Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj NOVIRE, ještě se do nemocnice vracím, ale v pátek jsem doufám zase tady a pak už jen jeden týden - doufám
ale dá se to, docela to i utíká..
Je fakt, že kluci zatím převažujou, ale je tady ještě spousta stydlivek, tak uvidíme, co ukážou ![]()
My jedeme dneska na oběd k našim, bude tam i ségra s malým Daníkem, mimochodem má 3 měsíce a asi mu roste zub - no paráda ![]()
Ahoj holky
gratuluji všem k výsledkům - i k těm odtajněným mimiňákům..
já jsem byla od středy bez připojení, neb ta vichřice sundala anténu poskytovatele a my museli čekat, až ji opraví… Už to zase klape, tak doufám, že to bude častěji.
Ve středu jsem byla na KO, a dopadla O.K.. Triple testy v pořádku. Další UTZ mám 12.2., spolu s tím ráno i OGTT (to zase bude zabyté 3 hodiny), a další den kontrolu u dr… Tak se uvidí..
Jinak u nás vše v normě, ale v pátek mě chytlo cosi, bolí mě půlka huby - a nevím, jestli to jsou zuby nebo ucho, nebo něco jiného.. Rýmu mám už dost dlouho, takže by to mohlo být cokoli…
Renko: držím palce…
Věra
Ahoj holky,
dnes jsem se příhlásila poprvé a tak si to tu prohlížím. Začínám nakupovat (přemýšlet), co vše obstarat pro mimčo. Mohli byste mi poradit s plínkami. Uvažuji o tom, že bych používala jednorázové plínky s klasickými. Včera jsem ale slyšela, že existují plínky látkovky, že jsou trochu jiné než ty klasické, které používali naše maminy. Neslyšeli jste o nich - co je to za plínky, jak se používají, perou…
Zatím ahoj a díky Dominika
Ahojky Dominiko,vítám tě mezi náma.Určitě máš na mysli plínky popoliny.Zkus se podívat na www.plinky.cz.,tam by něco mělo bejt.Já jsem používala jenom jednorázovky a nejvíc se nám osvědčily pampersky,ale to je taky dost relativní,některým dětem nevyhovujou.Holt se to musí vyzkoušet.Napiš nám taky něco o sobě.
Ahojky.
Tak víkend zase za náma. Je hrůza jak to utíká!
Reni jak se máš? Je něco nového? Jak to vidíš s tím cvíčem, budeš mít naladu?
Ahoj Dominiko. Ještě je dobrá adresa www.latkovky.cz. Pár holek u nás v deníčku o tom uvažuje, ale já teda asi ne…
Dobrá ráno holky,
dneska jsem první ![]()
Vítám mezi náma Dominiku… taky uvažuju, že bych na doma měla látkovky a na ven a noc jednorázovky, tak jsem zvědavá, co vyzkoumáš ![]()
Taky je Vás tak hnusně? Teda teď tady vykukuje sluníčko, ale ráno to byl děs. Všude břečka, občas led (málem jsem se fakt natáhla), pršelo a navíc foukal docela silný vítr.
No nic, utěšuju se tím, že tenhle týden to v práci ještě přežiju a příští už snad zůstanu doma.
Tobík přes víkend docela řádil, už se mi docela často i vlní bříško, jen manžel si ho chudák zatím moc neužil, vždycky, když ho volám, tak prcek najednou s těma kotrmelcema přestane ![]()
Ach jo, tak jdu pracovat, ahojky zatím.
Krásné dobré ráno.
Novire u nás leje jako z konve a hrozně fučí vítr. ze sněhu už není skoro nic, jen na chodnících klouzanice, takže lahůdka.
S tím vlněním bříška ti závidím…mně se vizuálně nevlní a ani pod rukou to necítím, ale jinak tam Mikula řádí docela dost. Ale jak píšeš - Honzík má smůlu, jak kdyby to ten malej uličník tušil, tak přestane. A to už se ke mně manžel i kradl po špičkách potichoučku a nic.
Ale budeme mít asi hudebně založený mimi, protože reaguje na hudbu. V pátek v divadle (muzikál) docela řádil a když jsem se o víkendu dívala na krasobruslení, tak taky. Film už ho tak nebral
![]()
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 14.2.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO 7.2.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO DNES!!! nemocnice
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.2.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO DNES!!!
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.2.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO 8.2.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 30.1. + velký UZ
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO 8.2. UZ, 23.2. Dr.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 31.1., 8.2. velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO 7.2.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO 31.1., velký UZ 13.2.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 13.2. velký UZ
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO 13.2., 12.2. UZ
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO 31.1. + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
4 Chlapečci 2 Holčičky 1 Překvapení
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
Ahojky, přeji krásné ráno maminkám i pupíčkům.
Tak už je tu zase pondělí. Ach jo. ![]()
Strávila jsem ale příjemný víkend. V sobotu jsem se byli s manželem podívat na kočárky a už mám také vybráno. Rozhodli jsme se, že půjdeme také do toho Mikáda
Moc se nám líbil. Jedinou chybičku, kterou jsem na něm našla je, že nemá ještě jednu brzdu k přibrždování, ale jinak je super! Vybrali jsme červenošedivou barvu.
Když jsme tam viděli kolem všechny ty malinkaté věcičky neodolali jsme a Tomáškovi pořídili rychlozavinovačku a povlečení do postýlky i s kapsářem. Prostě nešlo odolat a něco nekoupit .-)
Včera jsem byli v Národním divadle na Donutilovi. Musím říct, že to bylo představení „par excelant“. Už dlouho jsem se tak nenasmála.
