ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1604
2.2.07 10:37

jargová - jé kolegyně. zdravím z nižšího stupně! my máme jarní prázdniny až po vás.

stef - jestli pokládáš podolí za dobrou volbu, tak chomutov je dvojnásobná. určitě to máš blíž a bez provozu v centru. my když to chytnem v blbou dobu, tak můžem jet taky dvě hodiny. každopádně mě teď docela vystrašilo to, že v žatci namaj ani pořádnej ultrazvuk. v chomutově nebo praze bude všechno při ruce. a s poslíkama budu jezdit taky, alespoň si to natrénujem :) neboje naštvem a oni si nás tam radši rovnou nechaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
2.2.07 10:39

Dobré ránko :oops:
Dneska to byla noc! Holky jak spíte? Dobře? Já se budím a pak nemůžu usnout, boky už mám přeleželý a podkládám si břicho… Teď mě při každém nadechnutí píchne na pravo pod žebrem. Tak nevím co jsem si tam skřípla, nebo prďola jak se tam roztahuje… Ale kope mě dole na pravé straně, tak nevím.
Ty kočárky jsem fakt koukala jako blázen! Jak si to můžou dovolit pro mimina!! Dostal mě ten X-lander protože ten má hodně holek… A mikádo ox-ford, které zřejmě netestovali je taky Polskej! Asi se nejde dozvědět, které jsou ty 2 kočárky co prošly co.
Novi a co máš za velikost toho pásu? Asi budu muset taky vyrazit do obchodů, ale teda 1000,– se mi za něj dávat nechce :(
Eury můžeš cítit i jak se mimi převaluje, nejen kopance, takže to může být pomalu non-stop jestli máš neposedu :)
Teda Evuš! Ty si tak šikovná! Já si teda připadám jako naprostý flákač. Ale je to skvělé, že se učíš a nedáš mozku odpočinout! Já se chystám už kolik měsíců, že se mrknu na anglinu… ovšem zatím s jen chystám! Tak Evuš ať ti to jde a matiku ať zvládneš levou zadní!!
Holky co chcete rodit v Praze a v Podolí, uvažujete o tom, jít se tam kouknout?? Můj mě s tím pořád otravuje, že chce vědět do čeho jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
2.2.07 11:09

helenis - to víš, že bych se tam šla juknout. ale samotný semi nechce. a hlavně stejnak do poslední chvíle nebudu vědět prahaxžatec. jakmile mě tam dr předá, tak to bude ale prostě praha. tak nějak jsem si naplánovala prohlídky porodnic na březen.
poraďte kde je plaváníčko pro těhulky?? někdo psal o kladně, ale to je normální bazén, ne? jinak povídáte o pankráci. jde tam jít jednorázově? a kdy?
fuj, teď jsem zašla do diskuse o strachu z porodu. už tam nejdu. brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
2.2.07 11:12

Eury já bych to viděla taky až na březen, ale spíš kvůli mému, já raději nebudu vědět do čeho jdu ;) A tyhle diskuze nečti!!! Blázne hihi
Plavat chodí kámoška na Pankrác do hotelu pyramida. Prej je to supr! Je to asi dvě hodiny, ale je to relax a na konci prej sauna… moc si to pochvaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.2.07 11:15

Stef

• inglesina je urcite v poradku - je to solidni firma se skvelou minulosti :wink: - tak snad by si sami sobe neskodili nejakym ‚zmetkem‘ :D .. Taky jsme o ni uvazovali, nebot je krasne prostorna a ‚vydrzi‘!!! Jeste jsem na ni neslysela od znamych jedinou reklamaci a kamoska ji ma taky z druhe ruky a stale spokojena :D .. takze klidne do inglesiny jdete :wink: ..

