolutne nevim - kde hledat - at je to fajn pro rodinu, a taky ne moc daleko od centra - nebo s ‚ok‘ dopravou tam..

Pred chvilkou se mi udelalo mdlo - no, a pak mi doslo, ze jsem vlastne dnes jeste nejedla a nepila 8O .. to jsem cela ja :D

ivca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
6.2.07 11:03

Ahoj holčiny,
Roxo, podle mě máme nárok na celou dovolenou, aspoň podle diskuze Mateřská dovolená tady na emiminu, ale byl to starší příspěvek, kde jsem četla, že pokud odpracuješ v roce 60 dnů (do těchto se započítává 28 týdnů MD), takže to odpracuješ i kdyby jsi byla od nového roku na nemocenské, tak máš nárok na celou dovolenou. Ale nevím jestli se to teď od 1.1.07 nezměnilo. Já si dovolenou nechám asi proplatit, protože ji stejně nestihnu vybrat.
Popelko, držím palce při výběru zástupkyně, ať máte šťastnou ruku při jejím výběru. Jinak toxoplazmozu od kolegy podle mě nemůžeš chytit, ale u k doktorovi můžeš zavolat pro klid vždycky.
Jinak já žádnou láhev ještě nekoupila a už máme doma 2 (obě jsme dostali na vánoce, jednu od Disneye a jednu z Tupperware a ještě hrníček se savičkou). Tak to doufám bude stačit.
Zatím ahoj Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
6.2.07 11:05

ahoj,
tak mě přes víkend přestal fungovat monitor, tak jsem se vůbec nedostala na net, je hrozný, jak se člověk stává na počítači závislým… mám počítač půjčený z práce na překlady, tak jsem tam včera sjela a monitor mi vyměnili, tak jsem zase on-line :-)
Já jsem si když jsem čekala Tomáška koupila od Aventu takový ty malý lahvičky - no koupila, ségra dělá v lékárně a měli tam nějaký od Aventu jako reklamní, tak mi je přinesla, tak jsem je vlastně měla zadarmo. Měla jsem asi dvě malé a vlastně jsem je vůbec nepoužila, jenom asi 2× na čaj, Tomík se narodil v srpnu, tak když bylo horko, jsem mu dala trochu čaje. Jinak jsem kojila. Nejdřív to vypadalo, že kojení nepůjde, měla jsem málo mléka, tak jsem si koupila domů i umělou výživu, ale pak se to naštěstí rozjelo a kojili jsme bez problémů do 11 měsíců. Pak se sám odstavil. Španělsku deku jsem ani neměla, v postýlce se mi osvědčila rychlozavinovačka, Tomík v ní spal asi do půl roku, stejně tak i v kočárku. V zimě byl potom v kočáru ve fusaku a doma spal normálně pod dekou, dávala jsem mu dlouhé overálky s tapkama, kdyby se náhodou odkopal, ale bylo to v pohodě. Deku jsem měla od Scan Quiltu, používá ji do dneška a pro mimi ji zase koupím. Ale na začátku spal v té zavinovačce.
ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.2.07 11:07

Masenko,
hlavne ze jste v poradku!!! To bude nadherny moment na porodnim sale!!! Stale uvazujeme o ‚prekvapeni‘, ale kdyz ja jsem takova zvedavka netrpeliva :oops: .. :D Uvidime..

Popelko, to mi pripomina - mam kontrolu planovanou na 8.3. .. uf
Jinak kolega by te nemel ohrozit - neboj ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
6.2.07 11:17

Ahoj holky,
Popelko, můžeš mi, prosím, v seznámku opravit kontrolu. Nejdu 7.2., to měl být velký UTZ a ten jsem už absolvovala minulý týden. Takže další a pro mě asi nejdůležitější kontrola bude 16.2. v nemocnici (výsledky genetiky a kontrolní UTZ). Jinak teď v pátek jdu ke svému dr ukázat vpich, včera jsem mu volala a chce mě vidět. To ale není potřeba zapisovat.

Ifco, taky je důležitý, jaké bydlení si představujete. Jestli bude stačit panelák nebo raději cihla ne na sídlišti. Jinak ti pak můžu taky napsat pár realitek, které jsem projížděla, když jsme kupovali my byt.