Jinak Tomášek v bříšku pěkně řádí. Kope takřka neustále. Ráno, večer celkem pravidelně a k tomu i v průběhu dne. Doufám, že bude taky někdy spát ![]()
Dobré dopoledne maminy,
vítám mezi námi Dominiku,zase je nás víc..
.
Popelko, já mám ten samý problém, mimi kope fakt hodně, ale když řeknu manžovi, tak přestane.No asi si bude muset počkat, jen doufám,že to není stydlivka a ukáže se nám při UTZ.Jinak máme překvapení..
.
Silemo, jsem moc ráda,že jsi v pořádku a brouček roste.Zase se ozvi,ať víme že jsi v pohodě.
U nás je počasí naprosto děsné, nikam nejdu, ještě by mě to odneslo a do toho prší..
.
Holky, užívejte si miminka a mějte hezký den.
Vykyna a Sluníčko
Ahoj holky,dneska jsme byli s Ondrou poprvé ve školce.Jenom na zvykání,prý tak na dvacet minut.Po hodině jsem ho odtud musela táhnout smykem,tak doufám,že mu to nadšení vydrží.Ve středu jdem zas a doufám,že už ho tam nechaj trochu dýl.
Ahoj holky,
Kami to Ti závidím, já musím Tomáška někdy tahat smykem do školky… ale už je to lepší, po půl roce si snad začíná zvykat. Akorát teď už je druhý týden doma, na ten zánět ucha dostal antibiotika a přidal se k tomu kašel, já to chytla od něj, kašel, rýma a zánět spojivek k tomu, takže tu sedím u počítače s brýlema proti slunci, fakt super… takže do školky minimálně týden, spíš dní ještě ne. Ale řádí nějaké virozy, v pátek prý ve školce nikdo nebyl, všechny děti nemocný.
Vítám Dominiku mezi námi. Já u Tomáška používala jenom jednorázovky, nejdřív jsem měla takový nápad, že na doma látkové pleny, ale při představě praní, žehlení… fakt ne. A u druhého dítěte bych to asi vůbec nestíhala. Nám se nejvíc osvědčili Pamprsky a plíny Babylove z DM drogerie.
Popelko, prosííím, napiš mi tu holčičku do seznamu, kdyžtak to změníme, ale mám pocit že to bude opravdu Anička.
Tak já se jdu léčit a zase odpoledne nakouknu.
Jana
Jani hned ten seznámek vypadá líp…3 holčičky a 4 chlapečkové
Pěkné odpoledne všem,
Silem, jsem ráda, že jste v pořádku a že Ti to v nemocnici utíká a za chvíli už Vám to skončí a budete doma.
RenkoH, neklesej na duchu. Určitě je to jenom banalita. Krevní testy nejsou spolehlivé už jenom tím, že máš špatně určený týden těhu a už jsou hodnoty jiné. Moje sestra u mudra říkala, že jsou jen orientační. Zatím se nelekej, budu na tebe myslet a držet Vám palečky.
Kami, gratuluju k Tomíkově nadšenosti ze školky, doufám, že mu to vydrží.
Kaculko, gratuluju k výběru kočárku a nákupu prvních pidi věciček. Taky když vlazu někam do mimi obchodu na kukandu, tak odcházím s nějakým nákupem. Těžko se odolává, když jsou teď ty mimi věci tak nádherné.
Janino, brzo se oba s Tomáškem uzdravte. Ona ta chřipka a nachlazení pořád lítají vzduchem a myslím, že bude ještě hůř, teprve se to rozjíždí.
Popelko, naše mrně je taky pěkný vyčuránek, kope a kope ale jakmile se přiblíží Kuba, tak najednou žádná akce. Ani chodit po špičkách u nás nezabralo, tak jak u Vás. Ale myslím, že časem to bude lepší.
Novire, manžel právě uvažuje jakou variantu připojení internetu domů zvolí, abych s Vámi mohla být v kontaktu i během MD. Nechce tahat žádný nový kabel, a při rekonstrukci bytu a dělání nových elektro rozvodů jsme nějak na internetovou přípojku zapoměli. Tak pořád uvažuje o připojení od kabelovky, tak uvidím jak to dopadne.
Včera mě rozesmál manžel, když jsem ho přesvědčovala, že půjdeme koupit autosedačku (vajíčko) a on říkal, jestli by to nestačilo koupit až z porodného. Přece nebude cpát denní mimino do sedačky. Tak jsem ho musela vyvést z omylu, že sedačka být musí i k převozu z porodnice domů a rozhodně si domů nepoveze denní miminko. Myslel si chudák, že si tam zaskočím jednom odrodit mimčo a druhý den půjdeme domů.
Jinak po páteční a sobotní oslavě narozenin se u nás začíjí uzavírat sázky na pohlaví našeho stydlínka. Zatím převažuje názor, že to bude holčička, ale pár odvlážlivců trvá na chlapečkovi, tak uvidíme.
Zatím ahojki Ivule a mrně
Ahojky hezke odpoledne.
Domco vitam Te mezi nami.
Jak jsem psala,ze jsem sla na ten ultrazvuk,tak mam ctyri fajnovy fotecky.Mrne je pekne neposedny,uz ho hodne citim a musim se pridat k Popelce,ze taky reaguje spise,kdyz jsme nekde kde je srumec.
Jinak Pepa,kdyz da ruku na brisko tak taky se hned uklidni,ale uz ho citil,tak z toho byl vyvalenej.Bylo to krasny.
Ja jdu do poradny ve stredu,takze tam nam zase budou asi poslouchat srdicko monitorem a pak hurra velky ultrazvuk.
Koukam do seznamku,tak jsou chlapecci v prevaze,tak uvidime co nosime v brisku my co to jeste nevime.
![]()