Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj euryanto,
to je super, že je tu někdo takhle zblízka. Chodím do ordinace MUDr. Lochovského a ten posílá všechny těhule ve 20tt do Ústí na echo-kardio a na podrobný ultrazvuk… Nikde blíž tady asi fakt nic není. My jsme tam nakonec museli 3× - naštěstí už nemusíme…
zdravím budoucí maminy. Čtu vás poctivě už od okamžiku, kdy jsem se dověděla, že jsem těhotná. Jen jsem tak trochu nejistá zda bude vše OK, tak jsem mezi vás přišla až dnes.
Jmenuji se Zuzana a je mi 25, bydlím kousek od Ostravy a v červnu čekáme s manželem své první mimi. Termín porodu máme 25/6/2007. Dnes jsme byli na kontrole a jsme 19+1. Příští kontrolu máme 13.2. Pohlaví jsem původně chtěla vědět, ale manža ne, tak tedy máme KINDER SURPRISE.Všichni mě ale typujou na kluka a já bych ho moc chtěla.
Holky chtěla jsem se zeptat, nevíte co přesně znamená dráždivá děloha?
Ještě k tomu Ústí - ultrazvuk tam mají fakt na úrovni - mimi bylo krásně vidět - jen se tam snaží nějak moc vydělávat - za určení pohlaví chtějí 150 korun, za pár fotek asi 350 a za video 500… ale jinak je to fakt zážitek - a neboj určitě bude všechno krásně vidět, za tu cestu to určitě stojí.
stef…vidíš, a mně bylo divný, že mě dr. houska posílá až do ústí. tak jsem nějak už myslela na prahu, že je to pro nás víc na cestě, a hlavně ústí neznám. ale když říkáš, asi pojedu tam. to je fakt divný, že ani v žatci v porodnici nemají lepší utz.nicméně jsem ráda, že už máte vše ok!
a taky zdravím nový přírůstek z ostravy…máš zvláštní nick, a vážně si ho určitě nebudu pamatovat.
jejda to se hezky rozrůstámě, holky vítejte a přeju bezproblémové těhotenství ![]()
díky Kami za info.
Pořádně jsem se nepředstavila. Je mi 27 let, v červnu mi bude 28. Červen a květen bude náročný na oslavy, plno příbuzných je v tomto období narozených nebo mají svátek. Zatím jsem přibrala kilo, ale bříško už pěkně roste. Od předminulého pátku cítím pohyby. Bydlím v Klatovech.
Mě v práci typují na holčičku. Já spíš počítám s klukem, protože v okolí jsou samí kluci.
Podle výpočtu kolegy v práci bych měla mít holčičku, ale bohužel neví, jak ovlivní krev potrat. Bohužel v květnu r.2006 jsem musela jít v šestém týdnu na ukončení těhotenství.
Jestli bude první holčička nebo chlapeček je mi jedno, ale druhé bych chtěla opak. Chtěla bych mít páreček.
Dominika
Krásné dobré ráno.
Teda nikdy by mě nanapadlo, že se v téhle fázi ještě rozrosteme, ale moc tady vítám Stef, Dominiku a jargovu. Přeju vám pohodové a krásné těhu. Ještě mi prosím napište jestli nemáte doma už nějakého raráška nebo jestli je to vaše první.
Helčo k tomu uz…váhou to 100% není a nedělejte si holky vrásky, že nejste žádné modelky. Taky nevážím zrovna 50 kg a vrásku si z toho nedělám. Já už teď beru svoje kila jako rekvizitu na tance a tím pádem i obrovskou výhodu Tolik se nenadřu jako hubený holky
Takže hlavy vzhůru a úsměv.
Teda jak vás tak poslouchám, tak já snad budu už muset taky začít nakupovat. Nějak jsem se do tho ještě nevrhla, protože jsem se kloudně nedostala do města a hlavně to nemám doma kam dát, tak čekám.
Jinak jsem na 90% rozhodnutá rodit v Hradci Králové. Těch 10% si nechávám kdyby otevřeli Vrchlabí nebo kdyby byly nějaká krize a musela jsem do Pardubic. Ačkoliv od nás je to Pardubic stejně jako do HK.
JO a nevím jestli jsem vám psala, že jsem se informovala v pardubické porodnici na předporodní kurzy, tak si mám prý zavolat koncem dubna. Těhu cvičení bohužel nezvládám, protože ve čtvrtek učím, tak smůla.
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / Holčička / KO 14.2.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO 7.2.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 19.2.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.2.
Stef / Žatec / TP 9.6. / KO ???
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 6.2. velký UZ, 20.2. Dr.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.2.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
DominikaN / 1979 / Klatovy / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO 6.2.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO ???
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 8.2. UZ, 23.2. Dr.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Ifca / / Sofie / TP 19.6. / KO březen
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO DNES!!! , 8.2. velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 7.2.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO DNES!!! , velký UZ 13.2.
Jargova / 1981 / Ostrava / TP 25.6. / Překvapení /KO 13.2.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 13.2. velký UZ
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO 13.2., 12.2. UZ
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO DNES!!! + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
4 Chlapečci 3 Holčičky 2 Překvapení
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Dobré ránko,
vítám obě nově příchozí Stef a Jargovou. A přeju bezproblémové těhu a prostě jenom pohodu.