Evusko,
drzim palce pri studiu! Vidis to - matematika byla muj obor 8O .. Kori je ekonom a jen nade mnou ‚kroutil‘ hlavou :D , on ji bral na skole ‚trestem‘ :D ..
Je jen dobre, kdyz si mozecek pri tehu a materstvi zamestnavas :wink: .. Ja obcas mela pocit - nejspis z unavy - ze se mi meni na mliko :D .. potom jsem zacala - zprvu skoro nedobrovolne a dnes, jakozto prisun ‚jinych‘ informaci, hltave - studovat jazyky - tedy z francouzstiny jsem presedlala k italstine, nebot je mi ‚srdickove‘ blizsi - ale chtelo to kopnout PORADNE :D .. unava je ciste fyzicka a ‚zamestnani‘ mozku - jen osvezi :wink: ..

Dominiko,
taky gratuluji ke chlapeckovi - co by za nej Kori dal :wink: ..

Jinak, holky, ten pas bych mela asi sehnat ve zdravotnickych potrebach, ze?

Popelko, ja ti zapomnela dat svuj rocnik - 1977 :wink: ..

Tak se mejte, berusky, ja se jdu podivat na nejake vetsi byty na pronajem v Sofii - vypada to, ze tady asi jeste budeme muset nejaky ten ‚patek‘ zustat, tudiz se sem budme vracet s mimiskem - a to uz by chtelo nejaky pokojicek na vic - aby se Johulka mohla vyspat a vyradit :D ..

Taky ji musim ulozit - uz se o to pokousim pres dvacet minut - nejak se ji dnes nedari zaspat - povida si s termoforem tucnakem Koko a dava mu - chudackovi - zabrat :D ..

Jo, jeste jsem se chtela poptat ‚jiz maminek‘ - davate svym detem rybi tuk? Ja jsem si nedavno precetla na emiminu clanek o rybim tuku - jasne, ze vim, jak je dulezity, ale abych pravdu rekla - nejak jsem jeste nezacala uvazovat jej Johance davat - az po precteni toho clanku. Dnes jsem Johance dala prvni davku (sehnala jsem v Sofii nejaky rybi tuk, ktery se muze davat detem od jednoho roku - a konzultovala s Johancinou lekarkou, tak mi jen dala za pravdu, ze je to prima vec :wink: ), takze nemuzu rict, co to s ni ‚dela :D , nepotrebuji jej na zklidneni a tak, ale priznavam se, ze nemame morske ryby dvakrat do tydne 8O .. myslim si, ze neni spatne o 'nem‘ pouvazovat! :wink:

Tak zatim pa - bezim vyprostit tucnaka ze sparu ‚dracatka‘ :D ..

Krasny den

ivca

po ranni snehove vanici - uz zase k nam prislo jaro - ach ta ekologie 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
2.2.07 11:25

Tady je dneska živo, supr :lol:

EVUŠ, jsi fakt machr, kdy budeš končit? … Když jsme sháněli bydlení, taky jsme vždyzky řešili rozdíl mezi vizualizací a skutečným stavem… někdy je to fakt síla. Polde vizualizace by měla být před naším barákem travnatá plocha a parčík… no a máme tam parkoviště :?

EURY, to máš teda odvahu koukat na takovéhle diskuze :) Já myslím, že nám bude bohatě stačit, až začneme tak v květnu panikařit tady kolektivně, ne se ještě stresovat takhle dopředu :lol:

HELENIS, mám velikost XS. Kupovala jsem ho v Thevretu zas 880,–… Taky se mi do toho nechtělo moc investovat, ale teď nelituju, je to fakt poznat… Navíc počítám, že až ho nebudu potřebovat, tak ho prodám :arrow: takže něco z těch pěněz se mi vrátí …
A taky spím špatně… budím se několikrát za noc, navíc pes vstává o půl páte a pak mě ruší, jak ťuká drápkama o lino - nevěřily byste, jak je to v tom tichu slyšet :roll: takže už pak moc nespím… Dostat se ráno z postele je fakt nářez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
2.2.07 11:40

