Poradna duly
Jana Čurdová
zuzko do toho metříku musíš zkopírovat bb code aby to začínalo a končilo img. Jinak se ti to nebude zobrazovat ![]()
Novire, jsi dobrá. Mě napadla Karviná, lázně Darkov. BRRRR. Mám z nich vlastní zkušenost, není moc hezká.
Zuzko, v Klimkovicích jsem se loni v červnu vdávala na zámečku (OÚ), zrovna když tam bylo Klimkovické kytarobití (hudební akce). Nebyl slyšet obřad a pak nám někdo vyhodil během obřadu jističe a přestalo svítit světlo a hrát hudba. Docela radostný zážitek z vlastní svatby.
Jinak v Olbramicích vedle Klimkovic donedávna bydlel manželův bratránek, a do lázní tam jezdí kamarádka se synem, tak to tam trošinku znám.
Na vedení v práci se vybodni. Uvidíš sama, jak dlouho se Ti bude chtít učit. Já taky pořád zvažuju jestli jít na nemocenskou nebo ne, ale zatím to oddaluju.
Ahoj Ivule
Ahoj holky,
vítám nové příchozí,už nás tady je fakt dost..
.No já pořád říkám,že blíženci jsou nejlepší, sama totiž blíženec jsem a v rodině jich máme nejmíň deset..
.
Renko, neboj to bude v pohodě, jen se po tom odběru šetři,vím o čem mluvím.
Lenulo, jsem moc ráda, že je všechno v pořádku a že budeš doma.Já sama si nedokážu představit,že bych měla vstávat a celý den někde sedět,to by mě mimi asi ukopalo..
.
Kami, taky nevím, jak ten test na tu cukrovku ustojím,dělá se mi špatně a když mě ještě budou píchat do prstu,tak to aby si pro mě vyhradili někoho z personálu, jinak budu na zemi…
.
U nás krásně svítí sluníčko,tak půjdu ven..
Mějte se krásně a pohlaďte bříška.
Vykyna a Sluníčko
Vykyno ahoj.
Začínám se té cukrovky dost bát. Pavlisek psala, že z dubna na tom byly všechny holky na 25.
Popelko, tak to jsem taky četla,že nad 25let na to chodí všechny..
.Já jsem minule omdlela,ona mi te na tom prstě tak patlala a mačkala ven krev,že jsem to pak neustála.A to jsem se měla ráno najíst akorát něčeho sladkého a vypít sladký čaj.. Ten klasický test mi nedělali.A sedět tam dvě hodiny, no nevím nevím..
Ahoj holky spolutěhule…
popelko: myslím, že na tu cukrovku posílají všechny těhule nad 25, potom ty, co mají rodinné dispozice a ty, které porodily větší dítko…
A neboj, není to nejhorší… Cukrovou vodu vypiješ - i když to není zrovna nejlepší - někdo do toho může přidat citrom, pak to chutná snad trochu jako přeslazený čaj. Já byla na tom v minulém těhu několikrát, a to píchnutí do prstu je opravdu nahouby - to mi na tom vadilo nejvíc… Ale jinak se to dá snést…
Věra
ahoj holky,
pomoc, potřebuju nutně radu, zítra večer mám jít do divadla a pořád jsem nepoužitelná - rýma, suchý kašel, bolí mě hlava, neznáte někdo nějaký osvědčený recept hlavně na ten kašel, abych začala odkašlávat? U dr. jsem byla, jenže mi nic dát nemůže, maximálně sirup Vincentka, ale nějak to nezabírá. Zkoušela jsem i cibulovou šťávu s cukrem, ale to taky není ono, málem jsem to neustála, fuj.
Hlava mě bolí strašně, mám migrény po tátovi, dneska jsem to teda už nevydejchala a vzala si jeden 400 Ibalgin, tak je to lepší, ale až přestane působit, tak nevím, další si brát radši nechci, přece jen, by se asi Ibalgin moc neměl. naštěstí Tomášek je zlatíčko, hraje si sám v pokojíčku, zatím, tak můžu polehávat.
Dík moc Jana
PS: Kdy že se má chodit na ten cukrovkový test? Můj dr. nic neříkal, tak se ho příště musím zeptat.
Ahoj holciny hlasim se z kontroly.
Vsechno je ok.Dr. nam poslouchala srdicko a vse je dobre.
Uz se nemuzu dockat pristiho ctvrtka na ten velky ult.
Vitam nove prichozi je nas tady opravdu pozehnane.
Sestra se me ptala,kdy jsem zacala citit pohyby a podle toho mi napsala termin porodu 16.6.2007 tak uvidime.
Vcera jsem sla vymenit tehu kalhoty strasne jsem v nich plavala hruza,tak si vyberu jiny.Jinak stale nosim rifle a u dr. jsem za mesic pribrala 0,8kg.
Jani takhle rychle nevím co by zabralo, ale zkus jitrocelovej sirup. Ten je docela dobrej.
A tom testu mi mj dr. taky nic neříkal, ale on mi většinou neříká co mě čeká, takže asi tak.
Martinko gratuluju ke kontrole.
Jinak píchnutí do prstu se nebojím. je to sice hnusárna, ale dá se to přežít. Spíš se bojím toho sladkýho pití…já sladký věci piju tuze nerada.
Janino, mě doktorka na kašel a na nachlazení předepsala homeopatika. Sirup Stodal na všechny druhy kašle a Homeovox na cumlání na bolest v krku. Ten sirup nebyl špatný, můžeš zkusit i Jitrocelový sirup, ten těhulky taky můžou. Jinak můžeš 1/4 až 1/2 paralenu, ale ne moc často. Na krk si udělej zábal (kapesník,plínku (cokoliv) namoč do vody o zhruba pokojové teplotě, vyždímej a zabal do šátku. Mě ještě zabralo dát mezi kapesník a šátek igelitový pytlík, šátek se Ti nemočí a pomáhá to víc) ale to je jen můj návrh. Jinak si můžeš udělat ještě vitamínovou bombu, doporučuju hlavně kiwi, pomeranče a jiné ovoce, pro mě bylo stravitelné nejvíce ve formě ovocného salátu. Jinak Ti držím palce ať se z toho brzo dostaneš a to zítřejší divadlo se můžeš užít i bez rýmy a kašle.
Martinečko, gratuluju k úspěšné kontrole.
Věrko, na ten cukrovskářský test se chodí někdy po 24 tt. Ale nejsem si tím jistá, mě čeká taky sice mi v březnu bude teprve 26 let, ale máme cukrovku v rodině (brácha, strejdové). Tak už se nemůžu dočkat.
Ivule
Martinečko, to jsme na tom stejně, já se velkého UTZ taky nemůžu dočkat, přijde mi, že to moc neutíká..
.Mě dr. napsal termín porodu podle pohybů 15.6,ale já se podle toho neřídím, u prvního jsem to měla podobně a termín 2.7… A narodil se až 9.7. Brala bych, kdyby to bylo dřív, bude nám horko..
Tak já mám TP podle pohybů 4.6., takže už mám 3 termíny porodu - 4.6., 12.6., 30.6., super.
Vůbec nevím, kdy teda porodím, ale asi se budu řídit TP z UTZ, který vychází právě až na konec června…
NOVIRE, dal mi neomezené vycházky automaticky, byl tentokrát úplně v pohodě a říkal, že je to správné rozhodnutí a schvaluje mi ho (zůstat doma), takže to bylo fajn.
Uvidíš, že Tobě dá dr. neschopenku nakonec taky v pohodě! ![]()
Ten test na cukrovku se dělá 24tt-26tt.
A jak jsem psala včera, já žádný sajrajt pít nebudu a budou mi brát krev normálně, ne z prstu…
Nazdarek holky,
Kori dnes pracuje z domu, takze ja nemam sanci se dostat k netu, ale -
DEKUJI vsem za mile ‚zpetne‘ privitani a gratulace
..
Vitam dalsi tehulky a preji vam vsem hlavne zdravicko a pohodu!!!
Renko, moc ti drzim palce - vam i miminku..
A ja uz budu muset koncit - zitrek bude klidnejsi ![]()
Krasny den
ifca
Ahoj, holky,
zdravím nově příchozí maminky a Ifču, která se dlouho neozvala, přeji ti vše nejlepší v manželství.
Reni, neboj, odběr plodové vody znamená následný týden šetření se, určitě to nepodceň, uvidíš, vše bude v pořádku, budeme ti všechny držet pěsti.
Jani, mě dali v lékárně sirup Hedelix, sice si nebyli jisti, jestli je nebo není vhodný, ale není prý zakázaný. První den mi ale bylo ještě hůř, bolelo mě na plicích při kašlání, ale zabral. Brala jsem jej jen 3dny a je po kašli.
Mějte se hezky
Eva