Jargová, napiš svoje jméno, mě ta tvoje přezdívka nějak nejde na jazyk. Odkud přesně jsi? Já jsem z Ostravy a mám Tě nejblíž.
Stef, gratuluju k holčičce.
RenkoH, neboj určitě to dobře dopadne. Hlavně musíš být v klidu a v pohodě a pak není odběr plodové vody nijak škodlivý. A hlavně budete mít jistotu, že je vše O.K..Jinak moc gratuluju k holčičce. Ve čtvrtek na tebe budu myslet.
Lenulo, gratuluju k nemocenské. Začínám Vám nemocenskářkám závidět, já začínám mít problémy s ranním vstáváním, vstávám v 6 hodin a nemůžu se do 8 hodin probrat, pak mě zase kolem poledne bere spaní. Jinak pěkné fotečky, moc Vám to tam oběma sluší. A gratuluju k úspěšné a uklidňující kontrole. Jsem ráda, že prospíváte. A z váhy si nic nedělej, já jsem taky ještě nestihla přibrat a to nejsem taky žádná Twigi. Doktor na to taky zatím nic neříkal, hlavní je že se nám oběma daří.
Janino, já taky nejsem žádná štíhlice a manžel zase vypadá jako by ho nedávno pustili z koncentráku. Je celkově drobný i když toho „sežere“ kvantum, tak to na něm není vidět. Raději říkám, lepší ho šatit než živit.Aspoň že jsme stejně vysocí. Vždycky se mu líbili holky „krev a mlíko“ a tak je se mnou spokojený. A já s ním.
Zatím ahojki Ivule
RENKO, je lepší mít jistotu, vůbec se nedivím, že chcete jít na ten odběr plodovky. Hlavně pak pár dní lež, nepřepínej se a bude to v pořádku, uvidíš! Horší je to nekonečné čekání na výsledky… ![]()
IVULKO, u mě je taky největší problém v práci únava. A taky na mě chodí kolem oběda, většinou po něm. Ale já už jen dnes a od zítřka budu jen spát, spát a spát. ![]()
Vítám nově příchozí! ![]()
Taky by mě nenapadlo, že se tak moc teď rozrosteme, ale je fakt, že hodně holčin vyčkává…
Dobré ránko Popelko,
nic si z toho nedělej, já taky ještě nezačala nějak zvlášť nakupovat pidi věci. Mám jedno bodíčko (0-3m), jedny dupačky (0-3m), 3 overaly(vel.68,68,74) a ještě jsem koupila v akci jedny plínky Huggies a jedny Pampersky. Tím výčet nové výbavičky našeho mrněte končí. Mám sice kupu oblečení po kamarádkách, ale budu to muset probrat a plno toho vyřadit. Některé věci se mi vůbec nelíbí, vypadají už moc použitě. No a první mimi má přece vždy nejvíce nových věcí. Naštěstí mi už máme skříně v dětském pokoji, tak je to kam dávat, ale manžel už se děsí, že to bude málo místa, protože už teď ty skříně praskají ve švech. No budu muset udělat probírku a vyklidit místo na nové oblečky. Tak to dopadne, když všichny kamarádky z okolí čekají na to vaše mimi, aby se mohli zbavit věcí a uklidit si doma.
Zatím ahoj Ivule
Jo Renku jsem přeskočila…Renko je moc dobře, že jste se rozhodli pro tu plodovku. Budete mít pak jistotu. Sice jsou to nervy, ale stojí to za to…a mimi bude určitě v pořádku a budete na 100% vědět, co čekáte.
Ivulko ahoj.
No my právě nemáme ani ten pokoj natož skříně. Ale myslím, že hodně věcí bude od mojí skorotety, která má teď 4měsíčního chlapečka a šéfova manželka by taky něco mohla přenechat. Přeci jen už je to jejich poslední mimi.
A vstávat se mi taky nechce. Kolem poledne krize jak hrom. Včera jsem normálně na chvilku zavřela očička a spinkala.
Dobré ráno holky,
teda člověk nenakoukne jedno odpoledne a hned takové změny ![]()
Vítám všechny nově příchozí, přeju bezproblémové těhu a ty nejhodnější děti na světě ![]()
Páni, jestli to tak půjde dál, tak jsou v červnu porodnice beznadějně obsazené ![]()
RENKO, držím pěsti aby to bylo v pořádku, určitě to bude dobrý uvidíš…
LENULE, je supr že už nůžeš být doma
akorát jsem se chtěla zeptat, ty neomezené vycházky ti dal doktor sám od sebe, nebo jsi to navrhovala sama? Já počítám, že mi doktorka neomezené spíš asi nedá, ale určo bych se na to chtěla zeptat…
Koukám, že jsou dneska tři kontroly, tak se brzo ozvěte, holky, ať víne co a jak ![]()
tak vás holky zdravím z práce. Dneska se mi vůbec nechtělo a čím dál víc uvažuju o tom, že zůstanu doma.Doktorka mi to navrhuje každou kontrolu.
Ivule jmenuju se Zuzka a v našem městečku jsou lázně. Tak to by stačilo jako hádanka.
Jinak pracuju ve školství - na SŠ, takžwe vedení asi nebude moc rádo, že chci skončit uprostřed roku, ale co.
Co se týče výbavičky tak mám zajištěnou postýlku a koš na kolečkách od kamarádek a koupila jsem si už 20ks látkových plen a taky osušku.Jinak nic moc.