no jó nó, chtěla jsem vás trochu navnadit. vynevíte, jakej jsem strašpytel. ale necháme to na kolektiv. v květnu - domluveno. už mlčim :)
možná juknu na pyramidu, že bych si občas udělala výlet. moc ráda plavu a tady se teda fakt bojim. nebo vůbec do klasickýho bazénu.
holčinky taky špatně spim. tenhle týden teda líp než minulý. to jsem myslela, že to se mnou v práci sekne. byla jsem celý týden total nevyspalá. teď alespoň usnu už v devět a vzbudim se tak max 2× - 3× za noc. ale probudím se už v pět. je to nepříjemný, že jo? hlavně na psychiku. a taky se už blbě spí s bříškem. začínám uvažovat taky o podložení polštářem. chodíte taky pořád čůrat? já v noci tedy jo. a protože máme ložnici v patře a záchod dole, tak chodím spít s kyblíkem (manžel tomu říká záchůdek). ale tim vás asi nebudu obtěžovat, že?
co budete mít k obídku? já se dala do vaření kuřete na paprice a už mam zadělaný knedle. mňam. škoda že nemá bobina žaludek :)
dobrou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
2.2.07 11:57

ahoj,
tak hlásím, že včerejší návštěva divadla proběhla v pohodě, ani jsem moc nekašlala, je fakt, že jsem si vzala teda Ibalgin 400, vyjímečně, jinak bych to asi nepřežila. Byly s kámoškou v ABC na Poprask na laguně, a bylo to super, komedie. Dala mi to jako dárek k narozeninám.
Mimi dneska od rána kope jak o život, někdy ho taky třeba celý den necítím, ale dneska teda je čilouš.
Já při prvním těhotenství podpůrný pás používala, kupovala jsem ho taky v Tveretu-na Karláku v Dětské pasáži, mají tam prádlo Anita, je sice dost drahý, ale pomáhal mi. Zase se tam budu muset vypravit pro podprsenku, jako jedni z mála dělají i větší košíčky (tuším až do I). Akorát ty ceny. No jenže ten pás co jsem měla u Tomáška, teď nemůžu najít. Schovala jsem ho s ostatníma věcma a teď prostě nevím kde je. Doma není, u našich není, zmizel. Ale ještě loni jsem na něj při úklidu narazila, budu ty skříně muset projet ještě jednou, nerada bych ho kupovala znova. Ach jo, skleroza pracuje.
Co se týče prohlídky porodnic, tak já už u Tomáška byla rozhodnutá pro Apolináře, takže tam jsem prohlídku absolvovala při předporodním kursu, letos ten kurs asi vynechám, porodnici si ještě živě pamatuju. Holky diskuze o porodech radši nečtěte, v praxi je to stejně úplně jiné a nejvíc záleží na lidech , na které tam narazíte. Můžou mít super vybavení a když narazíte na špatně naladěnou porodní asistentku, tak je stojně na prd. Já spíš přemýšlela, co když mě chytnou bolesti ve všední den, Tomík ve školce, manžel v práci, dopravní zácpa na magistrále, no bylo by to zajímavé. U Tomíka to bylo v pohodě, bolesti mi začali v jednu v noci v sobotu, v pět jsme jeli do porodnice, na silnicích ani noha. Takřka ideální situace.
Ifčo, co se týče rybího tuku, tak jak si tak matně pamatuju, tak já ho Tomíkovi nedávala. Prvních pár měsíců se dávali nějaký vitamíny v kapičkách a vitamín D-kanavit a pak nic. Až teď mu dávám multivitamín Multisanostol, je to sirup, tak mu to přidávám do pití. Prášky ještě nespolkne a cucací tablety taky nechce. Ani lentilky nebo gumové medvídky… jenom Kinder čokoládu, tu by snědl na posezení.
Eury - čurat chodím v noci tak třikrát…a taky když jdeme ven, tak i když jdu před tím doma, tak venku se mi začne chtít znova… chjo, záchody v metru jsou moje záchrana.
K obědu máme s Tomíkem těstoviny s houbovou omáčkou, už mám na ně chuť, ale musím něco vymyslet k večeři a to vůbec nemám žádnou inspiraci.
tak zatím ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
2.2.07 12:03

Helenis, taky jsem již registrovaná do Podolí a určitě se tam budu chtít mrknout, na poradnu to vychází až na duben, ale podívat se dá dřív.

Máte pravdu s tím zaměstnáváním mozku, baví mě to, až na tu matiku, Ifčo, fakt ti závidím, že tě baví. Mě baví použití matiky, ale to suché počítání je pro mě za trest

Nejvíc mě pobaví, když se mě známé ptají jestli se nenudím, věděly, že jsem byla v práci od rána do večera, někdy i do noci, práci věnovala leckdy i víkend, měla jsem školu. Teď jsem od listopadu doma a nestíhám, první ta nemocnice a strach kolem malé, od ledna jsem se pustila do školy, hledání bydlení, vaření miláčkovi, únava ani nevím jak ten den uběhne. Takže jsem se ani nestihla pustit do žádné z knih, které mi kamarádky nanosily, abych se prý nudou neukousala :-).

Stavovala jsem se v práci minulý týden, kolegyně z vedlejší firmy (měly jsme společné porady s majitelem, který je majitelem obou firem) se na mě vrhly a mluvily jsme jedna přes druhou, vypadaly jak zvadlé kytičky, chudiny, živě si pamatuji na začátky roku a stres s počátečním startem a nastavením plánů, jak říkaly, načerpaly ze mě energii, je to prý už na mě poznat, že jsem odpočinutá.

Na oběd dělám rizoto, v podnájmu máme malilinkatou kuchyňku, to ani není kuchyňka, není tu trouba, tak bude trochu nestandardní, ale jíst se to snad bude dát. :-)

Dobrou chuť na oběd všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
2.2.07 12:07

Zapomněla jsem odpovědět Novire, jsem ve druhém ročníku, je to na 4 roky, takže ještě nejsem v půlce :-(

Před pár dny se tu některá z vás ptala na dráždivou dělohu. Včera mi celý den tvrdlo hodně břicho, skoro celý den. Tak jsem si to hledala na internetu, moc chytřejší nejsem, v případě, že to není spojeno se zkráceným čípkem, řeší se to magnezkem a klidem, pokud by se zkracoval čípek, tak by to bylo na hospitalizaci. Dívala jsem se na rodina cz na diskuze a právě s tímto tvrdnutím jmenovali dráždivou dělohu, tak se na to mrkni tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
2.2.07 12:14

Ahoj spolutěhulky :-),

nějak vás nestačím dočítat…ale našla jsem te´d stránečku o porodnicích,tak na ni juknete,odkaz jsem zkopírovala pro moravskoslezský a já jsem teda momentálně rozhodnuta pro ostr.-Vítkovice… Ivule ,myslím,že jsi taky říkala,že tam,tak pokud nebudu přenášet a eventuélně bych snad jednou třeba mohla porodit o krapet dříve,tak bychom se tam mohly potkat.

http://www.aperio.cz/…davani.shtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
2.2.07 12:38

Taky bych chtěla porodnici vidět, asi se přihlásím na předporodní kurs do toho Chomutova - prý tam za to chtějí asi 1000,– Kč, ale co bysme pro klid v duši neudělali, jinak v Žatci jsou prý kursy zdarma, ale zase potom rodit jinde…
Eury - pokud jde o to plavání, taky bych moc ráda, ale tady do normálního bazénu mám strach - myslím, že je nějaké těhu plavání v Mostě - zkusím se asi poptat sestřičky v poradně, mohla by o něčem vědět.¨
Pokud jde o spaní - na WC v noci chodím jen jednou, ale potom taky většinou nemůžu usnout a třeba hodinu čučím do zdi - naštěstí jak jsem doma tak to dospávám tak do devíti, takže jsem celkem v pohodě. Jen mě poslední dobou začíná pěkně bolet pravý kyčel - že by už se mi roztahovala pánev? Doufám, že to nebude o moc - pánev je na mně jednoznačně nejširší - jinak jsem celkem hubená.
Holky studentky - máte můj obdiv - taky se od té doby co jsem doma snažím dokopat aspoň trochu k angličtině - ale pořád jsem ten „věčný začátečník“, takže nic moc.
 http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
2.2.07 12:40

A k obědu u nás dneska bude pstruh, brambory a hlávkový salátek - na tom poslední dobou pěkně ujíždím. Přítel je rybář, takže rybičkama máme zásobený mražáček.
 http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.2.07 12:46

..mm - houbovou omacku bych si taky dala!!! Ze by zitra - dnes mame filety s bramburkem a kureci vyvar (ten jsem ovsem rozmrazila - jednou za cas si pomuzu mrazakem 8O ) .. :D

Jani, ja Johance davam rybi tuk v sirupu - ona by se taky jeste ‚nepoprala‘ s nejakymi tobolkami ci zelem, i kdyz Kori nechal na stole liskove orechy - jejkoty mankoty - a ty krasne rozkousala - poprve a na delsi dobu naposledy 8O .. vubec je to obcas s muzskym vesele :D .. predevcirem jsem se citila dost slabe, takze Kori pracoval z domu a u toho ‚hlidal‘ Johanku - ja jsem se snazila cele dopoledne fungovat, ale po obede jsem padla v loznici do postele a uz se ani nehla. Probudila jsem se kolem seste hodiny!!! - asi jsem nutne potrebovala spanek - a slysela malou ‚knourat‘ - ne - ze videla ‚Lady a Tramp‘ asi 3×, ale ona - chudinka - ani nejedla. Kori se divil, ze se tvari nejak nespokojene, a ze snedla asi dva a pul pomerance pri jeho vyrobe dzusu, ale nejak mu nedoslo, ze by ji mel dat nejaky ten ‚snack‘ 8O .. takze jsem ji nakrmila a jeste poslala s Korim na hodku ven na prochazku - nebot byla cely den doma zavrena.. 8O .. ale jinak se Kori snazi a takove to ‚ulety‘ ma zkratka jen ‚nekdy‘ :wink:
Jo a asi pred mesicem ji nakrmil uzenym masem, zelim a knedliky - a jak ji pry smakovalo! Ach jo :wink: .. nebot mi Johanka stale bojkotuje nocnik, tak jsem se malem ‚uprebalovala‘ :D ..

Ja jsem dneska nejak aktivni v tom psani - taky to jde kolem me videt - musim se pustit do ‚uklidu‘, nez se Johanka probudi :wink: ..

Zatim papa..

Jo, Eury, vyhni se konverzacim o porodu - jeste na to mame cas :wink: .. Souhlasim, ze kazda situace a lide kolem jsou zcela odlisne/-i a hlavne i prubeh porodu - prekvapi te a bude urcite odlisny od tech, o kterych ses docetla - takze nespekulovat a trosku se bat je zcela prirozene :wink: .. ale zvedavost je zvedavost, ze :wink: .. chapu :D

Ja jsem se do porodnice podivala az v den porodu - nepremyslela jsem o jine, nez opavske, nebot jsem z Opavy - a docela mi to stacilo - ani neprekvapilo - sestricky byly skvele!!! Asi jsem mela na ne stesti a mimochodem me pry rodil lekar - povestny svou zarputilosti - no, ja jsem se o nem takoveto info dovedela az po porodu, a abych pravdu rekla - jeste ze tak! Byl uplne normalni, mozna se moc neusmival - stejne jsem na nej moc nevidela :wink: a odrodil me - skvele. Takze bych se vyvarovala i povidacek, ty nekdy nazenou vetsi strach a zbytecne obavy!

Tak a mam po uklizeni - Johanka je ‚up‘ - takze ted uz opravdu

papaaaaaaa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
2.2.07 12:51

..neodpustim si jeste jeden ‚prizpevek‘ :oops:

Stef

• pstuh - jeeeeeeejej, to je mnohem lepsi nez filet - lucky you! :wink:
    Dobrou chut!!! :D
  • načítám...