Přeji všem úspěšné kontroly. Já se asi toho 16.2. nedočkám, jsou to nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
6.2.07 11:20

Masenko, gratuluju k úspěšné kontrole. Hlavně, že jste viděli aspoň něco, i tak to musel být pro manžela zážitek.
Manžel byl úplně unešený když v sobotu zkoušel poslouchat bříško a mrně zrovna začlo kopat a koplo manžela do ucha, dokonce několikrát za sebou. Kdyby uměl lítat, tak je někde u stropu, samou radostí. Konečně nám to vyšlo a cítil mimise taky.
My budeme mít asi taky překvapení až do porodu, pokud se mrně neunáhlí a neukáže co skrývá, ale zatím to tají a to velice úspěšně.
 Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
6.2.07 11:20

Masenko to je dobře, žejste v pořádku. S tím překvápkem jste teda dobří…my bysme to nevydrželi.

a kontroly jsem vám holky dopsala.
Mně minule sestra říkala, že mě už bude dr. prohlíže, tak na to se netěším. Lékař je sice špičkovej, ale citlivost sama to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
6.2.07 11:21

Ifčo, k bydlení v Praze. My nyní bydlíme na Praze 4, na Lhotce, což je jižní část Prahy. Je to sídliště, paneláky tak 30 let starý, ale máme tu les, školku před domem, do centra je to tak půl hodiny autobusem+metrem. Praha 4 je hrozně velká a jestli můžu radit, tak bych asi neuvažovala o Jižním Městě, sice je tam metro, ale jinak panelák vedle paneláku (holky z Jižňáku nebijte mě, ale mě se tam fakt nelíbilo) - no tady jsou paneláky taky, ale není jich tolik. Problém je, že když budeš chtít být blíž centra, tak sice nebude problém s dopravou, ale žádná zeleň, hřiště a tak. Já tady bydlím od malička, akorát s jednou přestávkou, to jsme 5 let bydleli na Praze 5, ve Stodůlkách. Tam se mi fakt líbilo, jenže jsme měli malý byt a větší jsme tam nesehnali, nebo když, tak to zase bylo moc drahý. Stodůlky, Lužiny, Hůrka, Zličín - to jsou taky sídliště, ale mladší, navíc je tam víc zeleně, lepší vzduch, lepší spojení do centra - metro B, staví se tam i dost nových domů, ale zase tam bydlí dost cizinců - hlavně Rusů. Na Zličíně jsou velká nákupní centra, škol a školek je tam taky dost, do Prokopskýho údolí je to kousek.
Praha 6 - záleží jaká část, tam jsem nikdy nebydlela. Asi ne sídliště typu Řepy, ale takový byteček někde v Dejvicích nebo na Břevnově, proč ne. Kousek je to do Šárky - přírodní park nebo do Stromovky - taky park. Spojení celkem dobrý, metro tam jezdí nebo tramvaje. Ale zase jsou tam vyšší ceny za pronájmy.
Ono si nevybereš, chce to asi vidět osobně, pokud to jde, záleží kolik máte cenový limit a tak. Já kdybych si mohla vybrat a měla dost peněz, tak zkusím něco v těch Dejvicích nebo na Praze 5.
Kdyžtak koukni na stránky realitky Maxima, asi www.maxima.cz my přes ně kupovali byt tady na Lhotce a dělají i pronájmy a docela se nám osvědčili.
Tak ať dobře vyberete, kdyžtak se ptej, ráda poradím, když budu vědět.
Ostatní části Prahy moc neznám, kamarádka bydlí na severu na Proseku a tam se mi moc nelíbí, teď tam staví metro, ale tam ty končiny já nějak nemusím.
Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
6.2.07 11:33

Ivco, taky mě napadl server www.bytyvpraze.cz.
Spíš když budeš mít nějakej typ s adresou tak dej vědět a my se ti pokusíme zodpovědět podle našich zkušeností, jak to tam vypadá.

Ale nezávidím ti to, hledání bytu v praze chce občas pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.2.07 11:33

Jeee, holky dekuji za informace!
Jak znam Koriho - ten sili z panelaku, takze cihla by byla fajn - ted jsme v cihle, ale - no radeji to nechci popsat 8O .. Jsme v nove rekonstruovanem byte, ale je to starsi barak a my mame obcas v koupelne ‚brouky‘ - no nechci je opravdu jmenovat, nebot ja z nich siiiliiim! V Londyne jsme meli radovku se zahradkou a tam bylo nadmerne mnozstvi pavouku - detstvi jsem vicemene stravla na chalupe v Beskytech - spousta ‚haveti‘ - vubec mi nevadila, ale tyto dva extremy se mnou opravdu cvici 8) ..

Tak ja se jdu juknout na tu webstranku :wink: .. diky moc!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital