Poradna duly
Jana Čurdová
marti, já znám jenom na I.P. Pavlova, ulice Sokolská (paraleleně s Legerkou) směrem na Muzeum je malý krámek Fanny , maj občas dobrý věci - http://www.tehotenske-obleceni.cz/,
potom na Palečáku, ul. Podskalská (ulice pod Emauzy směrem na Výtoň) http://www.lave.cz/.
Teď už mě víc momentálně nenapadá. Jo pak je ještě u Karláku http://www.tveret.cz/prodejny.php?….
Tak snad si něco vybereš
Já jsem taky kupovala plínky v promi, přišly mi asi za tři dny. Brala jsem ten větší rozměr.
Jinak v práci byl dneska celkem klídek.Šéfce jsem řekla, že možná za 14 dní odcházím, že bude záležet na kontrole a vzala to v poho - měla dneska nějakou dobrou náladu.
Držím palce na ty zítřejší odběry, mysli na něco pěkného a uvidíš že to bude ok.
Ivule, přemýšlela jsi už nad porodnicí? Já vím že je to dlouho dopředu, ale tak nějak pořad váhám.
Marti já objednávala z netu a docela jsem se trefila dle těch rozměrů v tabulce co uvádí. Jsem moc spokojená!
Tak jsem plíny objednala, jak malé tak větší a ještě deku jednu, podprdu a nůžky
1200 skoro
Ale potřebuju to nakoupit postupně, aby to pak nebyla taková rána. Na poslední měsíc (výplatu před porodem) máme v plánu kočár a předtím postýlku, takže mi těch výplat moc nezbývá ![]()
Být doma na nemocenské je supr. Člověk se nestresuje, prožije si to naplno a má čas pomalu dávat dohromady výbavičku. Je to poprvý v životě a třeba naposled pokud se nerozhodneme pro druhý, tak je třeba si to užít
A pokud to vzali v práci v pohodě tak supr
!
Ahoj holky,
MARTINECKO, gratuluju k úspěšné kontlole. A jak jsi dopadla na tom 3D ultrazvuku?
RENKO, držím palce na ten zítřejší odběr, určitě nás bude víc, tak to by bylo aby to nebylo v pořádku ![]()
Uf, prcek asi nacvičuje kotrmelce nebo co, děsne kope ![]()
LENULE co mikroelektronika? Jak jsi dopadla?
HELENIS, jsi fakt dobrá, že chodíš cvičit, já bych se k tomu nedokopala, jak jsem pořád unavena ![]()
Nad plínkama teď taky dost přemýšlím, uvažuju, že na doma budu mít látkovky, tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Hm… snad mě nebudete mít za krkavčí matku, ale žehlit je moc nehodlám, podle mě stačí, když je vyperu na 90 stupňů a dám je pověsit na sluníčko - počítám teda, ža bude přes léto hezky ![]()
Zítra si jdu pro těhotenský podpůrný pás, dost mě bolí záda a počítám, že bude hůř, tak to snad pomůže. Potom poreferuju ![]()
Ahoj holky,
Musím říct, že výběr těhotenského oblečení moc velký není. Já jsem si kupovala kalhoty. Jsou to džíny, nemají pletený hořejšek, ale jsou celé džínsové. Nevypadají špatně. Nejsou ale na zip - natahují se. Zkoušela jsem si svoj číslo, ale myslím, že bych je mela tak na 2 měsíce a vyhodit tolik peněz kvůli dvoum měsícům jsem nechtěla. Moje číslo je 38. Další číslo, které měli je 42. I když jsou úplně stažené, tak mi padají. Vzala jsem si od manžela kšandy a nosím je na kšandách. Už jsem se ale zase vrátila ke svým džínám, které jsem nosila před těhotenstvím.
Jinak Marti, na internetu jsem našla, že obchody pro těhotné v Praze jsou:
Mamashop, Bělohorská 85, Praha 6 Břevnov. Oblečení na fotkách vypadalo dobře.
Druhý obchod, který mě zaujal úvodní stránkou byl:
Fanny, Sokolská 41, Praha 2, I.P. Pavlova. Líbila se mi jen úvodní stránka. Fotky, které měli na ukázky, byly klasická široká trika.
3, Tveret, Praha 1 Vodičkova
Jani, tu nachlazení ti nezávidím, začínám s tím také bojovat. Bolí mi v krku, mám rýmu a dnes mi začaly bolet i záda.
Holky, budete používat spíše jednorázové plenky nebo látkovky. Dnes jsem si četla na internetu o látkových plínkách a docela jsem si říkala, že bych je používala v kombinaci s jendorázovými. Mluvila jsem pak s paní, která má ten internetový obchod a ta říkala, že by jednorázovky určitě nezavrhovala, že třeba v šestinedělí je používala, protože měla plnou hlavu miminka a kdyby měla ještě prát tolik plínek, tak by toho na ni bylo moc.
Také jsem uvažovala o tom, že bych zůstala doma, ale když mi nic není a představa mít jen vycházky se mi moc nelíbí. Ty dva měsíce to už vydržím.
Dominika
Dobré ránko,
Popelko, pěkný den, u nás dneska fučí vítr a málem to láme stromy kolem. To je zase počasí. Po sněhu ani náznak, zase tu máme jaro.
Helenis jsem ráda, že jsem Ti aspoň trošku pomohla s těma plínama. Byly za dobrou cenu. Já v jejich obchodě nakupovala těhu oblečení a zatím jsem spokojená.
DominikoN, já taky nosím ještě normální rifle, jen mám v knoflíkové dírce navlečenou gumičku a tu přehazuju přes knoflík, těhu kalhoty (taky celodžínové, ale na knoflíky na bocích) jsem si koupila nějaké větší a pořád mi padají, taky budu muset koupit kšandy, abych je mohla nosit už teď.
Zuzko (Jargova), gratuluju k úspěšnému sdělení v práci. U mě to ví už od října a nástup nové síly pořád oddalovali a teď mají strach, že se to nestihne všechno naučit. Ale uvidíme.
Jinak nad porodnicí jsme tady uvažovali už dávno, některé holky jsou už i v pražských porodnicích zaregistrované. U nás v Ostravě to snad není třeba. No a teď moje úvaha - Poruba (máš to nejblíž), ale hodně lidí si stěžuje na personál a berou tam spíše komplikované porody, nebo rizikové těhulky. Na Fifejdách má zase domluvené dny můj mudr, tak uvažuju i nad nimi, ale taky jsem na ně slyšela víc negativních věcí než pozitivních.
Pak zbývají Vítkovice, prý se teď hodně zlepšili a kamarádky co tam rodili si je pochvalovali. Já tam spadám i podle bydliště a mám to nejblíž, tak asi půjdu sem, taky jsem se tady narodila já i bráchové. Ale stoprocentně rozhodnutá ještě nejsem. Ještě uvidím
Zatím ahoj Ivule
Krásné dobré ráno.
Ivulko u nás taky fičí a je tu jaro.
Včera jsem šla do města kouknout na ty těhukalhoty a mám vybrané dvoje, tak si dneska vezmu mamku na konzultaci. CHtěla jsem nějaké černé společenké, tka uvidím, co vybereme. Ale sukýnku jsem teda nesehnala ani omylem.
Ale byla jsem z toho včera akorát tak otrávená, protože z toho všeho zkoušení mi začalo nějak zlobit bříško, takový jako když máš křeč do lýtka, tak jsem měla v místech pod pupíkem, tak jsem se večer natáhla, nalévala se magnézií a smutnila, protože manžel nebyl doma. Koukla jsem na konec básníků na nově a jak se mu narodilo mimi tak jsem to obrečela. Přepadl mě najednou hrozný strach, že my to mimi mít nebudeme. Mám posledních pár dní pocit, že Mikula moc nekope nebo to neumím poznat. Nevím. K tomu to bříško, tak jsem šla spát a bulela jsem jak malá. Takže podle toho dneska i vypadám. Pořád se uklidňuju, že je malej třeba otočenej dovnitř, nebo má hdně vody nebo to já nepoznám a tak. Do středy to snad rychle uteče.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / Holčička / KO 14.2.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO 7.2.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 19.2.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.2.
Stef / Žatec / TP 9.6. / KO ???
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 6.2. velký UZ, 20.2. Dr.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.2.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
DominikaN / 1979 / Klatovy / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO 6.2.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO ???
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 8.2. UZ, 23.2. Dr.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Ifca / / Sofie / TP 19.6. / KO březen
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 8.2.+ velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 7.2.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO ???, velký UZ 13.2.
Jargova / 1981 / Ostrava / TP 25.6. / Překvapení /KO 13.2.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 13.2.+ velký UZ
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO 13.2., 12.2. UZ
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO ???
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
4 Chlapečci 3 Holčičky 2 Překvapení
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Popelko, buď v klidu a v pohodě. Stejné pocity mám taky, někdy se mi taky stává, že mě břicho jako by různě tlačí a že mrně nekope tak často, jako kopalo předtím. Myslím, že je to v našem požehnaném stavu úplně normální, jsem teď přecitlivělé a máme dost bujnou fantazii. A tímto strachovým stavem už budeme poznamenané na celý život, protože se zase budeme bát o miminko, školáka, puberťáka....... Neboj myslím, že je to normální.
Moje praktická lékařka mi doporučovala homeopatika, která ulevují při obavách a strachu z porodu, celkově prý uvolní mysl i tělo rodičky. Tak do nich před porodem asi půjdu, když nám to neublíží, tak proč to nezkusit.
Mě se zase někdy stává, jak už jsem psala, že mě sem tam píchne v pochvě, nevím jestli je to normální, nebo mi mrně jen někam píchá prstíkem pro zábavu. Tak se ho budu muset na další kontrole zeptat.
zatím ahoj Ivule
Ivulko díky za uklidnění…snad to jenom nepoznám. Jak celý den sedím, tak bych se ani nedivila.
S tím pícháním se zeptej, ale myslím, že to nic nebude. Mně minulý týden párkrát dost hnusně bodlo jkoby mezi pochvou a kostí. Jak kdyby ti tam zespoda někdo vrazil jehlici. Ale srovnalo se to.
Jinak jak jsem si včera zkoušely ty těhukalhoty, tak jsem měla dojem, že mám obrpupík. Normálně se to tak nezdá, ale ty kalhoty to jen zvětšily
![]()
Ještě k té porodnici…u nás se registrovat prý nemusí nikde. Tak doufám, že nebudu rodit někde na sedačce v autě nebo v parku na lavičce.
![]()
Ahoj holky
Popelko neboj,určitě je všechno v pořádku.Některý dny je mimi jenom trochu línější.A abych tě ještě uklidnila,občas takhle šílím taky.Včera jsem měla ruce tak dloho na břiše,dokud jsem necítila pohyb.Trvalo to víc než hodinu a taky už jsem pomalu začala panikařit.
Ahojky dekuji na tipy na tehu kalhoty.
Vcera jsem zajela na Vaclavak zase do toho CA a meli tam vetsi vyber..
Tak jsem si jedny koupila takove modro cerne s prouzkou a daji se z nich udelat i 3/4.Uz je mam na sobe je to velikost 42,ale stejne mi jsou jeste velke,ale bohuzel 40 jsem nikde nesehnala.
Popelko bud klidna obcas me to taky prepadne,ze mimi nejak nekope,ale urco je otocene,tak to bude dobry neboj.
Dnes mi psal Pepca,ze se mu zase zdalo,ze budeme mit holcicku,tak uvidime.me se zda o klukovi a jemu o holcine.
![]()
Ahoj holky,
taky mám stále obavy zda je malej v pořádku. Přijde mi, že ho necítím klidně i třeba týden. I když ležím a snažím se sledovat bříško. Ale doufám stejně jako vy, že je to normální. Myslím, že máme každá stavy kdy pochybujeme.
S tím pícháním v pochvě - měla jsem to cca před 14 dny pár dní a sem tam. A co jsem se ptala tak je to normální. Dr. tě vyšetří a určitě řekne že to nic není.
Včera večeru nás šíleně taky foukalo, ale dnes už je to lepší.
Držím palečky na dnešní odběry a kontroly.
Marcela
Masenko tak to jsme na tom stejně. já mám pocit, že ho necítím tak nějak od pondělka…někdy teda jo, jenže je to takový nejednoznačný…tk nevím. Už jsem z toho jelen. prostě se nebudu sledovat a nějak do středy přežiju. Říkám si, že kdyby bylo něco špatně, tak je mi tak špatně.
Popelko, určitě je všechno v pořádku. Zažívám naprosto stejné pocity. Když prcek kope celý den, tak si lámu hlavu, že vlastně vůbec nespí a abyl nebyl hyperaktivní a když nekope, tak jsem taky neštastná, jestli se mu něco nestalo. A tak je to pořád do kola. Asi se toho strachu fakt už nezbavíme. Hlavu vzhůru!
Včera jsem také koukala na básníky a v závěru, jak se tam narodí mimčo i slzu uronila. Manžel byl taky celý naměkko, takže s námi hormony pěkně pracují s oběma ![]()
Opět jsem měla problém se vstáváním a dorazila do práce na devátou. Pak tu musím trčet dost dlouho (do půl šestý), abych neměla chybějící hodiny
Dneska ale mám půl dne dovolenou a vyzvedne mě kamarádka, co má 4měsíčního prcka, tak se strašně těším. Mám na ní připravený seznam dotazů ohledně věcí na mimčo, tak snad budu večer zase o trošku moudřejší.
Přeji všem příjemný den, opatrujte se a žádné strachy, mimča potřebují nestresované mamči. Hezky se to píše, ale taky mám problém s tím to dodržet.
Renko, moc na Tebe myslím a držím palce na ty dnešní odběry.